חברות תחליפי המזון לתינוקות: ההשוואה למחירים בעולם לא מדויקת
ל"כלכליסט" נודע כי בניירות העמדה שללו חברות התמ"ל — מטרנה, סימילאק, נוטרילון ושופרסל בייבי — את הנתונים שהציגה ועדת המחירים, לפיהם מחירי התמ"ל בישראל גבוהים ב־12% בהשוואה למדינות שנבדקו
חברות תחליפי המזון לתינוקות הגישו לוועדת המחירים של משרדי הכלכלה והאוצר נייר עמדה במסגרת הליכי השימוע לקראת החלת פיקוח על הרווחיות של השחקניות בענף. בעוד שבועיים ייערך לחברות שימוע בעל פה. ל"כלכליסט" נודע כי בניירות העמדה שללו חברות התמ"ל — מטרנה, סימילאק, נוטרילון ושופרסל בייבי — את הנתונים שהציגה ועדת המחירים, לפיהם מחירי התמ"ל בישראל גבוהים ב־12% בהשוואה למדינות שנבדקו.
- רשות ההגבלים העסקיים בודקת הצו שעליו חתמו חברות תחליפי החלב
- רשות ההגבלים תמליץ: מתן תמריצים לרשתות הפארם לפיתוח תחליפי חלב
- המלצה: תחליפי החלב לתינוקות יוכנסו לפיקוח
לטענת החברות, ההשוואה שעשתה הוועדה אינה מדויקת ולא כבילה, שכן בנתונים עורבבו תחליף חלב נוזלי (Ready To Drink) ותחליף חלב אבקתי. מדובר במוצרים שמחירם אינו זהה, לא מדובר באותה כמות מוצר והעלות ליצרן ולצרכן שונה בשניהם. טענה נוספת היא שההשוואה לא התייחסה לעלויות יבוא (שלושה מבין ארבעת תחליפי החלב בישראל מיובאים — א"י), עלויות של בדיקות המוצרים, עלויות כשרות שייחודיות לישראל, ובעיקר לא התייחסה לעלויות של עשרות מיליוני שקלים בשנה שמשלמות חברות תחליפי החלב, שחתומות על הצו המוסכם, לבתי החולים. לטענת החברות, כל האינדיקטורים מצביעים על כך שהחלה תחרות חיובית בענף התמ"ל, והן הוסיפו כי ועדת המחירים בעצמה ציינה בדו"ח כי הריכוזיות בשוק תחליפי החלב נמצאת בירידה, אך זו אינה מספקת.