המסחר באסיה הסתיים בעליות שערים בהובלת מניות הרכב והמחצבים
מדד הניקיי עלה ב-0.8%, באוסטרליה קפצה הבורסה ב-1.8%, מדד הקוספי הוסיף 0.8% ומדד ההאנג סאנג טיפס ב-0.4%
המגמה החיובית בשווקים העולמיים לא פסחה גם הבוקר (ה') על בורסות המזרח הרחוק, שנסחרות בעליות שערים.
מדד הניקיי עלה ב-0.8%, באוסטרליה קפצה הבורסה ב-1.8%, מדד ההאנג סאנג הוסיף 0.4% לערכו, בסין נרשמו עליות של כ-0.2% ומדד הקוספי בדרום קוריאה הוסיף 0.8%.
ברקע
את עיקר עליות השערים בבורסות המזרח הרחוק מובילות מניות הרכב והמחצבים. האופטימיות ששוררת בשווקים משפיעה גם על מחירי הסחורות והנפט. אתמול זינקו החוזים העתידיים על מחירי הפלדה ב-4.1% בבורסת הסחורות של ניו יורק, שיעור העלייה הגבוה ביותר שנרשם מאז תחילת החודש שעבר. מחירו של הנפט עלה אתמול ב-3.4%, ל-61.54 דולר לחבית, אולם היום במסחר האלקטרוני בבורסת הסחורות של ניו יורק, לא רושם מחירו של הנפט תנודות מיוחדות.
סין: תוכנית התמריצים מספקת את הסחורה
כפי הנראה הצליחה סין לאושש את שיעור הצמיחה הנמוך ביותר אליו הגיעה בעשור האחרון, לאור עלייה גבוהה בהיקפי ההשקעות במדינה, ולמרות ירידה בהיקפי הייצוא ממנה. כאמור, דיווחה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בבייג'ינג, כי חלה עלייה של 7.9% בתמ"ג הסיני ברבעון השני, זאת לעומת התקופה המקבילה אשתקד. תחזיות הכלכלנים דיברו על צמיחה של 7.8% בלבד.
שיעור הצמיחה הגבוה שנרשם בסופו של דבר, הושפע, בין היתר, מתכנית התמריצים של ממשלת סין, בהיקף של 585 מילאירד דולר, שמטרתה העלאת רמות הביקוש המקומי. על פי הערכות שונות, עשוי שיעור הצמיחה בסין לזנק אף לשיעורים של 9-10% אפילו השנה.
מדד MSCI אסיה
בשלושת הימים האחרונים זינק המדד ב-5.2%. מאז השפל של חמש שנים שרשם מדד MSCI אסיה ב-9 במרץ השנה, הוא הוסיף לערכו 46%. כעת, נסחרות המניות במדד במכפיל רווח של 43, זאת לעומת מכפיל רווח של 15, שנרשם בנקודת השפל במרץ.
מניות במרכז
טויוטה - יצרנית הרכב הגדולה בעולם, שכשליש מהכנסותיה מקורן בארצות הברית, טיפסה ב-0.87% במסחר בבורסת טוקיו.
ריו טינטו - מניית חברת הכריה והמחצבים השלישית בגודלה בעולם קפצה ב-4.6%, לאור עלייה במחירי הנפט והמתכות אמש.
Komatsu - החברה השנייה בגודלה בעולם לציוד חפירת עפר הוסיפה 2.75% לערכה בבורסת טוקיו, מאותה הסיבה.