מליסרון תובעת את בכירי אלקטרה צריכה בכ-3.4 מיליון שקל על הפרת הסכם שכירות
לטענת חברת הנדל"ן, אלקטרה מוצרי צריכה הפרה בשיטתיות חוזי שכירות. כך לאחרונה סגרה, לטענת התביעה, חנות במתחם ההייטק שער הכרמל "בין לילה וללא כל הודעה מוקדמת"
מליסרון הגישה היום (ב') לבית המשפט המחוזי בת"א תביעה נגד מנכ"ל אלקטרה מוצרי צריכה זאב קלימי ונגד דני זלקינד, מיכאל זלקינד ושאר הדירקטורים בחברה בגין הפרת הסכם השכירות. חברת הנדל"ן ובעלת הקניונים, בהם הקניון הגדול בפתח תקווה, הקריון וקניון רמת אביב, מבקשת מבית המשפט לחייב את אלקטרה מוצרי צריכה לשלם קרוב ל-3.4 מיליון שקל.
- בר אקטיבי: אלקטרה צריכה מנסה להיפטר מברי המים
- עזיבות: שני בכירים פרשו מאלקטרה מוצרי צריכה
- "אני לא חושב ששטחי המסחר בב"ש יצליחו"
התביעה הוגשה לאחר סגירת החנות במתחם ההייטק שער הכרמל. על פי כתב התביעה החנות נסגרה "בין לילה בחשכת ליל, ללא כל הודעה מוקדמת, תוך שהעמיד את התובעת בפני עובדה מוגמרת". לטענת התביעה, זו לא הפעם הראשונה בה אלקטרה ברשות קלימי נוהגת כך: לפי התביעה קלימי סגר חנויות בניגוד להתחייבויות חוזיות שאלקטרה מוצרי צריכה היתה חתומה עליהם. "קלימי החל באופן שיטתי, בברכת הדירקטוריון וחבריו, או תוך עצימת עיניים מצדם, להפר שרירותית הסכמי שכירות כלפי משכירים רבים בזה אחר זה מתוך הנחה ש-"או הפריץ ימות, או הכלב ימות".
בכתב התביעה, מליסרון כינתה את התנהלות קבוצת אלקטרה כ"בבריונות", וטענה כי הפרה סדרתית של חוזים עליהם היא חתומה, כאשר היא מפגינה אדישות כלפי הנזקים שהיא והנתבעים מסבים. "מנכ"ל קבוצת אלקטרה נהנה ישירות משיפור התוצאות העסקיות של החברה ואולי זוכה אף לבונוס בגין הגדלת רווחיה, ברור לגמרי מדוע הוא מוכן בכל הכוח לרמוס ברגל גסה חוזי שכירות ופשוט, ללא עילה, לצאת מחנויות באמצע תקופת השכירות ובניגוד להסכמי השכירות עליהם אלקטרה מוצרי צריכה חתומה, הכל כדי להגדיל את רווחיה של קבוצת אלקטרה והעומדים בראשה", נכתב בתביעה.
מליסרון האשימה כי "כדי להצדיק כביכול את מעשיו, הכריז קלימי בפרהסיה על מלחמתו בבעלי הקניונים, ובכלל זאת בתובעת, והתגאה בריש גלי כי סגר בשנתיים האחרונות 30 סניפים , תוך שהוא 'שוכח' לציין כי עשה זאת לטובת רווחי החברה, על חשבונה של מליסרון ולפחות בחלקם תוך הפרת הסכמים בוטה".
מליסרון מבקשת מבית-המשפט לחייב את אלקטרה מוצרי צריכה לשלם לה סכום של 3,383,038 שקל, בגין הנזקים שנגרמו לה כתוצאה מהפרת הסכם השכירות בין הצדדים על-ידי אלקטרה מוצרי צריכה ובגין כל טובת הנאה שהפיקה אלקטרה כתוצאה מכך בצירוף מס ערך מוסף, ריבית והפרשי הצמדה כדין מיום הגשת התביעה ועד ליום התשלום בפועל, תוך העברת "מסר חד וברור כי המפר חוזה ביודעין לא יצא נשכר".
בכתב התביעה מפרטת מליסרון הפרות חוזה דומות שביצעה אלקטרה מוצרי צריכה גם בקניונים ומיקומים שחלקם אינם בבעלות מליסרון וביניהם: סניף חוצות המפרץ, שעל פי התיאור, גם שם סגרה אלקטרה בין לילה את סניף שקם אלקטריק, חנות נוספת של שקם אלקטריק נסגרה באותה שיטה במול 7 בבאר שבע טרם מועד סיום השכירות, את חנות אייס שהיתה אמורה להיפתח בישפרו פאנט באר שבע החליטה אלקטרה שלא לכבד את החוזה, במתחם פרובאנס בפתח תקווה הודיעה החברה כי לא תפתח את חנות אייס למרות שהמיקום שופץ עבורה על ידי בעלי הנכס, ואלה הגישו נגד החברה תביעה על סך 10 מיליון שקל.
אבי לוי מנכ"ל מליסרון מסר: "הסכמים צריך לכבד. הפרת הסכם השכירות הינה אחת מבין שורה של הפרות הסכמים המבוצעות באופן סדרתי על ידי אלקטרה מוצרי צריכה".
תגובת אלקטרה מוצר צריכה:"החברה קיבלה ולומדת את כתב התביעה שהוגש נגדה ע"י חברת מליסרון, בריטיש ישראל ואבי לוי והיא תגיב בהמשך".