המהפך ברשות השידור יוצא לדרך: גוף השידור החדש מחפש 5 סמנכ"לים
הגוף שיחליף את הרשות וייקרא תאגיד השידור הישראלי יפרסם היום מכרזים ראשונים לתפקיד מנכ"ל הטלוויזיה, סמנכ"ל הרדיו, סמנכ"ל הדיגיטל, סמנכ"ל החדשות וסמנכ"ל משאבי אנוש. במקביל יפורסם מכרז למיתוג הגוף וערוציו
תאגיד השידור הישראלי, הגוף שאמור להחליף את רשות השידור, יפרסם היום (ה') מכרזים ראשונים לאיוש חמשת תפקידי הסמנכ"לים הבכירים. המכרזים יהיו לסמנכ"ל טלוויזיה, סמנכ"ל רדיו (מנהל קול ישראל), סמנכ"ל דיגיטל, סמנכ"ל חדשות וסמנכ"ל משאבי אנוש. כל המשרות יהיו בכפיפות למנכ"ל תאגיד השידור אלדד קובלנץ והנבחרים לתפקידים יכהנו למשך שנתיים לפחות של הקמה ומיסוד התאגיד. בעלי התפקידים ייבחרו על ידי ועדה זבה יכהנו קובלנץ, סמנכ"ל הכספים של התאגיד רן הלפרן והשופט בדימוס עזרא קמא.
בנוסף, יתפרסם היום מכרז למיתוג תאגיד השידור הישראלי המזמין גופי מקצוע להתחרות על גיבוש ועיצוב דמותו הוויזואלית של הארגון החדש ושל ערוציו השונים. לדברי קובלנץ, "אנו מזמינים את מיטב הכישרונות בישראל להשתתף במכרזים שיקבעו את דמותו של השידור הציבור הישראלי. מדובר בפרויקט מרתק ומשמעותי מבחינה ציבורית, ערכית, הכולל שלושה ערוצי טלוויזיה, לכל הפחות שמונה תחנות רדיו ומוצרים דיגיטליים רבים, מה שהופך אותו לאחד מאתגרי הניהול והמיתוג הגדולים בישראל היום".
על פי תיקון החוק שעבר בכנסת בתחילת החודש, תאגיד השידור הישראלי יתחיל לשדר ב-31 למרץ 2016 ובתאריך זה תיסגר רשות השידור. עד לתאריך תחילת פעילות התאגיד, יוכל קובלנץ להעסיק 400 עובדי הקמה וכעת הוא מתחיל באיוש התפקידים הבכירים. התיקון גם שינה את שם הגוף החדש שיוקם מ-"תאגיד השידור הציבורי" ל-"תאגיד השידור הישראלי".
בתוך כך, משרד התקשורת הודיע כי תתבצע פניה למועמדים שהומלצו למועצת התאגיד הציבורי למלא שאלונים כמקובל לקראת הגשתם לוועדה לבדיקת מינויים.
מאז נבחרו חברי מועצת התאגיד בחודש אפריל על ידי הוועדה בראשות השופט קמא, נמנע ראש הממשלה ושר התקשורת בנימין נתניהו מלהגיש את השמות לאישור סופי של הוועדה לבדיקת מינויים (ועדת ברנר). אולם במהלך הדיונים על תיקון החוק בכנסת בחודש האחרון התחייב מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר כי נתניהו יעשה זאת.