$
פרסום ושיווק

בלעדי לכלכליסט

איחוד הרשות השנייה ומועצת הכבלים והלוויין הוקפא

איחוד הרשות השנייה ומועצת הכבלים והלוויין שהיה צפוי להתרחש בינואר 2017 הוקפא בשל אי־הסכמות על אופן מינוי היו"ר. כעת ייבחר מנכ"ל קבוע לרשות

אלירן מלכי 06:5012.01.17

חוק "ברית המועצות", שהיה אמור לאחד בין הרשות השנייה למועצת הכבלים והלוויין, מוקפא. ל"כלכליסט" נודע כי משרד התקשורת לא מתכוון לקדם בשלב הזה את החוק, ובמקום זה הוא מתכוון בימים הקרובים למנות ועדת איתור למנכ"ל הרשות השנייה. ברקע החלטת משרד התקשורת עומד מכתב שנשלח אליו מטעם עמותת הצלחה, זאת לאחר שברשות לא מינו מנכ"ל מאז עזיבתו של שי באב"ד, מנכ"ל משרד האוצר הנוכחי, בדצמבר 2014.

 

מי שהחליף את באב"ד היה סמנכ"ל הכספים של הרשות, ניר שוויקי, שמשמש בתור המנכ"ל הזמני עד מינוי מנכ"ל קבוע לרשות השנייה. במשרד התקשורת בחרו שלא למנות מנכ"ל קבוע עד עתה בשל קידום חוק ברית המועצות. לפי החוק, הגוף החדש ייקח אליו את סמכויות שני הרגולטרים של הטלוויזיה, אך יהיה כפוף למשרד התקשורת, בניגוד לרשות השנייה שהיא כיום גוף עצמאי. היו"ר, לפי החוק, ימונה על ידי שר התקשורת, בדומה למנכ"ל רשות השנייה אך בשונה ממנכ"ל מועצת הכבלים והלוויין שנבחר על ידי ועדת איתור. 

שי באב"ד, מנכ"ל משרד האוצר שי באב"ד, מנכ"ל משרד האוצר צילום: עמית שעל

 

 

גורם במשרד התקשורת אומר כי המשרד לא הצליח להגיע להבנות עם משרד האוצר על חוק ברית המועצות, בין היתר לגבי מספר העובדים בגוף המאוחד. משרד האוצר דרש שיהיו כ־30 עובדים בגוף המאוחד, ומשרד התקשורת רצה שיהיו כ־50 עובדים. משרד התקשורת הבין שחוק ברית המועצות לא יעבור בזמן הקרוב והחליט למנות מנכ"ל קבוע לרשות השנייה. אותו גורם הוסיף: "אם האוצר מעדיף לשלם 80 משכורות (העובדים ברשות השנייה ובמועצת הכבלים והלוויין כיום — א"מ) במקום 50, אין לנו בעיה עם זה".

 

ביולי 2016 פרסם מבקר המדינה, יוסף שפירא, דו"ח על הרשות השנייה ובו מתח ביקורת בין היתר על העיכוב במינוי מנכ"ל קבוע לרשות. "במשך שלוש השנים האחרונות לא אוישה משרת המנכ"ל ברצף בידי מנכ"ל קבוע, ובמועד סיום הביקורת הייתה המשרה מאוישת זה עשרה חודשים בידי מנכ"ל בפועל וטרם הוחל בהליך לאיושה", כתב המבקר והוסיף את חוות דעתו של מנכ"ל הרשות השנייה הקודם, שי באב"ד: "זו סיטואציה אשר מחלישה באופן קיצוני את מעמד הרגולטור ומונעת מהרשות למלא תפקידה. מנכ"ל בפועל יפעל בנחיתות משמעותית בעת מילוי תפקידו". משרד התקשורת הודיע למשרד מבקר המדינה כבר בדצמבר 2015 כי הוא פועל למינוי מנכ"ל קבוע לרשות וקול קורא היה צפוי להתפרסם באותה תקופה. בהמשך הודיע משרד התקשורת שמאחר וחוק ברית המועצות נמצא בתהליכי חקיקה מתקדמים, אין טעם להתחיל בתהליכי מינוי מנכ"ל.

 

מיו"ר ועדת הכלכלה, ח"כ איתן כבל, נמסר: "אני בסך הכול רוצה שהדברים יעשו כמו שצריך. מה הם חושבים, שככה הם יוכלו למנות את מי שהם רוצים? יש כללים". ממשרד האוצר לא התקבלה תגובה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x