יישובי הדרום אחראים לעלייה של 70% בהזמנות מזון ברשת
השהות הממושכת בבתים נוכח איום הרקטות ממשיכה לתרום לעלייה במכירות מזון ובהזמנות מאתרי המכירות של רשתות המזון. מרבוע כחול נמסר כי העלייה המשמעותית והגבוהה ביותר נרשמה במגה באינטרנט, אתר הקניות המקוון של הרשת, בשיעור של 40%
השהות הממושכת בבתים נוכח איום הרקטות ממשיכה לתרום לעלייה במכירות מזון ובהזמנות מאתרי המכירות של רשתות המזון. מרבוע כחול נמסר כי העלייה המשמעותית והגבוהה ביותר נרשמה במגה באינטרנט, אתר הקניות המקוון של הרשת, בשיעור של 40%. עיקר העלייה נרשם באזור הדרום, ובערים באר שבע ואשקלון נרשמה עלייה של כ־70% ביחס לממוצע בשלושת השבועות הקודמים.
ברבוע כחול נערכו לתגבור מספר מלקטי ההזמנות בסניפים כדי לעמוד בביקוש, וכדי לתת מענה לתושבי עוטף עזה שלעתים אינם יכולים לצאת מביתם בשל המצב. בסניפי מגה בעיר השכונתיים נרשמה בשבועיים האחרונים עלייה דו־ספרתית הן במספר הקניות והן בעלות סל הקנייה הממוצעת. העלייה מיוחסת לכך שחלק מהתושבים מעדיפים לערוך את הקניות הגדולות גם בסניפים השכונתיים שממוקמים קרוב לבית ולא להרחיק לסניפי הדיסקאונט בפאתי הערים.
הקטגוריות שבהן נרשם גידול רב הן מוצרי חלב, פירות וירקות, מוצרי מעדנייה הן במשקל והן ארוזים, שימורים, מזון קפוא, שתייה קלה ובעיקר מים מינרליים, שם הייתה עלייה של כ־60%, והחטיפים - עם עלייה של 50%.
כפי שנחשף ב"כלכליסט", מנתוני סטורנקסט עולה כי הירידה במכירות שוק מוצרי הצריכה מאז תחילת השנה נבלמה בימי הלחימה בדרום. מהנתונים עולה כי מכירות רשתות השיוק ברחבי הארץ עלו בשיעור של 0.3%–3.2% בשבוע הלחימה, בעוד באזור הדרום נרשמה ירידה בגובה 2.6%. בדרום גם נרשם לצד הירידה במכירות מעבר מחנויות הדיסקאונט המרוחקות ממרכזי הערים לחנויות שכונתיות. צרכנים העדיפו לשלם מחיר גבוה יותר כדי לבצע קנייה בסמוך לבית ולהימנע מנסיעה בזמן אזעקות.