בלווטניק שוב מתקרב לרכישת ערוץ 10
אחרי שהיתה קרובה לרכישת הערוץ והתחרטה, קבוצת RGE חזרה לשולחן המשא ומתן. לדברי המעורבים במגעים, בלשכת ראש הממשלה נתנו את ברכתם
עסקת רכישת ערוץ 10 על ידי קבוצת RGE שוב על הפרק. ביום שלישי בשבוע שעבר הוציאה הקבוצה שבבעלות לן בלווטניק, אביב גלעדי ואודי רקנאטי הודעה שאינה משתמעת לשתי פנים על כך שדירקטוריון החברה החליט לוותר על הרכישה. והנה, אתמול גורמים המקורבים לעסקה אמרו כי הקבוצה חזרה לשולחן המשא ומתן ואף קרובה מתמיד לרכישת הערוץ. קבוצת RGE גם חידשה את המגעים מול בנק לאומי לקבלת מימון לעסקה, שמחזיק בחלק מחובות הערוץ. ב־RGE עצמה סירבו להתייחס לדברים.
- רכישת ערוץ 10: פיצוץ במשא ומתן בין אילן שילוח לארנון מילצ'ן
- עסקת ערוץ 10: בלווטניק נסוג, שילוח בוחן שינוי העסקה
- ורשבסקי: "בשם העובדים אני קורא למילצ'ן לחזור ולהשקיע בערוץ 10"
אתמול שלח מנכ"ל הערוץ יוסי ורשבסקי מייל לעובדים ובו התייחס לחששותיהם מסגירתו. במייל מבקש ורשבסקי מהעובדים לשמור על שגרת העבודה, ומציין כי הוא "משוכנע שבקרוב ייחתם הסכם עם משקיע". ורשבסקי לא מציין מיהו המשקיע המדובר, אך לפי הערכות הוא מתייחס דווקא לקבוצת RGE.
השינוי הקיצוני בגישה של קבוצת RGE הגיע, לדברי גורמים המעורבים במגעים, לאחר שבעלי הערוץ יוסי מימן (51%) וארנון מילצ'ן (24%) הסכימו לוותר על תשלומים עתידיים שלהם יזכו בהתאם לביצועים הכספיים של הערוץ (אפסייד). קבוצת RGE היתה אמורה לשלם כ־190 מיליון שקל עבור הערוץ - 100 מיליון שקל לכיסוי חובותיו, ו־90 מיליון שקל שמחציתם תלך לבעלי המניות ומחציתם להשקעה בתוכן. כעת מדובר בהפחתה משמעותית בתשלום לבעלי המניות, שיקבלו רק כ־10 מיליון שקל במזומן.
אולם הסבר אחר ומשכנע יותר קושר בין ראש הממשלה ושר התקשורת הטרי בנימין נתניהו לבין חזרתה של RGE לשולחן הדיונים. נתניהו היה מי שטרפד את העסקה עם קבוצת RGE בשבוע שעבר: זמן קצר לפני מפגש החתימה על העברת הבעלות דלפה הידיעה כי ביומו האחרון כשר האוצר, חתם נתניהו על דרישת חוב (ביד) בגובה 16.8 מיליון שקל מערוץ 10 בגין הארכות הזיכיון שקיבל ב־2012–2015. בכך אימץ נתניהו את ההמלצה המחמירה יותר של הרשות השנייה, ולא את המלצת אגף תקציבים באוצר שדיברה על תשלום של פחות מ־5 מיליון שקל.
בעשותו זאת העביר נתניהו מסר לבלווטניק וגלעדי, שנפגשו איתו לאחרונה, כי הוא מתכוון להקשות עליהם את החיים גם בנושאים אחרים שתחת סמכותו, כמו קביעת התשלום על המשך השימוש באפיק 10. ב־RGE גם הבינו שהאופק הרגולטורי אינו ברור, ונתניהו עשוי ליישם פיצול מוקדם של ערוץ 2 או מתן אישור לכבלים והלוויין להקים ערוץ. אולם ייתכן שבלשכת נתניהו שינו גישה ונתנו את ברכתם לעסקה, לאחר שהבינו שהאופציה שבלווטניק ירכוש את הערוץ עדיפה על פני רכישתו על ידי שילוח, שנחשב למבקר מוצהר של ראש הממשלה.
ערוץ 10 הגיש עתירה לבג"ץ נגד החלטת נתניהו, בין השאר מכיוון שנתניהו חתם על ההחלטה לפני שקיבל את תגובת הערוץ. נכון לאתמול, במשרדי הממשלה וברשות השנייה עדיין לא קיבלו את המסמך שעליו חתם נתניהו, וכך גם לא בערוץ 10. בכל מקרה החלטת נתניהו על גובה החוב עדיין דורשת את אישור ועדות הכלכלה והחינוך בכנסת.
במקביל נראה כי הסיכויים שאיש העסקים והפרסומאי אילן שילוח ירכוש את הערוץ קטנים. שילוח אמנם חתם על הסכם לרכישת מניותיו של מימן ומניות הערוץ המוחזקות בנאמנות (25%), אך מילצ'ן מסרב לחתום על ההסכם מולו. שילוח לא מתכוון להשלים את העסקה אלא אם יקבל 100% מהבעלות בערוץ. שילוח מוכן לקחת על עצמו את חובות הערוץ, המוערכים ב־100 מיליון שקל, אך אינו מוכן להעביר תשלום לבעלי המניות.
ערוץ 10 אמור לעמוד עד ליום ראשון הקרוב, 31 במאי, בשורה של תנאים שהציבה לו הרשות השנייה לקבלת רישיון ל־15 שנה. ללא משקיע יתקשה הערוץ לעמוד בתנאים אלו והוא נמצא בסכנת סגירה בסוף יוני, אז מסתיים הזיכיון שלו.