פוראבר 21 מדשדשת: בעלי הקניונים החלו להציע שטחי חנויות לשוכרים חלופיים
פדיונות רשת האופנה ירדו ב-30% בחודשים האחרונים ובכירים בענף הקניונים כבר מתכוננים ליום שאחרי: "אני כבר מציע את המקום שלהם לשוכרים אחרים למרות שיש להם חוזה לעוד מספר שנים"
מותג האופנה פוראבר 21 האמריקאי שנכנס לארץ בסוף שנת 2011 מדשדש ובעלי הנכסים בקניונים כבר נערכים ליום שאחרי: ל"כלכליסט" נודע כי בעלי הקניונים בהם מאוכלסים חנויות הרשת הציעו לחברת האופנה האמריקאית לפנות את הסניפים בחלק מהקניונים וכבר החלו להציע את שטח החנויות לשוכרים חלופיים, וזאת למרות שפוראבר 21 מסרבת בשלב זה להצעות להתפנות. בין הסניפים שעתידם אינו ברור נמצאים סניף הקריון שבקריית ביאליק וסניף עזריאלי בתל אביב. בנוסף, בגרנד קניון בבאר שבע מצמצמת החברה את הסניף ששטחו כ-1,800 מ"ר ותקטין אותו ב-500 מ"ר שיימסרו לקניון.
- פדיונות האופנה בקניונים ירדו ב־11.7% במרץ
- "שווי של 2 מיליארד שקל לגוטקס? זה מספר הזוי ולא הגיוני לחלוטין"
- רשת האופנה Forever 21 פתחה סניף שביעי בקניון הזהב בראשון לציון
בין אם הרשת תחליט לסגור חנויות או לא, מצבה כיום נראה לא מזהיר. בקניונים מדווחים על ירידה של מעל ל-30% בפדיונות הרשת בחודשים האחרונים. הסיבה לבעיות שנוצרו בפוראבר 21 נעוצה בניהול שכן הרשת מנוהלת מחו"ל ואין לה מנכ"ל בארץ, אלא מנהל מותג בלבד. כל ההתנהלות העסקית, שלא לדבר על ההתנהלות התקשורתית, נעשית במיילים לחו"ל.
"המצב שלהם לא פשוט", אמר ל"כלכליסט" בכיר בקניונים. "הבעיה שלהם היא שהם מפעילים את הרשת בשלט רחוק ולא השכילו לקחת זכיין מקומי שיכניס את היד לכיס, יפתח את הרשת וינהל אותה מפה ולא ממרחקים. אמנם אני לא מכיר את כל השוכרים, אבל נפגשתי עם לא מעט מהם ואותם לא פגשתי מעולם. זה מאוד מוזר כשמדובר במותג בינלאומי בסדר גודל כזה. הכסף מגיע מחו"ל, שכר הדירה משולם מחו"ל וכל ההתנהלות שלנו מולם היא במיילים לחו"ל. וכמו שזה מתנהל ככה זה עובד. או יותר נכון לא עובד".
לדברי בכיר נוסף, "המכירות שלהם לא גבוהות והם לא מתפקדים כמו שצריך, בכל הסניפים שלהם בארץ. אני כבר מציע את המקום שלהם לשוכרים אחרים למרות שהמקום לא בידיים שלי ויש להם חוזה לעוד מספר שנים. אבל אני קורא את המפה וברור לי שהם לא יחזיקו מעמד ולא ירחק היום שהם יבקשו לצאת. אם הפדיונות לא מספיק כדי לייצר רווחים והם צריכים לשלם שכר דירה, אז ברור שלא מחזיקים מעמד לאורך זמן. מבחינתי אני כבר נערך להשכיר את המקום לשוכרים פוטנציאליים. אני לא רוצה התקע עם שטחים של אלפי מטרים רבועים".
"הבעיה בסוף היא ניהול ניהול ניהול. זה לא הלוקשיינים אלא אך ורק ניהול בעייתי של הרשת", מסר גורם בענף האופנה.
רשת האופנה מצידה לא מעוניינת לצאת מהקניונים ובעלי הנכסים אומרים כי למרות הירידה בפדיונות והמצב הלא טוב של הרשת, מדובר ברשת אמריקאית עם כיסים עמוקים שאיננה מפגרת בתשלומים ולכן אין חשש לקריסתה.
פוראבר 21 הוא מותג דיסקאונט אמריקאי שנכנס לישראל ויחד עם H&M עורר את שוק האופנה המקומי, חולל תחרות והוביל לירידת מחירים. עם כניסתו לישראל בעקבות H&M נרשמה התלהבות מצד הצרכניות, בעיקר נערות צעירות, שפקדו את החנויות שהציעו פריטי אופנה טרנדיים במחירים מוזלים. אך מאז 2011 הוא פתח שבע חנויות בלבד, שהאחרונה בהן נפתחה לפני מספר חודשים בקניון הזהב בראשון לציון, ואשר החברה חתמה עליה חוזה כבר בעבר.
מפוראבר 21 לא נמסרה תגובה.