בצל הקורונה: מותג האופנה ליליגרייס סוגר את הפעילות
לאחר 12 שנות פעילות ובצל משבר הקורונה, סוגרות השותפות דנה רונן וחן מילר את פעילות האופנה של ליליגרייס, שכללה חנות קמעונאית, אתר אונליין ומכירות בסיטונאות
סטודיו האופנה והאקססוריז לנשים ליליגרייס סוגר את שעריו ואת חנות האונליין שלו.
ליליגרייס הוא מותג אופנה שהקימו לפני 12 שנה היזמיות דנה רונן וחן מילר. הוא החל מחנות קטנה ברחוב דיזינגוף שנסגרה לפני שנה וחצי לטובת חנות ברמת חייל ובמקביל פתחו בעלות המותג גם חנות מכירות אונליין. לצד זאת שיווקו בסיטונאות את הפריטים שייצרו וייבאו מהודו לעשר חנויות.
- קורונה סטייל: רשת האופנה היפנית יוניקלו החלה למכור מסכות מעוצבות
- בגדי קרב: מותגי היוקרה נדרשים להוכיח מצפון חברתי
- אדידס ישראל מתחילה למכור ישירות לצרכן באתר חדש
מחירי הסטודיו היו נגישים עד 359 שקל. כעת, בחרו בעלות המותג לסגור את פעילותו לאחר שמשבר הקורונה יצר בור תזרימי ומחסור במזומנים לרכישת קולקציית חורף.
"התזמון היה גרוע"
בפוסט שהעלו באתר האונליין כתבו השתיים: "נתחיל מהכותרת: ליליגרייס סוגרת את שעריה אחרי כמעט 12 שנים. אם להיות כנות, יש המון סיבות. וכן, ביניהן גם הקורונה – אבל לא רק. להיות בעלים של עסק בתחום האופנה בישראל זה מאתגר בלשון המעטה. במהלך השנים שרדנו את התחרות מסין, את התחרות מחברות האופנה הזרות שנכנסו לארץ, את השמיים הפתוחים, טיסות הלואו קוסט והאונליין. זה איתגר ופיתח אותנו, אבל הדגש הוא על שרדנו (יש שיאמרו בגבורה) אבל עדיין מלחמת הישרדות. מלחמה יומיומית שגבתה במהלך השנים לא מעט.
"לפני שנה פלוס עברנו לסטודיו מפנק, נעים ובייתי ברמת החייל וחשבנו שהגענו לנחלה.
"ואז הקורונה. והתזמון היה גרוע באופן מושלם: קולקציה חדשה לעונה שלמה שנחתה שבוע לפני שהתחיל הסגר (וזה אחרי חודשיים של סופעונה) ירידי פסח ומכירות ענק בנקודות שונות בארץ שהתבטלו, השהות בבית במהלך הסגר שנתנה מעוף למחשבות ולרצונות חדשים והחזרה-לא-חזרה לשגרה… כל אלו גרמו לנו לעשות חושבים ולהסתכל בלבן של העיניים.
"תהינו בינינו ובין עצמינו אם עדיין יש לנו האנרגיה, הרצון והמשאבים לצאת לעוד מלחמה ואחרי כמעט 12 שנים של פעילות הגענו למסקנה שלא. אז – אנחנו מסיימות את הפעילות של ליליגרייס במתכונת שאתן הלקוחות שלנו מכירות אותה. בסוף החודש נסגור את האונליין ואת דלתות הסטודיו. הקולקציה החדשה של העונה הנוכחית היא למעשה הקולקציה האחרונה של המותג שלנו".
עייפות החומר
בשיחה ל"כלכליסט" תיארה רונן את הסיבות לסגירה. לדבריה, "עשינו חושבים וכמה כוחות ואנרגיה יש לנו. אפשר היה להתאושש מזה אבל זה מצריך יצירתיות שיא, הלוואות בנקאיות והחלטנו שלא בא לנו להיכנס לזה. שתינו שכירות בעלות שליטה בחברה בע"מ אז לא קיבלנו כלום מהמדינה. היינו צריכות לעשות שיקול של כמה נכון לקחת את הסיכון הזה כי הדברים לא חזרו באמת למצב הקודם מאז הקורונה, והחלטנו שזה סיכון שלא מתאים לנו לקחת כרגע. שתינו עם משפחות וילדים קטנים ולא בא לנו להכנס להרפתקה שיכולה להכניס אותנו לחובות עוד יותר גדולים. בדיוק התקשרו היום לשותפה שלי והציעו לה לקבל הלוואת בערבות מדינה. והלוואה לא צריך להחזיר?".
לדברי רונן, "סגרנו את העסק מתוך אהבה וכדי שלא נגיע למצב בלתי אפשרי. בקלות יכולנו להגיע למצב שמותגים וחברות אחרות הגיעו אליו ובחרנו להימנע מזה. בתחום האופנה יש לנו שם טוב כפרסונות וגם המותג שלנו מוכר וחשוב לנו לשמור על השם שלנו בענף".
לבעלות המותג אין עדיין תוכנית סדורה ליום שאחרי, אבל הן צפויות להמשיך לעסוק בייבוא מהודו בעיקר עבור מותגים ומעצבים. "יש לנו המון ידע וניסיון", אומר דנה רונן. "נדירים המותגים שמייצרים בהודו כיום. עד עכשיו ייצרנו בהודו לכמה מותגים של מעצבות אופנה ישראליות שביקשו לייצר שם כדי להוזיל עלויות. המחשבה היא להמשיך להיות יצרניות בהודו עבור מותגים אחרים".