מירי רגב: "מה שווה התאגיד אם אנחנו לא שולטים בו?
לאחר שהתבטא נגד סגירת רשות השידור בוועדת הכלכלה ח"כ דוד ביטן הולך צעד נוסף: "אקדם חוק לפירוק התאגיד והשארת רשות השידור". במקביל, ועדת השרים אישרה החוק לדחיית שידורי התאגיד; ארדן התעמת עם רגב: "אין חוק שלפיו הרשות לשידור ציבורי תעשה מה שאת תגידי"
"מה שווה התאגיד אם אנחנו לא שולטים בו? השר צריך לשלוט, מה נעמיד כסף ואז הם ישדרו מה שהם רוצים?", כך אמרה היום שרת התרבות מירי רגב בדיון בוועדת השרים לחקיקה שהתכנסה הבוקר (א') והצביעה בעד החוק לדחיית שידורי התאגיד עד ל-30.4.
שר החינוך נפתלי בנט אמר בתגובה "אם לא רוצים את התאגיד אז תגידו 'איבדנו שליטה על זה, אנחנו לא רוצים', אבל הדחייה לשנה וחצי נועדה להפחיד עיתונאים גם מימין וגם משמאל להצטרף. יש פה רצון להטיל סימני שאלה כדי להקשות ולייצר תקופה שהתאגיד יהיה בתלות מוחלטת בדרג הפוליטי". אופיר אקוניס אמר "אבל אין שם ליכודניקים, אין שם פריפריה, אין שם מזרחיים". גלעד ארדן ענה לרגב ולאקוניס "רק לחמור מראים חצי עבודה". אקוניס המשיך בשלו ועקץ את בנט ושקד "לבית היהודי לא אכפת, אתם מכניסים לשם מפד"לניקים" ומנה את מספר הכתבים חובשי כיפות סרוגות בתאגיד. בהמשך הדיון נתניהו אמר "צריך תחרות גם בערוצים המסחריים". ארדן ענה בתגובה "מעניין למה היו כאלה שהתנגדו לזה בזמנו". נתניהו ענה לו "דווקא רשות השידור ורשת ב' היו יחסית מאוזנים" ובתגובה אמר ארדן "התאגיד החדש עוד לא קם אז איך אתה יכול לדעת אם הוא מאוזן? אני בטוח שאתה זוכר שלטלוויזיה כבר לא נשארו צופים, ואם בעיניך רשת ב' מאוזנת, אז אני בטוח שקרן נויבך, אריה גולן ומשה נגבי ישמחו לשמוע את זה".
- תאגיד השידור הציבורי חושף את שמו: "כאן"
- תאגיד השידור רכש מבנה קבע בירושלים תמורת 100 מיליון שקל
- מכשול הבא של התאגיד: תזכיר חוק השידור הציבורי שכח את עובדי הרשות
השר אריה דרעי בהתקפה חריפה בישיבת הממשלה בעת הדיון על דחיית פתיחת התאגיד הציבורי: ״אני יו״ר מפלגה חרדית, ספרדית ומייצג אנשי פריפריה וכל אותם אנשים מרגישים נטע זר בתקשורת הישראלית. אני מייצג אנשים שכל הזמן צריכים להתגונן ולהסביר את עצמם בפני התקשורת. אני מוכן לתת פרס למי שימצא בתקשורת הכללית עיתונאי חרדי עם כיפה שחורה. אין אף אחד. רק שתדעו: בכלי התקשורת החרדיים יש עשרות עיתונאים חכמים, מוכשרים, כוכבים של ממש אבל לאף אחד מהם לא נמצא מקום בתאגיד השידור הציבורי, בערוץ 2 או בערוץ 10. גם העיתונאים לענייני חרדים ולענייני דתות הם כולם עיתונאים עם כיפות סרוגות ורובם עויינים את הציבור החרדי ובעיקר את ש״ס. הציבור שאני מייצג לא נמצא בכלל בתקשורת הכללית, מודר משם לחלוטין״.
הבוקר הצהיר יו"ר הקואליציה, ח"כ דוד ביטן (ליכוד) כי הוא מתכוון לקדם חוק לפירוק תאגיד השידור הציבורי והשארת רשות השידור. ביטן אמר כי הוא מתכוון לקדם את החוק בשבועיים הקרובים ולהניח אותו על שולחן הכנסת לאחר הפגרה.
שרים שנכחו בוועדת השרים אמרו כי בין שרת התרבות והספורט מירי רגב לשר לביטחון פנים גלעד ארדן התפתח עימות סוער שעלה לטונים צורמים במהלך הישיבה. רגב אמרה שלא יכול להיות שאין לשרים, ובמיוחד לשר התקשורת, שום אפשרות להתערב בהחלטות התאגיד.
ארדן ענה לה: "כן, תחיי עם זה. אין חוק שכתוב שהרשות לשידור ציבורי תעשה מה שמירי רגב תגיד". השניים המשיכו לצעוק אחד על השני עד שראש הממשלה בנימין נתניהו קטע את הוויכוח בין השניים.
השרים אמרו כי נתניהו נראה מאוד עצבני וקטע את דבריו של ארדן פעם אחר פעם בכעס ואמר: "יש לי הסכם עם כחלון וזה מה שצריך להיות".
שר האוצר משה כחלון אמר כי הוא העדיף שהדברים יסגרו בין אמיר לוי ראש אגף התקציבים באוצר לבין מנכ"ל משרד התקשורת, אך ההתעקשות בנושא של נתניהו יצרה את ההתפשרות הזו. אחד השרים אף אמר כי "התנהגות ראש הממשלה הייתה באובססיה רווית אינטרסים לא ברורים ולא נתן את התמונה המלאה".
נפתלי בנט, איילת שקד, גילה גמליאל וגלעד ארדן נמנעו מלהצביע על החוק.
מוקדם יותר חזר ביטן על הדברים שאמר בוועדת הכלכלה בשבוע שעבר בישיבת הסיעה, לפיהם אין צורך לסגור את רשות השידור מאחר וכיום הגוף המסועף עבר התייעלות ואין שום סיבה לפרק אותו. מעבר לכך, תאגיד השידור הציבורי יעלה הרבה יותר כסף לציבור מאשר רשות השידור. "אמרתי כבר לפני שבועיים שאני חושב שאפשר להגיע לאותה תוצאה מבלי לסגור את רשות השידור. הרי מה הסיבה שהקימו את התאגיד? בגלל שרשות השידור לא הסכימה להתייעל ולהקטין את ההוצאות שלהם" אמר ח"כ ביטן והוסיף "התאגיד מנסה להתרומם כבר שנתיים ולא מצליח. לפעמים צריך להודות שטעינו ולתקן".
לגבי העלויות הכרוכות בכך מסביר ביטן כי אפשר לממן את כל התהליך ממכירת הקרקע בת"א, כמיליארד שקל, מבלי לגרוע מקופת האוצר. "לא נזרק הרבה כסף על סגירת התאגיד. אפשר לכסות את ההוצאות האלו בלי שום בעיה, זה לא כספים גדולים. הפירוק של הרשות יעלה הרבה יותר כסף מפירוק התאגיד. הציבור גם לא מבין כמה כסף עומד לעלות לו התאגיד, הרבה יותר ממה שמציגים".
ביטן גם אמר כי התאגיד מנסה לקיים את עצמו ומתקרב לנקודת האל-חזור והבהיר כי התאגיד מנסה לגייס הרבה מאוד עובדים בזמן האחרון. "היום עדיין אפשר למצוא ל-100 העובדים שלא מגיעים מרשות השידור פתרון, אך עוד מעט גם זה יהיה אבוד".
תגובות
יו"ר סיעת כולנו, ח"כ רועי פולקמן: "סיכומים צריך לכבד. ראש הממשלה נתניהו והשר כחלון סיכמו שתאגיד השידור הציבורי יפתח ב-1 בינואר, וכך יהיה. תקשורת חופשית היא אבן יסוד של דמוקרטיה בריאה וכמו שמפלגת כולנו שומרת על מעמדה של בתי המשפט ומרסנת חוקים שעלולים לפגוע בדמוקרטיה, גם כאן נוודא שמעמדו של תאגיד השידור הציבורי החדש יהיה איתן. אני מציע לפוליטיקאים להפסיק לבחוש בשוק התקשורת, ולהתרכז בעשייה חברתית וציבורית שלשמה נבחרנו לכנסת".
ח"כ מיקי רוזנטל (המחנה הציוני) אמר בתגובה: "הצעת החוק הזו היא עוד אחת מהפרובוקציות מבית נתניהו. זו לא הצעת חוק שתעבור, הרי אין לה שום משמעות, אבל יש בה ניסיון מתמשך לפגוע בתאגיד השידור הציבורי - גם בעובדים הקיימים וגם העתידיים. ביטן מנסה לייצר תחושה של אי ודאות מתמשכת כדי לגרום לאנשים טובים אם בכלל להצטרף להרפתקה הזו. האנשים האלו, ביטן וחבורתו, הם יסמנים קטנים כאלו שלא עושים שום דבר בלי הוראה מפורשת מראש הממשלה. הם מהווים את כלבי הציד שלו וזה עצוב".
ח"כ איילת נחמיאס ורבין (המחנה הציוני): ,נתניהו וביטן מתגלים כסמי וסוסו של הפוליטיקה, כשמגרונו של ביטן יוצאות פעם אחר פעם מילותיו של נתניהו. כשחובטים בביטן צריך להבין שנתניהו הוא שמנהל את הקרב נגד התקשורת החופשית - הוא הרמטכ"ל בקרב הזה, ביטן משמש רק כדובר צה"ל. אני קוראת לחברי יו"ר וועדת הכלכלה איתן כבל, להודיע כי הוועדה תימנע מלקדם את הצעת החוק לדחיית תחילת עבודת תאגיד השידור הציבורי, עד אשר הקואליציה לא תתחייב כי אין בכוונתה לקדם את חוק ביטן".