לאן הולכים עכשיו: 3 אופציות על השולחן
משרד התקשורת פנה לכמה חברות ייעוץ כדי לבחון אם לסגור את הרשות ולפתוח אותה מחדש
השרים ארדן ולפיד הורו בחודש שעבר על השהיית הסכם הרפורמה ברשות השידור כדי לבחון חלופות נוספות לשיפור השידור הציבורי. ל"כלכליסט" נודע כי משרד התקשורת כבר פנה לכמה חברות ייעוץ חיצוניות בבקשה להגיש הצעות בנוגע לאפשרויות העומדות על הפרק ברשות, ולעלויות הנגזרות מיישומן.
עם זאת, באגודות העיתונאים לא מוותרים וכבר פנו לבית הדין האזורי לעבודה, כדי לחייב את המדינה לממש את ההסכמים שעליהם היא חתמה מול הנהלת רשות השידור למימון תוכנית ההבראה. באגודות טוענים כי ביטול הרפורמה מייצג אנרכיה ותרמית שלטונית ומהווה תקדים מסוכן שפוגע באמינות המדינה מול עובדיה.
בעבודה שהוגשה למשרד התקשורת פורטו שלוש אפשרויות בכל הנוגע להמשך הפעלת הרשות: הראשונה היא המשך במתכונת הקיימת של הרפורמה, כולל מכירת נכסים והעברת הלוואות, אף שהרפורמה לא מבטיחה השגת איזון כלכלי בטווח הארוך ומציבה סימני שאלה רבים בנוגע לשינוי בפועל שיחול על הרשות מבחינת התנהלותה השוטפת.
אופציה שנייה היא סגירת חלק מפעילויות הרשות ופתיחתן מחדש במתכונת שונה. הכוונה כאן היא לסגירת מערך הטלוויזיה בכללותו ורכישת כלל תוכני הטלוויזיה מגורמים חיצוניים. במסגרת אפשרות זו תישאר ברשות חטיבת חדשות על בסיס מערכת רשת ב', וערוץ 1 ישמש כגורם המזמין הפקות חיצוניות עם תקציב של 300 מיליון שקל.
האופציה השלישית, המתוארת כאפשרות המועדפת על מרבית הגורמים בתחום, היא סגירת הרשות ופתיחתה מחדש במתכונת ובמבנה ארגוני חדש. העבודה מתארת אופציה זו כ"חלופה מיטבית בהיבט דרגות החופש להקמת מערך יעיל אשר יפעל להבטחת תכליתו". אולם, נכתב כי "צעד כזה מעלה חששות וסימני שאלה ברורים הנוגעים לאפשרות כי לאחר סגירה לא תתאפשר פתיחה מחדש".