מחפש מצופים: תוכניות החירום של עמית ברגר
ברגר מתכנן למכור האחזקה בפריזמה, אך מעריך שהכסף לא יספיק לתשלום החובות ב-2009. פינדון של לזניק לא צופה בעיות תזרימיות
חברת האחזקות אנטר הולדינגס שבשליטת איש העסקים עמית ברגר (50.6%) לא תוכל לממן את התחייבויותיה לבעלי איגרות החוב ממקורותיה הכספיים הנוכחיים, ותידרש לגייס כספים נוספים בדרך של הון או חוב למימון פעילותה השוטפת. כך עולה ממסמך שהגישה אתמול ד') החברה לרשות ניירות ערך ולבורסה בתל אביב.
לבקשת הרשות סיפקה אנטר דו"ח מיידי בדבר יתרת ההתחייבויות שלה עד סוף 2010 והמקורות הצפויים לפירעונן. דו"ח דומה הגישה חברת הנדל"ן פינדון אורבן לופט שבשליטת אסף לזניק (50%), בנו של איש העסקים מריו לזניק. האג"ח של שתי החברות נסחרות בתשואת זבל ומשקפות סיכוי גבוה לחדלות פירעון.
אנטר מחכה למרקסטון
אנטר, המחזיקה ב-38% ממניות רשת השיווק טיב טעם ובכ-5% ממניות בית ההשקעות פריזמה, מציינת בדו"ח כי עד סוף 2010 היא תידרש לפרוע התחייבויות בהיקף של 123.7 מיליון שקל לבנקים ולבעלי האג"ח מסדרות א' וב'. מתוכן, היא תידרש לשלם כ-36 מיליון שקל עד סוף דצמבר הקרוב. אנטר מחזיקה כיום במזומנים בהיקף של 9.5 מיליון שקל בלבד, וזאת לאחר שמכרה את אחזקותיה בבית ההשקעות פרפקט (33%) לחברת קמור תמורת 30 מיליון שקל ושילמה 19.2 מיליון שקל לבעלי האג"ח שלה.
התוכנית של ברגר כוללת בראש ובראשונה את מכירת האחזקה בפריזמה. אנטר מצפה לקבל עד אמצע ספטמבר תשובה מבעלת השליטה בפריזמה, קרן מרקסטון, האם בכוונתה לרכוש את חלקה של אנטר בבית ההשקעות תמורת כ-63 מיליון שקל. ממרקסטון נמסר אתמול כי הם לא מתייחסים לנושא. אלא שבאנטר נחושים למכור את המניות, ואם קרן ההשקעות תוותר על האופציה שברשותה, היא עשויה למצוא את עצמה עם שותף נוח פחות מברגר ועם עסקה שתשקף לפריזמה שווי נמוך יותר מזה שמופיע בספרי מרקסטון.
בית ההשקעות פריזמה לא הניב מזומנים לאנטר ברבעון הראשון של 2008, ולברגר אין אינטרס להמשיך ולהחזיק בו. המקור הכספי היחידי של אנטר הוא כיום טיב טעם, שמשלמת לה דמי ניהול שנתיים של 2 מיליון שקל ודיבידנדים מרווחיה. אלא שטיב טעם הפסידה 49 מיליון שקל מ-2006, ולהערכתה היא לא צפויה לשלם דיבידנדים עד סוף 2009.
לאור זאת, גם אם נצא מתוך הנחה שברגר יצליח למכור את אחזקתו בפריזמה ולשלם את ההתחייבויות ב-2008, הרי שהכסף שבקופה וההכנסות מדמי ניהול לא יספיקו לתשלום צפוי של 45 מיליון שקל לבעלי האג"ח ולמימון פעילות החברה ב־2009. לכן, כותבת החברה בדו"ח כי היא בוחנת מקורות מימון אלטרנטיביים כדוגמת הנפקת זכויות, הקצאת מניות, הכנסת שותף בטיב טעם, מכירת אג"ח של עצמה שרכשה בעבר בשוק, נטילת הלוואות מהבנקים ומימוש האחזקה כולה או חלק ממנה בטיב טעם.
הבנקים יממנו את פינדון
האג"ח מסדרה א' של אנטר נסחרה אתמול במחיר של 27 אגורות, המשקף תשואה לפדיון של 125% ואילו האג"ד של חברת פינדון נסחרה במחיר של 33 אגורות, המשקף תשואה גבוהה גם כן של 89.5%. פינדון, העוסקת באחזקה ופיתוח של מיזמי נדל"ן למגורים בבריטניה, העבירה לרשות ניירות ערך פירוט תזרים מזומנים מוערך וצפוי לשלוש השנים הקרובות, על פיו לא צפויה החברה להיקלע למצוקת מזומנים בכל שלב.
הנחת העבודה של לזניק כוללת קבלת אישור להגדלת את מספר הדירות המתוכננות בפרויקט ריצ'מונד רואד מ־22 ל־26 והשלמת שאר הפרויקטים בהתאם. נוסף על כך, מבסס לזניק את הנחתו על הסכמים שייחתמו עם הבנקים בנוגע למימון הפרויקטים ריצ'מונד רואד, קריק רואד ולרנקה וורקס.
פינדון מכרה אשתקד למשקיעים בתל אביב אג"ח בהיקף של 12 מיליון שקל. להערכתה, בסוף דצמבר הקרוב יהיו בקופתה כ־4.5 מיליון ליש"ט, וזאת לאחר מכירות בתים בהיקף של 16.8 מיליון ליש"ט, קבלת הלוואות בנקאיות בהיקף של 8.3 מיליון ליש"ט ותשלומים לפרויקטים, לבנקים ולבעלי האג"ח בהיקף של 20.6 מיליון ליש"ט.