ערוץ 20 ליו"ר מועצת הכבלים והלוויין: "אנו נערכים לסגירה מיידית"
לטענת המנכ"ל, "ערוץ 20 אינו מסוגל לשרוד במציאות הכוללת מועצה עוינת, אגף פיקוח נוקדני, קנסות תכופים ומאבקים משפטיים בלתי פוסקים המתנהלים נגדו ומקבלים גיבוי מהרשויות"
"אין בכוונתנו להמשיך ולנהל מאבקים חסרי תכלית. אנו נערכים באופן מיידי להחזרת רישיון הערוץ" – כך הודיע מנכ"ל ערוץ 20 שכי פרנץ ליו"ר מועצת הכבלים והלוויין ד"ר יפעת בן חי-שגב.
- מכה נוספת לערוץ 20: גם אם יקבל אישור לשידור חדשות הוא עלול ליפול בבג"ץ
- מועצת הכבלים פסלה את זכיית ערוץ 20 במכרז להפעלת ערוץ הכנסת
- ערוץ 20 לבג"ץ: "בהצעות חדשות 2 וחדשות 10 למכרז ערוץ הכנסת נפלו כשלים מהותיים"
הודעת ערוץ 20 מגיעה לאחר חשיפת "כלכליסט", לפיה משרד המשפטים העביר חוות דעת למועצה לפיה אם יוענק לערוץ 20 אישור לשדר חדשות קיים סיכוי לא מבוטל שבג"ץ יהפוך את ההחלטה.
הסיבה לכך נעוצה בהפרות הערוץ את תנאי הרישיון שלו והחלטת המועצה שהתקבלה בספטמבר האחרון לחילוט ערבויות. בחוות הדעת פירט משרד המשפטים שתי אפשרויות בהן המועצה תוכל לאשר לערוץ 20 לשדר חדשות באופן זמני, אולם הרוח הנושבת מאופי המכתב מצביעה על קושי במתן אישור שכזה.
במכתב פירט פרנץ כי: "ערוץ 20 אינו מסוגל לשרוד במציאות הכוללת מועצה עוינת, אגף פיקוח נוקדני, קנסות תכופים ומאבקים משפטיים בלתי פוסקים המתנהלים נגדו ומקבלים גיבוי מהרשויות, וזאת תוך עיוות רשיונות ובניגוד לתכלית החוק שמכוחו הוענק לו רישיון. כל אלו מקעקעים את הבשורה של גיוון ופלורליזם אשר עמדה ביסוד הקמתו של ערוץ המורשת, עליה אמונה המועצה".
למרות שהאפשרות לשדר חדשות כבר מוסדרת ברישיונו של הערוץ ואושרה כבר ב-22 בדצמבר 2016 לאחר תהליך ממושך שארך חודשים, במהלכם ואחריהם ענה הערוץ לדרישותיה הרבות של המועצה, ואף העביר לה את כל המסמכים הדרושים לקבלת האישור הסופי", נכתב במכתב.
בערוץ 20 מלינים גם על אפליה של הרגולטור בהשוואה לערוץ 10, אז נחלץ הרגולטור לסייע לו לאחר שנקלע לחובות ולהפרות חוזרות ונשנות: "הנימוק שלא ליתן אישור לשדר חדשות הוא שהמועצה קבעה כי ערוץ המורשת הפר הפרות מהותיות את תנאי הרישיון שלו, ואף החליטה בספטמבר האחרון בצעד חסר תקדים לפעול לחילוט הערבויות שהעמיד הערוץ ולפגוע בו פגיעה בלתי סבירה. זאת, בניגוד למדיניות הרגולטור, אשר לדוגמא, נחלץ לעזרתו של ערוץ 10 כשזה נקלע לקשיים, ומצא לנכון למחוק לו חובות אדירים ולאפשר את המשך שידוריו".
פרנץ ממשיך וכותב כי: "בכך מגיע לשיא חדש התהליך המתמשך של הצרת צעדי הערוץ, שתחילתו מיד עם זכייתו במכרז, בשינויים המהותיים שנעשו
ברישיון הערוץ באופן חד צדדי: בנספח ג' לרישיון הוספו לאחר המכרז המלים אך ורק שידורי מורשת (שלא היו בטיוטת הרישיון שנכללה במכרז ואינן מופיעות בחוק המסמיך) וצומצמה מאוד ההגדרה של "מורשת" לעומת ההגדרה אשר הייתה בטיוטת הרישיון שנכללה במכרז. עקב שינויים דרסטיים אלה, שהפכו את שידורי הערוץ לבלתי אפשריים, קבעה המועצה שוב ושוב כי הערוץ מפר את רישיונו והטילה עליו קנסות במאות אלפי שקלים. בקשתו של הערוץ לתקן את הטעות שנעשתה ברישיונו נענתה חלקית, בהחלטתה של המועצה לאפשר לו לשדר 25% שידורים שאינם מורשת, אך גם החלטה זו נתקפה בבג"צ ע"י מתחריו של הערוץ – בדיוק אותם מתחרים אשר קיבלו הקלות חסרות תקדים מהרגולטור".
עוד הוסיף מנכ"ל ערוץ 20 כי לאורך שנות פעילות הערוץ הטילה המועצה קנסות תוך כניעה ללחצים וחריגה מסמכות הגדרת המורשת: "אגף הפיקוח של המועצה נטל לעצמו את הסמכות לקבוע מהי מורשת ישראל ולהגדירה בפרשנות מצומצמת ודווקנית, סיווג את תכניות הערוץ כמפרות את רישיונו, ובעקבות זאת הוטלו עליו קנסות כבדים נוספים. בנוסף, כאמור לעיל, מדיניות זו היא אשר שוללת כעת מהערוץ את האישור לשדר חדשות. בנוסף לכל אלה, החליטה המועצה להיכנע ללחצים של התנועה הרפורמית ולקנוס את הערוץ על כי לא שילב כראוי, לשיטתה, תכנים רפורמיים בלוח שידוריו. התנהלותה של המועצה והמטה שלה, משקפת מדיניות עקבית להצר את צעדיו של הערוץ, ולדחוק אותו לגטו בלתי אפשרי של שידורי נישה חסרי היתכנות כלכלית וחסרי עניין לציבור".
שר התקשורת איוב מסר כי נושא הערוצים הייעודיים ובכללם זה ערוץ 20 מטופל במסגרת הצעת חוק ההסדרים שמסדירה את מעמדם כערוצים מסחריים לכל דבר, לרבות האפשרות למעבר מזיכיון לרישיון. "החוק החדש יסדיר אחת ולתמיד את סוגיית הערוצים הייעודיים הכוללים כיום את ערוץ 9, ערוץ 24, ערוץ 20 והלא TV. הם סובלים כיום מקשיים רגולטורים המקשים מאד על תיפקודם. לדברי השר קרא "חופש הביטוי צריך להישמע בכל המגזרים, בכל הדתות - ואינו נחלתו של שום צד במדינת ישראל הדמוקרטית. אעשה הכול באופן ממלכתי וחוקי לשמר עיקרון זה", אמר.