הפרטת שידורי עידן פלוס יוצאת לדרך
שרי הממשלה אישרו יוזמות להרחבת התחרות בתקשורת ובראשן הפרטת מערך עידן פלוס
הקבינט החברתי־כלכלי אישר אתמול כחלק מאישור התקציב את הרפורמה להגברת התחרות בשוק התקשורת, שעיקרה הפרטת מערך שידורי עידן פלוס והעברת שידוריו על גבי תשתית אינטרנט.
- משרד התקשורת מקדם הפרטה של עידן פלוס
- HOT ו-yes מתאחדות נגד הערוצים המסחריים באופן רשמי: רוצות לנהל את עידן פלוס
- מלחמה בשוק הטלוויזיה: yes רוצה מהדורת חדשות עצמאית
הרפורמה אף עוסקת בסוגיית שידורי הספורט, ומחייבת את רוכשי זכויות השידור של ענפי הספורט המרכזיים כדורגל, כדורסל וטניס למכור הלאה את הזכויות לגופי שידור נוספים. בנוסף הרפורמה מרחיבה את התחרות בשוק התשתית ומאשרת לחברות המתחרות בבזק להתקין תשתית פיזית משלהן שתשולב בתשתית התת־קרקעית של החברה.
במסגרת הפרטת עידן פלוס, שכולל היום שישה ערוצי טלוויזיה ומספר תחנות רדיו, יוצא ניהול המערך מידי הרשות השניה ויועבר למפעיל פרטי שיוכל להוסיף למערך ערוצים חדשים או להפעיל ערוצים בעצמו בפיקוח משרד התקשורת. המפעיל החדש יידרש להעביר את שידורי המערך גם דרך האינטרנט, מה שצפוי לפתור את בעיית הכיסוי החלקי של עידן פלוס כיום.
במשרד האוצר מקווים שהאפשרות לשדר דרך האינטרנט והיכולת להוסיף ערוצים חדשים יאפשרו להפוך את עידן פלוס לשחקן חדש במתכונת דומה לסלקום TV, ולתחרות אמיתית לשחקנים הוותיקים בשוק הטלוויזיה הרב־ערוצית HOT ו־yes.
חובת המכירה של זכויות השידור של ערוצי הספורט נועדה לטפל במצב שנוצר במכרז האחרון שניהלה מנהלת הליגה למכירת זכויות השידור לליגת הכדורגל המקומית, ושיצר חשש לעליית מחירים בחבילות ערוצי הספורט. במסגרת המכרז הצטרפה פרטנר להתמודדות לצד ספורט 5 וצ'רלטון, מאחר וראתה בשידורי הספורט מוקד משיכה שהיה מאפשר לה לגייס לקוחות בקצב מהיר לשירות הטלוויזיה שהיא שואפת להשיק. המאבק הביא להקפצת המחיר עבור זכויות השידור פי שלוש מבמכרז הקודם.
מעתה יחויבו רוכשי זכויות השידור לענפי הספורט המרכזיים למכור הלאה את זכויות השידור שלהם למתחרים בתנאים של רווח מפוקח. החובה מתייחסת גם לשידורי הליגות המקומיות וגם לליגות זרות דוגמת שידורי ליגת האלופות או NBA. להערכת משרד האוצר, החובה תאפשר לשחקנים חדשים להצטרף לשוק השידורים ותוריד את מחיר זכויות השידור וכתוצאה מכך גם את את מחיר חבילות הספורט. ערוצי הספורט עדיין יוכלו לבדל את עצמם זה מזה באמצעות רכישת זכויות שידור לענפים איזוטריים יותר דוגמת שחייה או פוטבול.
חלק נוסף ברפורמה נועד לטפל בחוסר שביעות הרצון של משרד האוצר מהתקדמות רפורמת השוק הסיטונאי שנועד לאפשר למתחרותיה של בזק להשתמש בתשתית שלה. עד כה החובה שהוטלה על בזק לפתוח את התשתית שלה למתחרות שולבה בתנאי הרישיון שלה, אך לאחר שהרפורמה בשוק התקשורת תעבור במסגרת חוק התקציב סירוב לשתף פעולה ייחשב לעבירה על החוק.