מצטמצמים: מכירות המזון לקראת ראש השנה ירדו ב-4.1% לעומת אשתקד
מנתוני 'סטור נקסט' שהגיעו לידי "כלכליסט" עולה כי הצרכנים ויתרו גם על מוצרי מזון ומוצרי נקיון שרשמו ירידה של 3.5%. בתחום המשקאות היתה ירידה של 8.1%
הציפיה בשוק המזון שלקראת ראש השנה יגבירו הצרכנים את הקניות ויפצו בכך על הירידה שחווה הענף מאז תחילת השנה, נגוזה.
- הקניות לחג לא יהיו זולות יותר בשנה הבאה
- זריקת עידוד לעסקים: זינוק של 38% בקניות ב-4 הימים לפני ראש השנה
- רשתות האופנה מתקשות לנצל את בהלת הקניות לחג
מנתוני 'סטור נקסט' לסיכום המכירות לחג שהגיעו לידי "כלכליסט" עולה, כי בשבועיים שקדמו לראש השנה רשם שוק מוצרי הצריכה ירידה של 4.1%, כך שהמכירות הסתכמו ב- 1.8 מיליארד שקל בלבד. הירידה נרשמה בכל אחד מהימים בשבועיים שקדמו לראש השנה, למעט יום אחד בו נרשמו מכירות דומות לשנה שעברה.
הירידה באה לידי ביטוי בכל קטגוריות המוצרים ובאופן בולט במיוחד בתחום המשקאות שרשם ירידה של 8.1% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד. גם קטגוריית מוצרי הטיפוח ספגה ירידה חדה של 7.1%.
חלק מירידות אלו ניתן להסביר בכך שנוכח עיתוי החג בתחילת ספטמבר בשנה שעברה, השבועיים שקדמו לחג היו בחודש אוגוסט שהיותו חם יותר תורמת להגברת קניית משקאות ומוצרי טיפוח כמו דאודורנטים.
אלא שהצרכנים ויתרו גם על מוצרי מזון שרשמו ירידה של 3.5% וכן על מוצרי נקיון שצנחו בשיעור דומה (3.4%).
מבצעי הוזלות מעמיקות שקיימו הרשתות לקראת החג, לא גרמו במרבית המקרים לצרכנים לקנות הרבה מהרגיל. כך לדוגמא, מחיר קפה נמס שהיווה אחד המוצרים הבולטים במבצעי שופרסל ורמי לוי צנח ב- 8.7%, אך הצרכנים קנו רק 0.2% יותר מבחינה כמותית, כך שהמכירות הכספיות של הקטגוריה ירדו בשיעור חד יותר של 8.6%. מחיר העוגות המוכנות ירד ב- 4.5%, אך הקטגוריה ירדה כמותית ב- 8.1%, כך שהמכירות של התחום צנחו ב- 12.3%.