אירופה מחקה את העליות המוקדמות: ספרד ירדה ב-2%
מדד ASE ביוון נחלש ב-6% ואילו הבנק הלאומי של יוון קפץ ב-10%. בנקו בילבאו נפל ב-5% בספרד ובנק פורטיס צלל 7.4% בבריסל
בורסות אירופה סגרו היום בירידות לאחר הורדות הדירוג למדינה השלישית באירופה ביומיים האחרונים. לאחר שאתמול נסוג ב-3.1%, דאו ג'ונס סטוקס 600 הפאן אירופי איבד היום 1.3% בצל הורדת הדירוג של ספרד לרמה של AA עם תחזית שלילית ובהמשך להורדת הדירוג של יוון אתמול לתשואת זבל והורדה
חברות המדיה בלטו לרעה, כאשר קבוצת הפרסום WPP נפלה ב-4.5% בלונדון והקונגלומרט ויוונדי איבד 2.8% בפריס.
מדד המניות של יוון - ASE - איבד 6% לאחר שעלה מוקדם יותר ביותר מ-2%, על רקע איסור של הרגולטור היווני למכור ב'חסר' מניות הנסחרות בבורסה המקומית למשך חודשיים. המהלכים של הרגולטור ביוון מגיעים אחרי הצניחה החדה במדדי המניות ביוון אתמול. עוד ביוון, הבנק הלאומי של יוון עלה ב-10%.
אנגלה מרקל, קנצלרית גרמניה, ז'אן קלוד טרישה, נגיד הבנק האירופי, ויו"ר קרן המטבע, דומיניק שטראוס קהאן, ערכו פגישה - ככל הנראה בנוגע לסיוע ליוון. בינתיים הודיע האיחוד האירופי כי הסדר חוב של יוון אינו אופציה - ומיתן מעט את הירידות בשווקים.
מדד ה-IBEX 35 במדריד איבד 2.1% כאשר Banco Bilbao Vizcaya Argentaria נחלש בכ-5% וחברת הביטוח Mapfre ירדה בכ-7%.
במערב אירופה הקאק הצרפתי איבד 1.5%, הדאקס הגרמני השיל 1.2% והפוטסי הבריטי נחלש ב-0.3%. חברות הפיננסים הן המחזיקות הגדולות של אג"ח ממשלתיות ובהתאם לכך ירדה פורטיס ב-7.4% בבריסל ו-ING בכ-4% באמסטרדם.
רויאל דאץ' של עלתה ב-2.3% לאחר הדו"חות בלונדון וגלאקסו סמית' קליין הוסיפה רבע אחוז לאחר שדיווחה על רווח של 1.3 מיליארד ליש"ט לרבעון הראשון לעומת 1.1 מיליארד ליש"ט במקביל.
סוכנות הדירוג S&P הפתיעה אתמול את השווקים הפיננסים כשהחליטה להוריד את דירוג האשראי של יוון לרמה של "זבל". הורדת הדירוג הגיעה ברקע לדרישותיה של גרמניה כי על יוון לנקוט בצעדים כדי לקצץ בגירעונה התקציבי בטרם תאשר העברת 45 מיליארד יורו כחבילת סיוע למדינה.
נגיד הבנק המרכזי באירופה, טרישה ושטראוס קאהן נפגשים היום עם מנהיגי הפרלמנט הגרמני כדי לדון בחבילת סיוע של 60 מיליארד דולר ליוון. הדיונים מגיעים על רקע התנגדות גרמניה לספק ליוון סיוע היות והאחרונה לא התחייבה מבחינתה לקצץ את הגירעון.
התשואות על האג"ח של יוון מזנקות
המשקיעים באיגרות החוב של יוון עלולים לאבד 200 מיליארד יורו במידה וממשלת יוון תיגרר לחדלות פירעון ותוגדר כפושטת רגל, כך אמרו בסוכנות הדירוג S&P. איגרות החוב של ממשלת פורטוגל הנפדות בעוד 3 שנים נסחרו היום בתשואה הגבוהה מ-5%, שהיא התשואה שבה מתכוונות מדינות האיחוד האירופי להעניק הלוואות סיוע לממשלת יוון.
התשואה על איגרות החוב של ממשלת יוון כמעט והכפילה את עצמה פי חמש במהלך החודש על רקע החששות כי הסיוע של מדינות גוש היורו למדינה לא יצליח למנוע ממנה להיגרר לכדי חדלות פירעון. התשואה לפדיון על אג"ח ממשלת יוון לשנתיים מזנקת בכמעט 600 נקודות בסיס היום.