$
פרסום ושיווק

יוסי ורשבסקי: "שלמה נחמה נכנס כרגע לבד להשקעה בערוץ 10"

ועדה מיוחדת בכנסת אישרה את ביטול חובת ההשקעה הכללית לערוצים מסחריים ברישיון. לדברי מנכ"ל ערוץ 10, "זה היה החסם העיקרי לכניסתו של נחמה לערוץ, ואני מקווה שהסכם איתו ייחתם בימים הקרובים"

אופיר דור 11:5410.12.14

ועדה משותפת לוועדות הכלכלה וועדת החינוך, התרבות והספורט, בראשות היו"ר זאב אלקין, אישרה היום (ד') את החלטת מועצת הרשות השנייה מתחילת השבוע לבטל את חובת ההשקעה הכללית בתוכן לערוצים שמשדרים ברישיון.

יוסי ורשבסקי יוסי ורשבסקי צילום: נועם מושקוביץ

 

הפחתת חובת ההשקעה היתה התנאי המרכזי לכניסתו של המשקיע המיועד, יו"ר בנק הפועלים לשעבר שלמה נחמה, להשקעה בערוץ 10. נחמה אמור להפוך לבעל השליטה בערוץ 10 במקום יוסי מימן שיהפוך למחזיק מניות המיעוט.

 

בניגוד לפרסומים ולהצהרות עד היום על כך שנחמה עומד בראש קבוצת משקיעים ישראלית, אמר המנכ"ל יוסי ורשבסקי בדיון כי "כרגע למיטב ידיעתי שלמה נחמה נכנס כמשקיע יחיד. נחמה בחן את התוכנית העסקית של הערוץ במשך כמה חודשים ואני מקווה שייחתם איתו הסכם בימים הקרובים. הוא רוצה החזר על ההשקעה שלו ולא עוד ערוץ אלטרואיסטי. יש עוד כמה נושאים לא מהותיים איתו אבל הפחתת חובת ההשקעה הכוללת היא החסם העיקרי לכניסת משקיע".

 

כיום מחויבים ערוצים להשקיע 280 מיליון שקל בשנה על שידורים. לאחר ביטול הרף הזה, יחויבו ערוצים ברישיון לעמוד רק בדרישה להשקיע 130 מיליון שקל בתוכניות סוגה עילית (דרמה, דוקומנטרי ותחקירים מקוריים).

 

ורשבסקי אמר כי "בכל מקרה כדי להחזיק שידור מסחרי, נצטרך להשקיע יותר מ-130 מיליון שקל בכל מקרה. ככל הנראה גם יותר מ-200 מיליון שקל. בנינו תוכנית עסקית שמבוססת על שידורי דוקומנטרי, חדשות, דרמה, תעודה וגם בידור אבל לא ריאליטי. אנחנו מבקשים היתר לא לשדר ריאליטי שהוא יקר מאוד".

 

ברשות השנייה הסבירו כי מדובר במהלך כללי ראוי שמטרתו להסיר חסמים ולאפשר כניסת שחקנים חדשים לשוק הטלוויזיה. לצד זה, ברשות הסכימו כי לוח הזמנים הצפוף שבו מתקבלת ההחלטה נובע מהמצב הבעייתי בערוץ 10, שללא כניסת משקיע ייסגר עם סיום הזיכיון שלו ב-31 בדצמבר. הפחתת רף ההשקעה לא תחול על זכייניות ערוץ 2, קשת ורשת, שממשיכות לשדר בזיכיון.

 

יו"ר הרשות השנייה אוה מדז'יבוז' אמרה כי "צריך לבצע דה-רגולציה בהרבה מקומות בפיקוח על השידור המסחרי. לא צריך לדעתנו לקבוע כמה כסף הערוצים יצטרכו להוציא אלא לשמור על ההשקעה "בשמורות הטבע" כמו סוגה עילית, חדשות והשקעה בקולנוע. השוק יקבע את סך ההוצאה לתוכן".

 

מנכ"ל הרשות שי באב"ד אמר כי "יש כאן שינוי באמירה: אנחנו לא נגיד לערוץ כמה להשקיע. זאת המצאה שקיימת רק בישראל ולא מצאנו אינטרס ציבורי להתערב בסך ההשקעה. הפחתת מחויבויות למי שמשדר ברישיון שונה מהפחתה למי שנשאר בזיכיון. מי שקיבל זיכיון זכה במכרז, ואם נפחית לו את המחויבויות, נפגע בכל אלו שלא זכו במכרז. לעומת זאת, רישיון כל אחד יכול לקבל אם הוא עומד בתנאי סף".

 

היועצת המשפטית של הרשות הילה שמיר הבהירה כי "קשת ורשת יכולות להגיש גם הן בקשה לרישיון למרות שהזמן הקבוע בחוק עבר ואנחנו נשקול אותן בכובד ראש".

 

מזכיינית ערוץ 2 רשת נמסר כי "אנו מברכים את ערוץ 10 על כך שנסללה הדרך להמשך פעילותו, ומקווים כי עתה תתפנה הרשות השנייה ביחד עם כל הגורמים הרלבנטיים לרבות האוצר, משרד התקשורת והמשפטים לטפל בבעיות הדחופות של ערוץ 2 והמצב הקשה שבו הוא שרוי. כפי שסיכם היום ח"כ אלקין בדיון, האתגר הגדול של הכנסת הבאה הוא לפתור את בעיית ערוץ 2, שאם לא יווצר מצב אבסורדי שבו יישאר בעל רישיון אחד".

 

יו"ר הוועדה אלקין הואשם במהלך השבוע כמי שמנסה לגרור את הטיפול בערוץ 10 לאחר שביטל בדקה התשעים את ישיבת הוועדה המשותפת שאמורה היתה להתקיים ביום שני בערב. גם היום הפגין ורשבסקי עצבנות והביע חשש שהדיון יסתיים לפני שתאושר הפחתת מחויבויות התוכן. אולם בסוף בירך אלקין את מועצת הרשות השנייה על ההתגייסות המהירה ומציאת פתרון כולל לשוק הטלוויזיה. "זהו מהלך נכון שמהווה פתרון לא רק לשחקן אחד אלא מספק תנאים שוויוניים לכל מי שיבקש לעבור לרישיון", אמר אלקין.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x