$
פרסום ושיווק

משרד הבריאות נגד איקאה: לא יאפשר מחר את פתיחת סניפיה

למרות כוונת רשת הריהוט השבדית לפתוח מחר את סניפיה הודיע משרד הבריאות כי לא נתן אישור לפתיחה: "חנות רהיטים איננה מקום שעוסק במכירת מוצרים חיוניים". מנגד, בסביבת איקאה טוענים כי המשרד איננו הסמכות לקבוע זאת וכי בכוונת הרשת לפתוח רק את קומת המוצרים הנחשבים חיוניים; מנכ"ל קניוני מליסרון: "אין היגיון שאיקאה יהיו פתוחים ואנחנו סגורים"

נורית קדוש ואורנה יפת 21:4110.11.20

פתיחת סניפי רשת איקאה מחר מוטלת בספק: שעות אחרי הודעת רשת הריהוט השבדית כי תפתח מחר את כל הסניפים, הודיע משרד הבריאות כי לא יאפשר זאת.

 

 

״משרד הבריאות לא נתן אישור לפתיחת החנויות. עמדת המשרד היא כי חנות רהיטים, ובכלל זה איקאה, איננה מקום שעיקר עיסוקו מכירת מוצרים חיוניים לתחזוקת הבית״, נמסר מהמשרד.

סניף איקאה בראשון לציון סניף איקאה בראשון לציון צילום: רועי רובינשטיין

 

מנגד נטען בסביבת איקאה, כי משרד הבריאות אינו הסמכות לקבוע זאת והחלטת הרשת לפתוח רק את קומת המוצרים העונים להגדרת ״מוצר חיוני״, מאפשרת את הפתיחה.

 

כזכור, החברה הודיעה היום כי יש בידיה חוות דעת משפטית המאפשרת לה לפתוח את חנויותיה באופן חלקי ולמכור בהם מוצרים חיוניים לתחזוקת הבית. חוות הדעת המשפטית והאור הירוק שנתנה איקאה העולמית למהלך יובילו את איקאה לפתוח את סניפיה באופן חלקי.

 

במסגרת זאת, אולמות התצוגה, המסעדה וממלכת הילדים יישארו סגורים. המחלקות שיפעלו יציעו מוצרי חשמל למטבח, נורות, מזון, מטבחים, כלי עבודה, ברזים, מוצרי גיהוץ, סוללות וכלי אוכל.

 

מנכ"ל קניוני מליסרון: "אין היגיון שאיקאה תהיה פתוחה ואנחנו סגורים"

 

בקניונים טוענים כי אם המדינה תתיר לאיקאה בסופו של דבר לפתוח את סניפיה, מן הראוי יהיה לאפשר גם לקניונים להיפתח. משה רוזנבלום, מנכ"ל קניוני מליסרון, אמר בשיחה עם "כלכליסט": "אין לי בעיה עם פתיחת איקאה, אבל אני חושב שצריך לפתוח את כל החנויות. החנויות במרחב הפתוח אינן שונות מחנויות בקניון סגור. המבנה של איקאה פלמחים זהה בגודלו לגודל של קניון רמת אביב. איקאה הודיעה שתפתח את הקומה התחתונה בחנות בלבד (קומת כלי מטבח ואחזקת הבית – א"י). אין הבדל בין הקומה הזו באיקאה לבין פוקס הום, גולף אנד קו, ורדינון, או סולתם. אז למה שהראל ויזל לא יפתח את חנויות פוקס הום ואיקאה כן תפתח אותן? משהו לא הגיוני כאן".

 

"המטרה שלנו היא להוריד את רמת התחלואה", ממשיך רוזנבלום. "כולם אומרים שבצפיפות גדולה רמת התחלואה גבוהה. אני אומר בואו נדאג קודם כל לבריאות, אבל אם רמת התחלואה גבוהה, תסגרו את כל המסחר. אין הבדל בין קניון סגור לקניון פתוח. בן אדם שוהה בשטח הציבורי בקניון 5% מהזמן שלו. כדי להוריד רמת תחלואה צריך לפתוח את כל המסחר ולמנוע את התורים הארוכים שרואים היום בחנויות הרחוב".

 

לדברי רוזנבלום, האבסורד הכי גדול שנוצר מהמצב הוא שעובדי רשתות הקמעונאות לא רוצים כלל לשוב לעבודה. "העובדים לא רוצים לחזור לעבודה כי הם אומרים שממילא יהיה עוד סגר בקרוב, והם מעדיפים להמשיך את החל"ת עד יוני 2021 כפי שקבעה המדינה. אנחנו מחנכים פה דור שלא בא לו ללכת לעבודה ואנחנו לא מבינים את הנזק שאנחנו עושים".

x