$
פרסום ושיווק

הממשלה אישרה: זיכיון ערוץ 10 יוארך בחצי שנה, ערוץ 2 יהנה מ'השוואת תנאים'

תיקון החוק שאושר יאפשר לערוץ לשרוד תחת דרישות תוכן מופחתות. ארגוני היוצרים תקפו את ההחלטה להפחית את המחויבות ליצירת מקור גם לזכיניות רשת וקשת: "מדובר בפגיעה אנושה בפרנסתנו"

אופיר דור 14:2104.01.15
הממשלה אישרה היום (א') את תיקון חוק הרשות השנייה שאפשר את המשך שידורי ערוץ 10 לחצי שנה נוספת. החוק יובא מחר לאישור הכנסת בהליך מזורז.

 

ביום רביעי בלילה הורה היועץ המשפטי לממשלה, עו"ד יהודה ויינשטיין, לדחות את ההחלטה ביחס להמשך קיומו של ערוץ 10 בחצי שנה עד אחרי הבחירות והקמת ממשלה חדשה. ויינשטיין קיבל החלטה זו כדי למנוע את סגירת ערוץ 10, שזיכיונו הסתיים פורמלית ביום חמישי האחרון, כך שבתקופת הבחירות יפעלו שני ערוצים מסחריים עם שתי חברות חדשות. ערוץ 10 לא היה זכאי לקבלת רישיון ל-15 שנה נוספות בעיקר בשל חוב דמי זיכיון של 36 מיליון שקל לרשות השנייה.

 

ויינשטיין קבע כי הממשלה תקדם חקיקה להארכת הזיכיון לערוץ 10 בשישה חודשים, כאשר במהלך תקופה זו יוכל הערוץ להגיש בקשה חוזרת לקבלת רישיון אם ישלם את חובו ויגייס משקיע חדש שיספק לו יציבות פיננסית. כמו כן אישר ויינשטיין להמשיך את שידורי הערוץ כסדרם אף שזיכיונו יסתיים.

 

מימין: מנכ"ל ערוץ 10, יוסי ורשבסקי ויו"ר ועד עובדי ערוץ 10, מתן חודורוב מימין: מנכ"ל ערוץ 10, יוסי ורשבסקי ויו"ר ועד עובדי ערוץ 10, מתן חודורוב צילום: חגי דקל

 

בהצעת החוק שאושרה בממשלה נכתב כי "הממשלה, המחוקק, והרשות השנייה נחלצו לסייע לערוץ מספר פעמים ובכלל כך בדרך של תיקון חוק הרשות השנייה. על אף תיקונים אלה ערוץ 10 אינו מקיים את מלוא מחויבויותיו על פי הוראות החוק, כללי המועצה והוראות הזיכיון ובנוסף בעת הזו, אינו עומד בתנאים למעבר מזיכיון לרישיון", נכתב בהצעת החוק.

 

"חרף זו החלופה לפיה תופסק בעת הנוכחית פעילותו של ערוץ 10 וחברת החדשות הפועלת במסגרתו וייוותר ערוץ מסחרי יחיד וחברת חדשות מסחרית יחידה בישראל, על כלל המשמעויות הכרוכות בכך ובמיוחד בתקופת בחירות, מטה את הכף לתיקון חקיקה נוסף בעת הזו", נכתב בהצעה עליה חתומה דנה נויפלד, היועצת המשפטית של משרד התקשורת.

 

הזיכיון של ערוץ 10 יוארך בתנאים מיוחדים ותחול עליו ההפחתה במחויבויות ההשקעה בתוכן שאושרה בכנסת בחודש שעבר. כפועל יוצא ערוץ 10 יחויב בהשקעה מינימלית של כ-130 מיליון שקל בשנה לשנה בחדשות ותוכניות סוגה עילית, במקום בהשקעה כוללת של כ-280 מיליון שקל בשנה.

 

במקביל קובע החוק המוצע כי גם שתי זכייניות ערוץ 2, קשת ורשת, יזכו להפחתת מחויבויות תוכן דומה בחצי השנה הקרובה במסגרת השוואת תנאים. עם זאת, הצעת החוק לא מאריכה את הזיכיון של קשת ורשת שמסתיים בסוף 2017 בחצי שנה נוספת, כפי שתוכנן תחילה.

 

בתגובה להחלטה להפחית את מחויבויות התוכן לקשת ורשת בחצי השנה הקרובה, פנו ביום חמישי איגודי היוצרים והעובדים בקולנוע ובטלוויזיה – תסריטאים, במאים, מפיקים, עורכים, שחקנים ועובדי מסך - במכתב ליועץ המשפטי לממשלה וקראו לו לעצור את מה שהם מכנים מחטף. "הקלות מפליגות לזכייניות השידור המסחרי, אשר זכו במכרז על יסוד התחייבויות שניתנו, בוודאי ערב בחירות, מהוות מהלך שאינו פחות חמור מאשר סגירתו של ערוץ טלוויזיה מסחרי, ומהוות לכשעצמן פגיעה אנושה בעיקרון הדמוקרטי שלפיו פועלים גופי תקשורת בישראל", כתבו ארגוני היוצרים.

 

היוצרים הזכירו כי גם ב-2012 אושרו הקלות תוכן לזכייניות קשת ורשת במסגרת החקיקה להצלת ערוץ 10. לטענתם הקלות תוכן אלו בהיקף של כרבע מיליארד שקל הכניסו את שוק הפקות המקור כולו למשבר חריף שממשיך לתת את אותותיו בשוק גם היום.

 

"כבוד היועץ המשפטי לממשלה, עצור את המחטף! עצור את הפגיעה הוודאית בפרנסתנו ובהתנהלותה הדמוקרטית של התקשורת בישראל!", כותבים היוצרים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x