$
בארץ

"המערכת כולה בהלם, אם כחלון רוצה לנהל את הבנקים, שיבוא"

גורמים שונים במערכת הבנקאית הגיבו בחריפות להמלצות הוועדה לתחרותיות בבנקים; הביעו אכזבה מההחלטה להגביל את הנפקת כרטיסי האשראי ע"י הבנקים

רעות שפיגלמן 22:0913.06.16
גורמים שונים במערכת הבנקאית הגיבו היום (ב') בחריפות להמלצות הועדה לתחרותיות בבנקים. "אנחנו בהלם. אם שר האוצר משה כחלון רוצה לנהל את הבנקים, שיבוא", אמר גורם בכיר במערכת הבנקאית.

 

"הבנקים המומים ומרגישים שכחלון ניצח", אמר גורם אחר שהתייחס ליחסי הכוחות בין שר האוצר משה כחלון ונגידת בנק ישראל קרנית פלוג ביחס להמלצות.

 

במערכת הבנקאית הביעו אכזבה מההחלטה להגביל את הנפקת כרטיסי האשראי על ידי הבנקים, כאשר בנקאים מסויימים טוענים שרצוי היה לנקוט במהלך שנעשה לפני מספר שנים בענף הסלולר - להתיר כניסתם של מתחרים חדשים ולמקסם את הרווח ללקוח ללא הגבלות או הגנות ינוקא למניהן.

 

מאיר סלייטר מאיר סלייטר צילום: Yossi Zwecker

 

אלא שהיו גם בנקאים שהביעו ספק בנוגע לשאלה האם באמת חברות כרטיסי אשראי שיופרדו יהפכו לבנקים. לדבריהם לא בטוח שלגוף חדש, באווירה הציבורית העוינת וכשיש מגבלות כה כבדות על פעילותם יש בכלל תמריץ להפוך לבנק.

 

מאיר סלייטר, מנהל מחלקת המחקר של ירושלים בראוקראז' הסביר כי חברת כרטיסי אשראי היא רווחית לכשעצמה מפעילות הליבה שלה ולכן מדוע שתרצה לקחת סיכון ולהיות בנק? עוד הדגיש סלייטר כי למרות כל ההקלות עליהן מדובר בהמלצות הוועדה, בנוגע לגופים שירצו להפוך לבנקים, הרי שקיים אולי סיכוי קטן שחברת כרטיסי אשראי תרים את הכפפה ותנסה להפוך לבנק אבל "אני לא רואה לזה סיכוי גדול" אומר סלייטר. הסיבה היא שישראל היא שוק קטן והבנקים הקיימים נהנים מיתרונות לגודל ולכן כל גוף שינסה להיות בנק לא רק שיפסיד בשנים הראשונות אלא בכלל לא בטוח שיצליח להציע אשראי זול יותר ולמשוך אליו לקוחות.

 

ביחס להקמתן של אגודות אשראי מסביר סלייטר כי להבנתו אגודות אשראי אם יקומו יענו על צורך ריגשי בציבור אבל ספק רב מאוד אם יהיה ביכולתן לספק אשראי זול ולהרוויח לרמה של כיסוי ההוצאות השוטפות. זאת מכיוון שהן מחלקות את הרווח בין החברים ולא ינסו לגזור קופונים שמנים כמו הבנקים הקיימים.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x