גם אסיה תיקנה מעלה: מדד האנג סנג בהונג קונג זינק ב-1.9%
בבנגקוק התחזקה הבורסה ב-2.2%. בורסת קוריאה הייתה היחידה שירדה. אוסטרליה התחזקה ב-0.4% לאחר שהבנק המרכזי במדינה העלה את הריבית ב-0.25%
נתוני מאקרו מעודדים שפורסמו אתמול בארצות הברית שלחו את בורסות אסיה לעליות שערים הבוקר, לראשונה בארבעת הימים האחרונים.
אתמול פורסם כי מדד מנהלי הרכש למגזר הלא יצרני, האחראי לכמעט 90% מתוצר הכלכלה האמריקאית - עלה לרמה של 50.9 נקודות, מעל קונצנזוס האנליסטים ל-50
הבורסה בבנגקוק הוסיפה 2.2% והבורסה בהונג קונג התחזקה ב-1.9%. הבורסות בסין - שנאחי ושנזן התחזקו ב-1.29% ו-0.9% בהתאמה.
את עיקר עליות השערים רשמו החברות היצואניות, בעיקר חברות הרכב היפניות.
מניות במרכז
ניסאן - מניית יצרנית הרכב היפנית, ששליש מהכנסותיה מארצות הברית, עלתה ב-3.7%.
מזדה - יצרנית הרכב הרביעית בגודלה ביפן הוסיפה 7.6% לערכה לאחר שהורידה תחזיות להפסד נקי. החברה דיווחה כי להערכתה ההפסד שתדווח עליו יהיה קטן בכ-48% מתחזיותיה המוקדמות.
מאקרו
נגיד הבנק המרכזי האוסטרלי גלן סטיבנס החליט להעלות את שיעור הריבית במדינה משפל של 49 שנים ברבע אחוז, ל-3.25%, ואף אותת כי במידת הצורך יהיו עוד העלאות ריבית. ההחלטה התקבלה על רקע אינדקטורים כלכליים המראים כי כלכלת אוסטרליה מתחילה להתאושש מהמשבר הכלכלי אליו נכנסה. מדובר בהחלטה מפתיעה שכן רק 1 מתוך 20 אנליסטים בסוכנות הידיעות בלומברג צפו את העלאת הריבית, השאר הניחו כי היא תישאר ללא שינוי.
באיסטנבול, קראו נגיד הבנק המרכזי האירופאי ז'אן קלוד טרישה, ושרת האוצר של צרפת קריסטין לגרד, לממשלת סין, לאפשר למטבע המקומי, יואן ,להתחזק אל מול היורו , זאת על רקע חששות שהיורו האירופאי "סופג" את מרבית הנזק מהמשך היחלשותו של הדולר. "יש מטבעות שצריכים להתחזק בטווח הבינוני" אמר טרישה בראיון לסוכנות בלומברג באיסנטנבול. לגרד הוסיפה כי ההתאוששות הכלכלית של אירופה לא מצדיקה התחזקות נוספת של היורו אל מול הדולר. השנים הסכימו כי העובדה שבמשך השנה האחרונה ממשלת סין החזיקה את היואן ללא שינוי אל מול הדולר, על מנת לעזור ליצואנים המקומיים, פוגעת במדינות אחרות הסובלות מהמשך חולשתו של הדולר. מאז מאי האחרון התחזק היורו ב-16% אל מול הדולר.