$
פרסום ושיווק

בג"ץ האריך את הצו הארעי: התאגיד ימשיך לפי שעה לשדר חדשות

משמעות ההחלטה היא שהחדשות ישודרו על ידי התאגיד הקיים, ובמקביל יוקם תאגיד החדשות; ההכרעה הסופית על הפיצול תתקבל בהמשך על ידי הרכב מורחב

משה גורלי 21:0615.05.17

לאחר הדיון שהתקיים היום (ב'), החליט בג"ץ להאריך את הצו הארעי שהתקבל אתמול שמונע את כניסתו לתוקף של חוק פיצול תאגיד השידור הציבורי באופן שיוקם גם תאגיד בתחום החדשות. המשמעות היא שהחדשות ישודרו מעתה על ידי התאגיד הקיים ובמקביל יוקם תאגיד החדשות כאשר ההכרעה הסופית – תאגיד אחד או שניים – יוכרעו בפסק הדין של ההרכב המורחב. על המדינה לתת את תשובתה לעתירה תוך חודש.

 

 

 

שופטי בג"ץ חנן מלצר, יצחק עמית ונועם סולברג פירטו את השיקולים לצעדם זה שמשעה את החלתו ויישומו של החוק: "לבית משפט זה מוקנית סמכות עקרונית להוצאת צווי ביניים להשהיית כניסה לתוקף של חקיקה ראשית". הסמכות נגזרת מכך שהעותרים נגד הפיצול, ובראשם התאגיד וארגון העיתונאים, הצביעו לכאורה על העילות שעשויות לזכותם בעתירה שתוכרע לאחר דיון בצו על תנאי שהוצא אתמול, שהן פגיעה בחופש הביטוי של התאגיד והאורגנים שלו, ופגיעה בחופש ההתארגנות של העיתונאים.

 

 צילום: שאטרסטוק

 

 

השיקול לצו הוא "מאזן הנוחות" – מי יינזק יותר מההחלטה. ובלשון ההחלטה: "במקרה שלפנינו אם תיקון מס' 8 (הפיצול, מ.ג.) ייכנס לתוקף יהיה קשה ומורכב 'להחזיר את הגלגל לאחור', היה והעתירות תתקבלנה והצו על תנאי ייהפך למוחלט". בנוסף הורה בג"ץ להרחיב את ההרכב בדיון בעתירה.

 

השופטים הסבירו גם שהפיצול איננו נותן "תקופת מעבר" ראויה לרפורמה הכלולה בו, בשונה מפרק הזמן הארוך יחסית שקדם ליום התחילה של חוק השידור הציבורי התשע"ד-2014, שנדחה מספר פעמים בעקבות התיקונים שהממשלה יזמה בו, וטיעוניה כי נדרשת תקופת התארגנות ממושכת ומספקת כדי להביא לשינוי בתשתית השידור הציבורי בישראל.

 

 

 

במהלך הדיון היום אמר השופט עמית כי "כולנו מסכימים שחוק יכול להיות אווילי. אבל צריכה להיות עילה חוקתית לבטל אותו". השופט מלצר סימן את הכיוון ואמר כי "יהיה צו ביניים. העובדים ייקלטו בתאגיד הקיים ובמקביל יוקם תאגיד החדשות. בנחת בלי החיפזון. תוכלו בזמן הזה למנות את ועדת האיתור, מועצה חדשה. בינתיים נרחיב הרכב, נעשה דיון מהר".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x