דרישת הערבות הבנקאית של נאמני מגה מרתיעה רוכשים פוטנציאליים
חלק מהמתעניינים ברכישת מגה טרם הגישו הצעה, אף שנותר שבוע בלבד. אחת הסיבות היא שהנאמנים דורשים ערבות בנקאית של 40 מיליון שקל, והוצאתה כרוכה בעלות של 160 אלף שקל - סכום חריג בגובהו שלא יוחזר אם ההצעה תידחה
נותר שבוע עד המועד האחרון להגשת הצעות לרכישת רשת מגה, אבל חלק מהקונים הפוטנציאליים רחוקים מהגשת הצעה. וזאת למרות ההקלות שהעניקו השבוע נאמני מגה לרוכשים.
- אלון רבוע כחול: רוב המוסדיים תומכים בהצעת בן-משה
- עוד שלושה חודשי הקפאה שווים לנאמני מגה הרבה כסף
- ביהמ"ש נענה לבקשת נאמני מגה והאריך את הקפאת ההליכים בעוד 3 חודשים
ל"כלכליסט" נודע כי נחום ביתן מרשת יינות ביתן, שהגיש הצעה לרכישת מגה ב־250 מיליון שקל עוד בטרם נכנסה להקפאת הליכים, לא רכש את מסמכי המכרז שפרסמו הנאמנים. צעד זה עשוי להעיד על כוונתו שלא להגיש הצעה לרכישת הרשת, שכן נותרו ימים בודדים לסגירת המכרז.
אחד הגורמים שרכשו את מסמכי המכרז טוען שספק אם יגיש הצעה, שכן הוצאת ערבות בנקאית בגובה 40 מיליון שקל, כפי שנדרש במסגרת הגשת ההצעה, כרוכה בעלות של 160 אלף שקל. ״יכול להיווצר מצב שהשאיפות של הנאמנים לתמורה גבוהה יובילו לכך שההצעה שאגיש לא תתקבל, והעמלה על הוצאת הערבות תשולם לחינם״, אמר אותו גורם.
יוסי סגול, שהתעניין יחד עם שותפו ערן מיטל ברכישת מגה (גם לפני הקפאת ההליכים), ניסה לעניין את רשת קרוגר האמריקאית בכניסה לעסקה. דוברו של סגול מסר כי ״יש סגירה עקרונית של יוסי סגול עם קרוגר על שיתוף פעולה, אבל אין עדיין ירידה לפרטים מעשיים ועוד לא יודעים איך זה הולך להיראות״.
בענף קמעונאות המזון הטילו ספק בכניסתה של קרוגר לפעילות קמעונאית בישראל, שכן הענף מתמודד עם מגבלות רגולטוריות, מגמה מתמשכת של ירידה במכירות ורווחיות תפעולית של כ־2% לכל היותר.
על רקע מיעוט הגורמים שרכשו את מסמכי המכרז פרסמו השבוע נאמני מגה מתווה מקל לרכישת הרשת. על פי מתווה זה הרוכש יידרש לשלם רק 150 מיליון שקל במזומן, ואת היתרה יוכל לפרוס לתשלומים רבעוניים עד תום 2019. המתווה המקל צפוי לעורר התנגדויות מצד הנושים, שכן לא רק שייאלצו לספוג תספורת על החוב - אלא אף יידרשו להמתין לגבייתו במשך שלוש שנים. בכיר בענף מסר כי ״מדובר בהצעה הזויה שאין לה מקום, ועדיף שלא היתה עולה כלל״.
בענף מעריכים כי מיעוט ההצעות שיוגשו, אם בכלל, ייאלץ את נאמני מגה לפרסם מכרז חדש למכירת הרשת בחלקים. בשוק קמעונאות המזון מחכים לצעד הזה, כי מעדיפים לרכוש מקבצי סניפים ולא את הרשת במלואה. בשבוע שעבר בדק אייל רביד, מנכ״ל ומבעלי השליטה ברשת ויקטורי, עם ראש צוות מזון ברשות ההגבלים העסקיים אפשרות לרכישת הרשת במלואה בידי כמה רשתות פרטיות שיחלקו ביניהן את הסניפים. גורמים ברשות מסרו כי ״לא גובשה מדיניות, אבל לא סביר שדבר כזה יאושר״.
גבי טרבלסי. מנאמני מגה