$
פרסום ושיווק

יו"ר הקואליציה: "יכול להיות שעשינו טעות בהקמת התאגיד, צריך לשקול אותו מחדש"

ראש אגף התקציבים אמיר לוי, אמר בדיון בוועדת הכלכלה על דחיית שידורי התאגיד הציבור, "דחייה של 15 חודשים בפתיחת התאגיד תעלה למדינה 550 מיליון שקל". מנכ"ל משרד התקשורת, שלמה פילבר, "אנחנו במגעים לקבוע תאריך אמיתי לפתיחת תאגיד השידור". עובד ברשות השידור התפרע בדיון וקרא לעבר הנוכחים: "כולכם פה מושחתים". הוא הוצא בכח מהדיון. דיווחים שוטפים

אלירן מלכי ורוני זינגר 17:4724.07.16

ראש אגף התקציבים באוצר אמיר לוי, אמר בדיון בוועדת הכלכלה על דחיית שידורי התאגיד הציבור כי, "דחייה של 15 חודשים בפתיחת התאגיד תעלה למדינה 550 מיליון שקל. מנקודת המבט שלנו אנחנו רוצים שהתאגיד יפעל כמה שיותר מהר. מבחינת החשיבות של הרפורמה, התאגיד קיבל תקציב משמעותי כדי לעלות וכל דחייה עולה הרבה מאוד כסף. מבחינתנו היה רצוי שהוא יעלה ב-1 באוקטובר כמו שהחוק קובע. 

 

"החוק קבע ש-51% מעובדי התאגיד יהיו מרשות השידור, לפי מה שסוכם עם יו"ר ההסתדרות. המשרד עשה הערכה של עלויות הדחייה, והעלות ל-15 חודשים היא 550 מיליון שקל. זה סכום גבוה ואנחנו נמצאים על סף אישור התקציב", אמר לוי.

   

 

 

יו״ר הקואליציה דוד ביטן אמר כי "יכול להיות שעשינו טעות במהלך הזה של הקמת התאגיד ופירוק רשות השידור וצריך לשקול אותו מחדש. זו דעתי, לא דעתו של ראש הממשלה. יו"ר ההסתדרות, תפתח את זה מחדש שיהיה דיון מחדש".

 

עוד אמר ביטן כי "מנכ"ל התאגיד אמר לי שהטלוויזיה לא תוכל לשדר יותר משעתיים לכן ההחלטה שהתקבלה מחויבת המציאות. אני לא מבין, אתם צריכים לבוא בטענות רק לאנשים שיושבים פה. מאשימים את רה"מ שהם לא מוכנים? החוק אומר שאסור לנו להתערב ואף אחד לא מתערב אבל אולי היה צריך".

 

"אף אחד לא דיבר עם העובדים"

 

מוקדם יותר אמר מנכ"ל משרד התקשורת, שלמה פילבר, "יש בימים האחרונים כל הזמן מגעים כדי לקבוע תאריך שיהיה אמיתי ותהיה מוכנות, ולא פתאום יקפוץ תאריך שהכל מוכן. ברגע שזה יהיה תאריך מוסכם על כל הצדדים נוציא הודעה מסודרת".

 

יו"ר ועדת הכלכלה, איתן כבל, שפתח את הדיון ואמר, "ביקשתי לדחות את הפתיחה - כדי למנוע פיטורים". לדבריו, אף אחד לא דיבר עם העובדים, ומבחינתם הם מתארגנים להתחיל את השידורים ב-1 באוקטובר. 

איתן כבל איתן כבל צילום: דוברות הכנסת

 

כבל אמר כי לפני חצי שנה בועדת הכלכלה, גם גורמים בוועדה וגם גורמים בתאגיד ביקשו לדחות את תחילת השידורים לינואר 2018. כבל אמר כי הוא התחנן לדחות את שידורי התאגיד והאוצר ומשרד התקשורת הבהירו לוועדת הכלכלה כי לא תהיה דחייה של יום אחד. במשרד התקשורת אמרו אז שהעלות שתושת על קופת המדינה תהיה חצי מליארד שקל. דוד ביטן אמר שהדברים לא נכונים ועלות הדחייה תהיה 50 מיליון שקל.

 

לדיון התייצבו לצד חברי הועדה גם יו״ר ההסתדרות אבי ניסנקורן, מנכ״ל משרד התקשורת שלמה פילבר, ראש אגף תקציבים באוצר אמיר לוי, ועוד נציגי עובדים מרשות השידור ותאגיד השידור הציבורי.

 

ח"כ קארין אלהרר אמרה בדיון "אני חושבת שלא צריך לתת עוד אורכה, היו"ר והמנכ"ל צריכים להיות היחידים שמחליטים אם להאריך או לא". דבריה הופרעו על ידי עובד מרשות השידור שהחל להתפרע וקרא: "שלושים שנים אני ברשות השידור, אני מפרנס יחיד. מי אתה שתגרש אותי? אני מפרנס יחיד אתם רוצים לקחת לי את הבית? כולכם פה מושחתים". ח"כ איתן כבל הורה להוציא אותו מהדיון.

 

ח"כ קארין אלהרר ח"כ קארין אלהרר

 

יעקב פרי אמר בדיון, "נקרע הלב של כולנו לראות את המחזות הללו (על האנשים שהתפרעו). דחיית התאגיד תגרום לביטולו".

 

יו״ר התאגיד, גיל עומר, אמר שהתאגיד נערך לכל קושי. התאגיד נמצא בעיצומה של עשייה אינטנסיבית לקראת הקמת התאגיד בזמן. ״אתם המחוקקים ששלחתם אותנו להקים את התאגיד. אנחנו לא מפטרים אנשים, אנחנו מעסיקים אותם. אנחנו נעמוד בתאריך שקבע החוק. "אנחנו פועלים ימים ולילות כדי שיקום הגוף המקצועי והאיכותי שאתם רואים לנגד עיניכם. יש אנשים שעזבו את העבודה שלהם בשביל להגיע אלינו ויש לנו חובה מוסרית כלפיהם. יש לי הערכה גדולה מאוד לאנשי רשות השידור והם ימצאו את עצמם בתאגיד. עם זאת יש גם אנשים שאינם צריכים להיות בתאגיד, ואתם (הוועדה) רצתה שאותם אנשים לא יהיו בתאגיד".

 

יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן (ארכיון) יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן (ארכיון) צילום: נמרוד גליקמן

 

בסופו של דבר, סיים עומר את דבריו ואמר "התאגיד יפעל באופן המקצועי לפי מה שהכנסת תכתיב, מצד שני לוחות הזמנים חייבים להיות קצרים. הדבר הכי גרוע לתאגיד הוא חוסר ודאות רגולטורים". עומר הוסיף כי "עמדתנו הייתה ונותרה, נעמוד במה שהחוק קבע".

 

מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר: "אף אחד לא הולך לסגור את התאגיד, אף אחד לא מטיל ספק במוטיבציה והיכולות של אנשי התאגיד. השאלה היחידה היא שאלת המוכנות. אני הייתי זה שבא לראש לממשלה ואמרתי לו שיידע שנושא התאגיד בעייתי. תדע שבעוד חודשיים וחצי אתה מחשיך את המסך של השידור הציבורי, תדע לך שאתה בבעיה".

 

אבי ניסנקורן, יו"ר ההסתדרות, אמר כי "כל מה שקורה בתאגיד וברשות השידור זה מורה נבוכים איך לא עושים רפורמה. מי שהפר את הרפורמה בהתחלה היו הצד של המדינה. באותה ועדה העבירו את חוק התאגיד, היא קבעה שמתוך 1,600 עובדי רשות השידור יקלטו 25%. אותה ועדה שקבעה את המועדים להקמת התאגיד ידעה שהם לא רציניים ולא ריאליים, לפני 4 חודשים בא מנכ"ל התאגיד ואמר שכדי להיערך כמו שצריך צריך לדחות לינואר 2018, לפני שבועיים מנכ"ל התאגיד אמר ש"חוץ מלקעקע על הזרוע 2018 עשיתי הכל".

 

מנכ״ל התאגיד אלדד קובלנץ אמר בדיון כי אינו מסתיר שהיה מעדיף לעלות לאוויר ב-2018. "לא צריך להקליט אותי אומר את זה. אמרתי להרבה אנשים שהייתי שמח שזה יקרה ב-2018, אבל מה לעשות שלא קיבלתי את מה שרציתי, צריך לרוץ לתוך האש ולהתחיל את הדבר הזה. אנחנו מוכנים ל-30/9 לחדשות ברדיו בטלוויזיה ובדיגיטל".

 

ח"כ דב חנין אמר כי "ביבי לא מעוניין בשידור ציבורי. לכן הוא דורס 1,600 עובדים, לכן הוא פגע ביוצרים ובהפקות המקור, ובחופש העיתונות ובדמוקרטיה. המטרה שלו היא לחסל את רשות השידור, לא למען הקמת תאגיד טוב יותר, אלא בשביל שבמקומו תיפתח מחלקת תקשורת במשרד ראש הממשלה להעברת המסרים של נתניהו. עכשיו אנחנו רואים את ביצוע התכנית הזאת: רשות שידור מוחלשת ומפרפרת, ומצד שני תאגיד שמראש מכשילים כדי שלא יוכל לעמוד על רגליו. זו לא טעות אלא מדיניות ואת המדיניות הזאת עלינו להכשיל.

כעת יש לאפשר לתאגיד להתחיל לעבוד במהרה, תוך קליטה של כמה שיותר עובדים וניסיון מקצועי, בהליך מכובד, תוך תיקצוב ראוי של הפקות המקור".

 

עוד התייחסו לנושא בדיון חברי הכנסת איילת נחמיאס ורבין שדיברה על מצוקת העובדים של רשות השידור אך גם של אלו שגויסו לתאגיד וסיפרה כי התקשרה לעיתונאים כדי לחזק אותם. ח"כ אילן גילאון שאמר כי "פרשת רשות השידור היא ״עסק הביש״ של ימינו, ובמשך שנים עוד ייחקר איך במסגרתו מעלה הממשלה הן באמונו של הציבור, והן באמונם של מאות העובדים שהושלכו לגורלם, תוך שהיא משקרת פעם אחר פעם לכנסת במצח נחושה". מצד הקואליציה השתתפו יו״ר הקואליציה דוד ביטן וח"כ רועי פולקמן.

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x