פרסום ראשון
אלון רבוע כחול: רוב המוסדיים תומכים בהצעת בן-משה
הצעתו של מוטי בן־משה לרכישת השליטה באלון רבוע כחול כללה שובר שוויון - הוא לא דרש הסדר במגה כתנאי לעסקה. שעתיים לפני תום ההצבעה ביקשו האחים גינדי לטרוף את הקלפים כשיישרו אתו קו, אך זה לא עזר להם: רוב המוסדיים והבנקים היו בצד של בן־משה
מוטי בן־משה זכה הערב (ב') בתמיכת מרבית המוסדיים בהצבעה על רכישת השליטה באלון רבוע כחול. ההצעה של בן־משה זכתה לתמיכה של מגדל שוקי הון, איילים, ילין לפידות, הראל, מור ומיטב דש. המשמעות היא שבן־משה יחתום על הסכם לרכישת רבוע כחול נדל"ן ויזרים לתוכה כ־900 מיליון שקל, תוך הענקת אפשרות של פירעון מיידי למחזיקים 90 יום מהשלמת העסקה.
שעתיים לפני תום ההצבעה, שהסתיימה ב־20:00, הודיעה לפתע משפחת גינדי, במהלך מביך מעט, כי היא מסירה את התנאי המתלה בהצעתה לגבי ההסדר במגה. בן־משה לא התנה את העסקה בהגעה להסדר במגה, וזכה בכך לתמיכה של מוסדיים רבים. האחים, שמצאו עצמם בעמדת נחיתות, נכנעו והחליטו ליישר עמו קו.
- בדקה ה-90: הגינדים משפרים את הצעתם לרכישת אלון רבוע כחול
- הגינדים עולים להתקפה מול בן משה: "הוא עוף מוזר. אף אחד לא יודע מי העובדים שלו. מי האנשים שלו"
- ראש בראש: אלה ההצעות של גינדי ובן משה לאלון רבוע כחול
בתחילה נציגות האג"ח סירבה לפתוח את ההצבעה מחדש כי חלק מהגופים כבר העבירו את הצבעותיהם. אלא שההודעה התלקחה לדרמה: בשעה האחרונה פנה לנציגות אחד המחזיקים הגדולים, ככל הנראה ילין לפידות - מחזיק האג"ח הגדול ביותר שבידיו כ־17% - וביקש לקיים הצבעה חדשה בהתחשב בשינוי של גינדי. בנציגות סירבו והביעו כעס על התנהלותם של הגינדים.
בנציגות - המורכבת מעופר גזית העומד בראש נציגות המוסדיים, היועץ המשפטי עדי פיגל והיועץ הכלכלי איציק עידן - דחו במכתב תשובה את הבקשה. זאת אף שהופעלו עליה לחצים שתפחו עד ראשי בנקים כדי לדחות את ההצבעה, ולמרות שמחזיקים אחרים, בהם בן־משה עצמו, הודיעו כי הם מסרבים בתוקף לשינוי.
ההצעה של בן־משה זכתה גם לתמיכת מרבית הבנקים, שלהם חייבת רבוע כחול 520 מיליון שקל. אלה נפגשו עם נציגות האג"ח סדרה ג', שלהם חייבת החברה 380 מיליון שקל. הפועלים, עם חוב של 255 מיליון שקל, מזרחי־טפחות עם 145 מיליון שקל ודיסקונט עם 50 מיליון שקל תמכו בבן־משה. לאומי לא הביע עמדה.
בכך מגיעה לסיומה סאגה בת כשבועיים, שתחילתה ברכישת השליטה ברבוע כחול על ידי גינדי החזקות שבניהול חמשת האחים. הרכישה נעשתה תמורת 115 מיליון שקל והזרמה של 240 מיליון שקל לתוך החברה. אלא שאז הגיע בן־משה עם הצעה להזרים 700 מיליון שקל והזניק התמחרות אמוציונלית קשה.
לאלון רבוע כחול הגיע מכתב מעו"ד ארז רוזנבוך בשם בעלת מניות מיעוט שדרש כי במסגרת העסקה, בעלי המניות הקיימים מקרב הציבור יספגו דילול פחות מסיבי. על פי המתווה שהושג מול בן־משה אמור הדילול להגיע ל־5% מהמניות, לעומת 28% היום.
"בן־משה הוא עוף מוזר"
במהלך היום היו בני משפחת גינדי אופטימיים. המאבק הנוכחי הביא אותם לחרוג מהרגלם שלא להתראיין בעיתוי ברור - בעיצומה של הצבעת המוסדיים. חמישה מבני המשפחה מנהלים את גינדי החזקות, שהציגה יכולות נזילות של 640 מיליון שקל ומכתב מבנק לאומי שמאשר יכולות של מיליארד שקל. אבי וליטל מובילים את החברה במאבק הזה מול בן־משה.
"ברמה הפיננסית, ההבדל בין ההצעות מינורי. אני לא מאמין שאדם יכול בלילה אחד לקבל החלטה להשקיע במיני־קונצרן מיליארד שקל", אמר אבי ל"כלכליסט". "קל יותר לקחת סוג של אופציה בסך 20 מיליון שקל עם 75 ימי חסד ולבדוק את החברה. בן־משה לא יודע לאן הוא נכנס. הוא עומד לבדוק את הכלה, לבחון אם היא יפה ובעוד 75 יום יתן תשובה. כנראה שהוא יכול להרשות לעצמו להפסיד 20 מיליון שקל אחרי הפסדים של חצי מיליארד באי.די.בי. אלא שרבוע כחול לא יכולה להרשות לעצמה את הזמן הזה".
על העובדה שבן־משה הקדים לקחת על עצמו את ההסדר במגה אמר אבי: "זה בן אדם סופר־מתוחכם. אנחנו שמנו את האמת על השולחן ואמרנו שאי אפשר בלי מגה. הוא אמר דבר אחר, אבל יודע שאי אפשר לסגור את ההסדר בלעדיה".
ליטל: "הוא השתמש במגה להסיט את הזרקור מהמקום האמיתי. יש פה תחרות פרסונלית, מי מכיר את העסקה יותר טוב, מי שחקן שוק יותר רציני ולמי יש חברות במדינה. אנחנו לא יודעים מי הוא ומה הוא. הוא עוף מוזר. אף אחד לא יודע מי האנשים שלו".
אבי: "מבחינתי שובר השוויון הוא אחד - שיעורי הבית שנעשו. הוא יודע איפה יש סניפי מגה? תחנות דלק? זו עסקה עיוורת לחלוטין. מי שיתמוך בו יתאכזב". בסוף היום כבר התגלה לו שהרוב תמכו במתחרה.