צומת ספרים גברה על קרביץ במכרז של הפיס לשיווק כרטיסי הגרלה לדוכנים
הרשת תשווק טופסי לוטו וכרטיסי גירוד למאות דוכני פיס בתל אביב. ההכנסות מהמכרז מוערכות בלפחות 10 מיליון שקל בשנה
מפעל הפיס חשף אתמול את הזוכים במכרז לשיווק כרטיסי גירוד וטופסי לוטו לדוכני פיס בכל הארץ. בתום מכרז שארך כחצי שנה נבחרו שמונה קבוצות, שכל אחת מהן תהיה אחראית לאספקת כרטיסי הגרלה לדוכנים באזור שונה של הארץ.
במסגרת ההליך הצליחה קבוצה מטעם צומת ספרים לגבור על קבוצה מטעם קרביץ במכרז לשיווק כרטיסי ההגרלה באזור תל אביב. בראש הקבוצה מטעם קרביץ עמד מנכ"ל הרשת לשעבר מנשה זליכה, שעל פי הערכות עזב לפני שנה את תפקידו כדי להתמודד במכרז.
למכרז עצמו ניגשו 47 חברות, מתוך 180 גורמים שרכשו את מסמכי המכרז. כל קבוצה נתבקשה לציין את האזור שעליו היא מעדיפה להתמודד, אף שהבחירה הסופית נותרה של מפעל הפיס. בכל איזור שבו זכתה אחת הקבוצות ישנן בממוצע כ־330 נקודות מכירה של מפעל הפיס.
בין המתמודדים היו כמה חברות שכבר עובדות כמשווקות של הפיס, ושלוש מהן זכו בקדנציה נוספת.
אחת החברות שתמשיך להפיץ את כרטיסי הפיס היא אופיר את שלפארם, חברת־בת של חברת התרופות רקח הנסחרת בבורסה.
עיון בדו"חות החברה לסיכום 2013 מאפשר ללמוד על היקף המכרז.
בין היתר, ציינה החברה בדו"חותיה כי הכנסותיה מטיפול ב־200 נקודות הפצה של הפיס הסתכמו ב־10.1 מיליון שקל. בחברה ציינו כי הכנסותיה מבוססות על עמלת הפצה ולפיכך הרווח הגולמי של החברה שווה להכנסות מעמלות.
בין הזוכים החדשים במכרז נמצאת גם חברת קידום המכירות טרגט מרקט. מי שעמד בראש הקבוצה למכרז הוא רונן כהן, שכיהן עד לפני כחצי שנה כמשנה למנכ"ל סטימצקי. במכרז זכתה גם חברת ראלי אביזרי תנועה, שתשווק כרטיסי הגרלה באזור המרכז.
הקבוצות שהתמודדו במכרז נדרשו להפקיד ערבות בנקאית של 19–17 מיליון שקל. נוסף על כך, מי שהוביל את כל אחת מהקבוצות נדרש להציג ניסיון ניהולי משמעותי של תאגיד עם מחזור מכירות של לפחות 50 מיליון שקל.