גדי לסין ימונה למנכ"ל ונשיא שטראוס; בן אסייאג לכלכליסט: "רציתי את התפקיד"
המשנה למנכ"ל, אבי בן אסייאג, הודיע על פרישתו. ל"כלכליסט" אמר: "גדי ואני שני אנשים שונים. באנו מרקע שונה. אני הגעתי מרקע אסטרטגי ופיננסי עשיר. גדי בא מרקע של עולם המכירות. אנחנו שני אנשים שונים וטובים מאוד, אבל בסוף יש נבחר אחד"
דירקטוריון קבוצת שטראוס בחר בגדי לסין, מנכ"ל שטראוס ישראל, להחליף את ארז ויגודמן בתפקידו כמנכ"ל הקבוצה, לאחר שזה הוא הודיע על פרישתו לפני כשבוע. לסין ייכנס לתפקידו עד חודש ספטמבר, לאחר שישלים תהליך חפיפה מסודר עם ארז ויגודמן ובמקביל למינוי והכנסת מנכ"ל שימלא את מקומו
עופרה שטראוס, יו"ר קבוצת שטראוס מסרה: "אני משוכנעת שהיכולות של גדי לסין והניסיון שצבר במהלך 16 השנים האחרונות בקבוצת שטראוס במגוון תפקידי ניהול כללי בישראל ומחוץ לישראל, יאפשרו לו ביחד עם הנהלת הקבוצה וכל המנהלים והעובדים בשטראוס, להמשיך להצעיד את שטראוס להצלחות גדולות".
עוד אמרה שטראוס: "הייתה לנו הזכות לבחור בין מנהלים, שכולם צמחו בשטראוס ואשר הגיעו לקו הגמר של התהליך הזה. כל אחד מהם ראוי ובעל היכולות הנדרשות בכדי לנהל את הקבוצה. באופן טבעי, רק אחד יכול היה להיבחר וזאת הייתה החלטה קשה".
גדי לסין, בן 42, הוא בוגר MBA בהצטיינות במינהל עסקים מאוניברסיטת בן גוריון. הוא הצטרף לקבוצה בשנת 1993 כמנהל מכירות אזורי של פעילות סלטי שטראוס ומאז עשה את דרכו בתחום המכירות, עד שהתמנה למנכ"ל חטיבת המכירות של שטראוס בשנת 1999 והוביל אותה במשך ארבע שנים. בעשר השנים האחרונות ביצע בקבוצה תפקידי ניהול בכירים.
בשנת 2003, כאשר התבצע המיזוג בין שטראוס ועלית, התמנה לסין למנכ"ל שטראוס מחלבות ולחבר הנהלת שטראוס-עלית ישראל. ב-2006, הוא עבר עם משפחתו לארה"ב, שם ניהל את חברת הסלטים סברה, שנרכשה על-ידי קבוצת שטראוס. במסגרת תפקידו, ליווה את תהליך כניסת פפסיקו לשותפות בסברה.
בסוף 2007 החליף את גיורא בר-דעה כמנכ"ל שטראוס ישראל.
בן אסייאג לא משלים עם המינוי
לאחר הודעת הדירקטוריון הבוקר הודיע אבי בן אסייאג כי הוא פורש משטראוס. בן אסייאג היה משנה למנכ"ל שטראוס, אחראי על התפעול והפיתוח העסקי של הקבוצה ונחשב מועמד מוביל לתפקיד המנכ"ל.
בן-אסייאג מסר הבוקר: "לאחר 8 שנים בקבוצה, בהם מילאתי שורה של תפקידים בכירים, אני מסתכל בגאווה על ההישגים והיעדים אותם השיגה הקבוצה בתקופה זו ועל החלק שנטלתי, יחד עם האנשים אותם ניהלתי, במימושם המוצלח. אני מאמין ומאחל שקבוצת שטראוס תמשיך בתנופת ההתפתחות ותתמיד בהובלת התעשייה הישראלית לאופקים חדשים. למרות הפנייה הכנה אליי להמשיך וליטול חלק בהנהגת הקבוצה, בחרתי בעת הזו לפנות לדרך חדשה, לממש הזדמנויות ולהוביל ארגונים ועסקים חדשים".
"אשקר אם אומר שלא רציתי את התפקיד"
בשיחה עם "כלכליסט" אמר בן-אסייאג, כי "הבחירה לתפקידו של ארז היתה תהליך ארוך שכמו בכל תהליך של בחירת מנכ"ל בחברה אורך שנה. גדי נבחר ואני מאחל לו הצלחה. אני אשקר אם אומר שלא רציתי את התפקיד. ראיתי עצמי מועמד מרכזי, אבל אני מכבד את הבחירה. היא הוגנת, שקולה וראויה בכל היבט.
"יש לי רק דברים טובים להגיד על משפחת שטראוס ועל ויגודמן. גדי ואני שני אנשים שונים. באנו מרקע שונה. אני הגעתי מרקע אסטרטגי ופיננסי עשיר. גדי בא מרקע של עולם המכירות. אנחנו שני אנשים שונים וטובים מאוד, אבל בסוף יש נבחר אחד".
לדבריו, היו אליו לא מעט פניות בתקופה האחרונה: "זו תקופה של הזדמנויות ואני בהחלט מתכוון לקחת כמה מהן ולממש אותן. בשבועות הקרובים אבחר. זה יום חשוב לקבוצת שטראוס ויום חשוב בשבילי כי נפתחת בפני הזדמנות אדירה". על השאלה האם יעבור לחברת מזון אחרת ענה אסייאג בשלילה.
עופרה שטראוס: "מצרה על פרישתו של בן-אסייאג"
עופרה שטראוס, יו"ר הקבוצה, אמרה בתגובה להודעתו: "אני מצרה מאוד על פרישתו של אבי בן אסייאג. אנו מוקירים ומעריכים את כל המהלכים שאבי הוביל בקבוצה בשנים האחרונות ומודים לו על התרומה הגדולה והמשמעותית לשטראוס. הצענו לאבי להמשיך להוביל תפקידי מפתח בחברה אך אנו מכבדים את בקשתו לפנות לדרך חדשה ובטוחים שיצליח בכל אשר יפנה".
הפרישה של בן אסייאג עשויה להיות מהותית ביחסי הקבוצה עם שוק ההון. בן אסייאג היה סמנכ"ל הכספים של הקבוצה ומוכר לשוק ההון, בעוד גדי לסין מוכר הרבה פחות.
ארז ויגודמן, נשיא ומנכ"ל קבוצת שטראוס, אמר היום, כי "אבי היה מועמד ראוי ובעל כל היכולות הנדרשות בכדי לנהל את הקבוצה, ואולם באופן טבעי רק אחד יכול היה להיבחר לתפקיד המנכ'ל ואני בהחלט מבין את בקשתו של אבי להמשיך לדרך חדשה. לאבי זכויות רבות במימוש ההישגים אליה הגיעה קבוצת שטראוס, הוא הוביל תהליכים מורכבים וחשובים בהצלחה רבה, הטביע חותם ועשה דרך מדהימה. אני מאחל לו הצלחה בכל אשר יפנה".