$
פרסום ושיווק

אפשר להירגע – המדינה לא תבטל את הפטור ממע"מ על קניות באינטרנט מחו"ל

בעקבות קריסת הוניגמן תבעו רשתות אופנה פטור עד 75$, כמו בקניות מקוונות. גורם במשרד: "הורדנו מכס על בגדים, ושוב הם באים בדרישות?"

אורנה יפת 08:1119.02.18

במשרד הכלכלה מגיבים בזעם על דרישתם של קמעונאים ומנהלי קניונים לקבל פטור ממע"מ על יבוא. "עוד לא יבשה הדיו על הורדת המכס על מוצרי צריכה, ובכללם המכס על בגדים", אמר אתמול גורם במשרד, "וכבר רשתות האופנה והיבואנים באים בדרישה חדשה?" לדבריו, רק לפני חודש נחתם צו להורדת המע"מ שיעלה למדינה 800 מיליון שקל מדי שנה, אבל "עם האוכל בא התאבון".

 

 

בעקבות קריסת רשת האופנה הוניגמן, שהגישה בשבוע שעבר בקשה להקפאת הליכים, תבעו קמעונאים והנהלות של קניונים להשוות את תנאי המע"מ שלהם לזה של יבוא מוצרים מאתרי אינטרנט בינלאומיים, הפטור ממע"מ עד לסכום של 75 דולר.

 

 

משרדי חברת הוניגמן שקרסה בשבוע שעבר משרדי חברת הוניגמן שקרסה בשבוע שעבר צילום: יריב כץ

 

 

באחד המכתבים, שאותו שלח גילי שגיב, מבעלי רשת האופנה "דניאלה", לשר האוצר, שר הכלכלה ומנהל רשות המסים, נכתב כי "הפטור ממע"מ על קניות מאתרים מחו"ל מפר את האיזון ונותן יתרון עצום לחברות מחו"ל על פני עסקים מקומיים. פריט שחברה ישראלית תמכור בארץ ב־100 שקל יימכר על ידי חברה מתחרה מחו"ל ב־85 שקל. מדוע שהצרכן הישראלי יקנה מהחברות הישראליות, כשהמדינה מאפשרת לחברה מחו"ל למכור ב־17% פחות?" נשיא איגוד לשכות המסחר אוריאל לין הצטרף לקריאה הזאת.

 

"כל הקניות באינטרנט עומדות על 4 מיליארד שקל בשנה" ‑ הגיב הגורם במשרד הכלכלה. "מה שמשפיע על מכירות האופנה זה טיסות לחו"ל; מה זה קשור אם הממשלה תוריד מע"מ או לא? מדיניות הממשלה היא לא לבטל פטור ממע"מ ולא להכביד על הצרכן".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x