$
תוכנית החלוקה 2010

תוכנית החלוקה

חמישה בתי השקעות נענו למשימה שהציב בפניהם "כלכליסט", ובנו תיקי השקעות עבור משפחות אמיתיות שהציבו בפניהם אתגרים שונים. המסקנות: האפיק המנייתי שוב לוהט, באג"ח הקונצרניות כבר אפשר לחפש הזדמנויות מסוכנות יותר והשקעה בחו"ל היא בהחלט אופציה

רחלי בינדמן 10:2629.12.10

שנת 2011 תהיה מאתגרת עבור מנהלי ההשקעות: לאחר שנתיים של עדנה בשוק ההון, שרשם התאוששות מרשימה מאז המשבר של 2008, האתגר שבלייצר תשואה נאותה לחוסכים נהפך לקשה הרבה יותר.

 

זוהי השנה השלישית שבה פנה "כלכליסט" לבתי ההשקעות וביקש מהם להרכיב תיק השקעות המותאם לפרופיל הסיכון של הלקוח, והשנה החלטנו לחדש: במקום פרופילים גנריים למדי של לקוחות פוטנציאליים, הבאנו אנשים אמיתיים - שאל חלקם הגענו בעזרת דף הפייסבוק של "כלכליסט" - החל משירן שריקי, סטודנטית צעירה שממלצרת בתל אביב (אבל לומדת בבאר שבע) וכלה בחיה גוטמן, פנסיונרית שמתגוררת בדיור מוגן בחיפה.

 

חמישה בתי השקעות נענו לאתגר והתבקשו להכין ארבעה תיקים כל אחד: תיק שגודלו 50 אלף שקל לשלוש ולעשר שנים, ותיק שגודלו 250 אלף שקל לשלוש ולעשר שנים. בתי ההשקעות התבקשו לתפור לפרופיל שקיבלו את תיק ההשקעות המדויק ביותר בתקופה הקרובה, תוך התחשבות בהכנסתם, צרכיהם השונים ואהבת או שנאת הסיכון שלהם.

 

בשנה שעברה מנהלי ההשקעות המליצו על תיקים הרפתקנים למדי, והשנה נראה שהתיאבון לסיכון רק הלך וגדל. אם בשנה שעברה כללו רוב התיקים מריכיבם גדולים של השקעה באיגרות חוב קונצרניות, נראה שהשנה הלהיט הוא שוב האפיק המנייתי. לטענת רבים בשוק, 2010 גמרה את ה"בשר" שנותר באפיק האג"ח הקונצרני - חלקם אף טוענים לבועה באג"ח הקונצרני - ועל רקע סביבת הריבית הנמוכה, שאינה מספקת אלטרנטיבות רבות אחרות, נוטים כעת המנהלים להמליץ על חשיפה מנייתית, הנחשבת למסוכנת יותר. חלקם אף הגדילו לעשות וכללו בתיקים חשיפה למניות הגז והנפט הספקולטיביות. כדי לגדר מעט את הסיכון הכרוך בהשקעה במניות המליצו רוב מנהלי ההשקעות על תיק המורכב ברובו ממניות של חברות יציבות, המחלקות דיבידנד באופן שוטף.

 

אבל המירוץ אחרי התשואה לא נגמר בחשיפה למניות: עבור משקיעים חובבי סיכון ובעלי טווח השקעה ארוך יותר הוחלפו האג"ח הקונצרניות ה"בטוחות" לכאורה בתיקים באג"ח קונצרניות מסוכנות יותר, בדירוגים נמוכים. כמו כן, בדומה לשנה שעברה המשיכו לככב בתיקים המלצות לחשיפה לארצות הברית, למדינות ה־BRIC (ברזיל, רוסיה, הודו וסין) ואפילו לאירופה, שעדיין רחוקה מהתאוששות.

 

אם התחזיות האופטימיות לגבי ההתאוששות העולמית יימשכו - המשקיעים צפויים לגזור את הקופון, אך אם תחול תפנית שלילית בשווקים, זה עלול לעלות למשיקעים ביוקר. המשקיעים הצעירים שאינם זקוקים לכסף על בסיס מיידי יכולים להרשות לעצמם לקחת סיכונים ואף להתמודד עם טעויות בטווח הקצר, אבל משקיעים שנושאים על גבם נטל של משכנתה וטיפול בילדים, או משקיעים מבוגרים שזקוקים לחסכונות שלהם כדי לסגור את החודש - מוטב שינהגו בזהירות, גם על חשבון אובדן תשואה פוטנציאלית מרשימה.

 

האמור להלן אינו מהווה ייעוץ/שיווק השקעות ו/או ייעוץ/שיווק פנסיוני ו/או תחליף לייעוץ/שיווק המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, ואינו תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן, עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזית המובאת בפרויקט זה לתוצאות בפועל
בטל שלח
    לכל התגובות
    x