$
פרסום ושיווק

מכירת גזית גלוב ישראל: "אי אפשר להרוויח בנכסים הללו עוד כסף"

שלוש מתוך ארבע הצעות ישראליות לרכישת פעילות גזית גלוב ישראל פרשו מהמירוץ לאחר שסירבו לשלם מיליארד שקל. בכירים בענף טוענים כי סיבה מרכזית לנטישתן היא היעדר פוטנציאל השבחה של שטחי המסחר בקניונים

אורנה יפת 08:5608.09.15

"מה שאתה קונה - זה מה שיש. אי אפשר להרוויח בנכסים הללו עוד כסף, וכל המשחק הוא של תשואה מול ריבית" ‑ כך מסביר בכיר בענף הנדל"ן את הסיבה ששלוש מתוך ארבע הצעות ישראליות שהתמודדו על רכישת פעילותה של גזית גלוב ישראל פרשו מהמירוץ. במילים אחרות, פוטנציאל ההשבחה של נכסי גזית גלוב בישראל הגיע לידי מיצוי: אין אפשרות להגדיל את שטחי המסחר או לשנות את תמהיל הסוחרים לתמהיל אטרקטיבי יותר מזה שכבר מאכלס את הנכסים.

 

אותו גורם המקורב לעסקה טוען עוד: "החברות הישראליות מבינות שיש סיכונים של עליית ריבית שיהפכו את העסקה ללא כדאית". לדבריו, התשואה מנכסיה של גזית גלוב ישראל, שעומדת על 6% בלבד (כפי שהחברה קבעה בעסקה, א"י), לא קוסמת לחברות הישראליות, שאינן מסכימות לרדת מתשואה של 7%.

 

גזית גלוב, שבשליטת חיים כצמן ודורי סגל, הוציאה את פעילות גזית גלוב ישראל למכירה לפני כחצי שנה, ודרשה מחיר של מיליארד שקל עבור מרכזי G והנכסים שבחו"ל. גזית גלוב צפויה לפתוח חדר מידע וירטואלי עבור המתמודדות שיעברו לשלב ההצעות המחייבות ומתן הערבויות, שמתוארך לחודש אוקטובר.

 

מרכז G בכפר סבא. רוב ההצעות הישראליות נפסלו מרכז G בכפר סבא. רוב ההצעות הישראליות נפסלו צילום: סיו פראג'

 

כמעט מיליארד

 

שלוש הצעות ישראליות ‑ ביג ומגה אור, אמות וגינדי החזקות, קרן JTLV בשיתוף מוסדיים ‑ פרשו מהמירוץ לאחר שגזית גלוב ישראל פסלה את אותן, אף שהן התקרבו למחיר הנדרש, והנציגה הישראלית היחידה שנותרה בהתמודדות היא נכסים ובנין, שבשליטת אי.די.בי של אדוארדו אלשטיין. מנגד, גזית גלוב קיבלה הצעות רכש גם מגופים זרים, וכמה מהם עדיין משתתפים בהתמודדות על הנכסים.

 

מדוע פרשו מרבית החברות הישראליות, ומה בנכסים של גזית ישראל קוסם לגופים זרים, כגון הקרנות הבינלאומיות קרלייל, בלקסטון, לונסטאר ואייריום וחברת קונווי, ששמן הוזכר בין החברות הזרות שמתעניינות ברכישה? גורם בענף הנדל"ן טוען כי הגופים הזרים "לא מבינים את השוק הישראלי כמו שחברות הנדל"ן המקומיות מבינות אותו". תמיכה להערכה זו נמצאת בדבריו של בכיר אחר בענף, המזהה אף הוא הבדל בין הרוכשים הישראלים לזרים: "לחברות ישראליות קשה להחזיר את הריבית על הכסף אם הן רוכשות נכס לפי תשואה של 6%. הישראלים מכירים את המצב הכלכלי יותר טוב מהזרים, ויודעים שיש על הנכס הוצאות תפעול גם לפני שהוא מאוכלס – מה שלא קיים בארצות הברית".

 

נכסים ובניין, שיושבת על קופת מזומנים של 2.3 מיליארד שקל, עדיין מוכנה לשלם את המחיר הנדרש, מתוך החלטה אסטרטגית לחזק את מעמדה בענף הקניונים, הנשלט כיום על ידי מליסרון, עזריאלי וקבוצת ביג.

 

לא בוער לה למכור

 

שווי הנכסים של גזית גלוב ישראל, שבשליטת גזית גלוב (85%) ומנכ"ל גזית ישראל רונן אשכנזי (15%), מוערך ב־3.5 מיליארד שקל, והתחייבויותיה עומדות על 2.5 מיליארד שקל. החברה מחזיקה בעשרה מרכזים מסחריים, ששטחם הכולל 280 אלף מ"ר. בנוסף מחזיקה החברה בתל אביב את בית האיכרים, בניין משרדים שנמצא בהקמה, ובבעלותה שלושה מגרשים נוספים שעתידים להתפתח בשלוש השנים הקרובות: במערב ראשון היא מרחיבה את GTWO ומקימה את פרויקט G פאשן, מרכז מסחרי פתוח על שטח של כ־13,000 מ"ר, ברמת אביב היא תבנה מתחם G על שטח של 10,000 מ"ר, ובטיילת באילת היא צפויה להקים שדרה מסחרית על שטח של כ־2,500 מ"ר, בתנאי שיקום באזור בית מלון. החברה מחזיקה גם בחמישה נכסים לפיתוח בבולגריה ומקדוניה, בשטח מוערך של 300 אלף מ"ר, ואף הם נכללים בהצעת המכר.

 

גזית גלוב הודיעה כי היא מציעה למכירה את פעילותה בישראל כדי להתמקד בפיתוח עסקיה בחו"ל. עם זאת, היא אינה ממהרת למכור את גזית ישראל ומדגישה בכל הזדמנות שעסקת המכירה תצא לפועל רק אם תקבל את המחיר המבוקש על ידה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x