מגדלי העופות: "לחדש את הסדר המכסות - אנחנו מוכרים בהפסד"
גורמים בענף הפטם מנסים לחדש את ההסדר שבוטל לפני כשנה, שקבע כי למועצת הלול סמכות לחלק מכסות גידול ושהוביל לעליית מחירי העופות לצרכן בכ-25% בשנתיים, בטענה שביטולו הוביל אותם לקשיים. "לא נוכל להמשיך את תהליך ההתאבדות הכלכלית", ציינו בענף
גורמים בענף הפטם מנסים לחדש את ההסדר מכסות גידול העוף שבוטל לפני כשנה, בטענה שביטולו הוביל אותם להפסדים. ההסדר קבע כי למועצת הלול סמכות לחלק מכסות גידול למגדל העופות ובכך לשלוט בהיצע ובמחיר של העופות. הסדר שהוביל לכך שמחירי העופות לצרכן עלו בכ-25% בשנתיים ובוטל בחודש יולי בשנה שעברה. כעת טוענים המגדלים כי ביטול ההסדר גרם לקריסת המחיר אותו הם מקבלים ובחלק מהמקרים אינו מכסה מחצית מהוצאות הגידול. "מדובר במצב שמסכן את עתיד הענף והמגדלים". אמר מזכיר ארגון מגדלי עופות, מוטי אלקבץ.
- נלחמים ביוקר המחייה: משרדי האוצר והחקלאות פועלים לבטל את המועצות החקלאיות
- משרד החקלאות נגד הקמעונאים: מחיר העוף ירד, אך המחיר לצרכן לא ירד בהתאמה
- ועדת הכלכלה אישרה: רפורמת הפטם לא תיכלל בחוק ההסדרים
על פי נתוני ארגון מגדלי עופות עלות ייצור של עוף מגיעה ל-5.70 שקל לק"ג. "בחודשים האחרונים נעשו עסקאות מכירה בלית ברירה במחירים של 4-5 שקלים ואף 3.50 שקל לק"ג, מחיר הפסד שיביא לטענתם להתמוטטות של מגדלים. למרות זאת המחיר לצרכן נותר כמעט ללא שינוי, כ-19 שקל לק"ג עוף שלם, להוציא מבצעים נקודתיים", ציינו בארגון.
לטענת המגדלים, הירידה בתמורה התרחשה בעקבות ביטול ההסדרים בענף הפטם לפני כשנה, כתוצאה מכך גדל יצור האפרוחים במדגרות ב-20%, מה שהוביל לתגובת שרשרת של הצפת השווקים בעופות. בנוסף, לפני כחצי שנה, בתמורה להוצאת הרפורמה שתוכננה בענף מחוק ההסדרים, הסכימו המגדלים להוריד 10% במחירי העופות למשחטות, אולם ההוזלה לא הגיעה לצרכנים.
ארגון מגדלי עופות קרא לרשתות השיווק להוזיל באופן מיידי את מחיר בשר הפטם בהתאם ללהורדת המחירים על ידי המגדלים, "בכדי לאפשר לצרכנים לחוש בשינויים בענף ולהגדיל הצריכה שתאזן באופן חלקי את היצור הגדל."