הבשר מתייקר בעד 20%
ל"כלכליסט" נודע כי בימים האחרונים העלו יבואני הבשר הגדולים את המחיר של נתחי הבשר הקפוא בכ־20% ואת מוצרי הבשר המעובדים דוגמת המבורגר וקציצות ב־10%
ל"כלכליסט" נודע כי בימים האחרונים העלו יבואני הבשר הגדולים את המחיר של נתחי הבשר הקפוא בכ־20% ואת מוצרי הבשר המעובדים דוגמת המבורגר וקציצות ב־10%. לדברי אחד הקמעונאים, בימים האחרונים שלחו יבואני הבשר הגדולים ובהם נטו, מעדני הטלה, בלדי, ויבואנים נוספים מחירונים חדשים המשקפים עליית מחיר חדה. "מחירי הבשר הקפוא זינקו בכ־25% והבשר המעובד, שכולל מלבד הבשר עצמו גם חומרי גלם נוספים, עלה בשיעור נמוך יותר של 10%".
לדברי עזרא לאטי, בעל מעדני הטלה, מחירי הבשר עלו ב־10% והדולר השלים זינוק של 10%, וזו הסיבה להתייקרות המוצרים בישראל. "הקניינים הרוסים, שנהגו לקנות בשווקים אחרים, נכנסו השנה לדרום אמריקה והעלו את הביקושים. התוצאה שהמחירים עלו ולכך התווספה התחזקות הדולר, לא היה מנוס מהעלאת מחירים". להערכת לאטי, ההתייקרות לא תיעצר בבשר. "גם העוף, הביצים והחלב יעלו כיוון שהתחזקות הדולר משפיעה על מחירי תערובות המזון, המהווים רכיב מרכזי בעלויות הגידול של בעלי החיים".
העלייה בשער הדולר הביאה גם להתייקרות המשקאות האלכוהוליים המיובאים. ל"כלכליסט" נודע שחברת הכרם הודיעה בחודש שעבר ללקוחותיה שהחל מינואר יעלו המחירים של חלק ממוצריה בשל עליית הדולר. "השינויים במחירון נובעים מהייקור בשערי המטבעות והעלאות מחיר של ספקים", כתב סמנכ"ל המכירות של החברה אבי מעוז.
עם זאת, קודם להתחזקות הדולר, נהנו היבואנים מכוחו של השקל ביחס לדולר, שבא לידי ביטוי בעלייה ביבוא מוצרי מזון שונים. בעקבות כך עלה נתח השוק של חלק מהחברות שעיקר פעילותן ביבוא. כך לדוגמה מכירות נטו, שעוסקת בין היתר ביבוא בשר עלו ב־3.1% ונתח השוק שלה עלה ל־4%. מכירות ליימן שליסל עלו ב־3.6%, וזאת בתקופה שבה רשמו מרבית חברות המזון ירידה במכירות בשל ההאטה בענף.