מסתמן: שידורי תאגיד השידור הציבורי החדש יידחו בשנה
התאגיד, שיחליף את רשות השידור לאחר פירוקה, מתכוון לפרסם נייר עמדה ובו יטען כי מלבד מחסור בתכנים עוד לא נמצא מיקום לאולפנים בירושלים. כבל מעריך שהשידורים יחלו באפריל הבא
גוברים הקולות לדחיית תאריך השידורים של תאגיד השידור הציבורי החדש, שנקבע ל־1 באפריל הקרוב. בשבועות הקרובים תתקבל בממשלה החלטה סופית בשאלה אם יעלה התאגיד לשידור עם חומרים ממוחזרים, או יקבל דחייה להיערכות מספקת לשידורים, ולפי הערכות ימליץ מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר לדחות את תחילת השידורים בשנה. ל"כלכליסט" נודע כי התאגיד מתכוון להוציא נייר עמדה למשרדי הממשלה בימים הקרובים, ובו הסבר מקיף לסיבות לדחיית פתיחת השידורים. נייר זה יתמוך בעמדת מנכ"ל התאגיד אלדד קובלנץ, שהצהיר בדצמבר האחרון לפני ועדת הכלכלה כי התאגיד אינו ערוך לפתיחת השידורים בתאריך המיועד, לא מבחינת חומרים ולא מבחינת מקום פיזי.
- תאגיד השידור הציבורי לא מוכן לתאריך היעד
- מסקנות הביניים של ועדת פילבר: יותר תחרות בשוק הטלוויזיה - בפחות רגולציה
- יפעת בן חי שגב: "שירותי טלוויזיה צריכים בכלל להיות חינמיים"
יו"ר ועדת הכלכלה של הכנסת איתן כבל מסר בתגובה: "אני תומך בחוות הדעת המקצועית של מנכ"ל התאגיד הציבורי החדש אלדד קובלנץ הסבור שלא ניתן להתחיל את המתכונת החדשה ב־1 לאפריל. אני גם הודעתי למנכ"ל משרד התקשורת שאני תומך בדחייה לפחות בשנה". כבל מדגיש כי השיקולים של קובלנץ מקצועיים, ויש להתחשב בהם ולא לצפות מהתאגיד לקבל מוצר מוגמר בזמן בלתי סביר.
אם יעלה התאגיד לשידור בתאריך המקורי שלו, ישודרו שידורים חוזרים של תוכניות, והחשש של התאגיד הוא כי מעט הצופים שעדיין נאמנים לו עלולים להתנדף לערוצים המסחריים.
נוסף על כך, התאגיד עדיין לא מצא משכן קבוע. קובלנץ אמר בוועדה כי: "חברות ייעוץ סקרו את ירושלים, אבן אחר אבן, ולא מצאו פתרון למיקום תאגיד השידור בינתיים, עד הקמת המתחם הקבוע. תאגיד שידור זה לא רק משרדים. יש מפרט אולפנים עם אולמות גבוהים. מדובר ב־8,000–10,000 מ"ר עם נגישות גבוהה, והמקום הכי זמין בירושלים יהיה מוכן רק בסוף 2017. במסגרת המאמצים להישאר בירושלים בדקנו את האפשרות להישאר ברוממה עד 2017, אך ברשות מקרקעי ישראל אמרו שהדבר לא אפשרי משום שיש שם תב"ע מאושרת לדיור".
קובלנץ התריע באותה ישיבה כי המערכת מגלה אדישות יתר כלפי התאגיד: "אם לא כל המערכות יתגייסו, לא רק האוצר, לא יספיקו גם שלוש שנים. צריך להגדיר את הקמת התאגיד כמשימה לאומית וצריך להבין את המחיר של העמידה בתאריך היעד — לא יהיו שידורים מלאים. אם אראה בפברואר שהמצב חמור, אמליץ לדחות את תחילת השידורים".