השכר הכפול של היועצת המשפטית בחברת ח. מר
ח. מר מקבלת ייעוץ משפטי ממשרד עו"ד בו שותפה אישתו של בעל השליטה, חיים מר, במקביל לשכר מחברת ח. מר
320 שקל לשעה. זהו שכר הטרחה שמשלמת ח. מר ליועצת המשפטית שלה, עו"ד דורה מר, שהיא גם אשתו של בעל השליטה (47%), חיים מר. בשל הקשר המשפחתי אמורה אסיפת בעלי המניות לאשר מחדש את שכרה של מר ב־26 באוקטובר.
האתגר: מר מקבלת שכר טרחה בהיקף של 32 אלף שקל עבור 100 שעות
בנוסף לשכר זה, עו"ד דורה מר זכאית לשכר טרחה נוסף בגין שירותי ייעוץ לחברות־הבנות רוטל ואו.אר.טי בהיקף של 140 דולר לשעה, או 520 שקל (62% יותר מהשכר שהיא מקבלת בח. מר). בזימון לאסיפה לא מצוינת כמות שעות העבודה המוערכת של דורה מר בחברות־הבנות ולא מצוין היקף העבודה שלה בחברות אלה בשנים קודמות. לפיכך בעלי המניות יצטרכו להכריע בסוגיה זו מבלי שתהיה בידיהם אינדיקציה אמיתית לגובה שכרה של דורה מר. הדגש האחרון, ואולי החשוב מכל, שעליו יצטרכו בעלי המניות של ח. מר לתת את הדעת נוגע לשירותים המשפטיים שהחברה מקבלת. דורה מר אינה נעזרת כיועצת המשפטית בשירותיו של משרד מ. פירון ושות' שבו היא שותפה. כלומר, לא מספיק שמר מקבלת שכר על שירותיה ישירות מהחברה, היא גם זכאית לחלק מרווחי משרד עורכי הדין שבו היא שותפה, שאותם הוא מקבל מאותה החברה הציבורית.
הוויתור: האסיפה תדרש גם לאשר את הסכמי העסקתם של שני בעלי השליטה: היו"ר חיים מר וסגנו יצחק בן בסט (14.8%). השניים נהנים משכר של 101 אלף שקל ו־81 אלף שקל בהתאמה, שהסתכם בעלות כוללת של 3.87 מיליון שקל ב־2010. כמו כן, כל אחד מהשניים זכאי לרכב מדרגה 7. השינוי היחיד המוצע בהסכמי העסקתם החדשים, הוא העלאת הרף לזכאות למענק, מרווח שנתי לפני מס של 2.7 מיליון שקל ל־10 מיליון שקל, כשהמענק לשניהם יחדיו מוגבל למקסימום 775 אלף שקל.
נימוקי הדירקטוריון: עו"ד דורה מר הנה בעלת ניסיון רב, ידע משפטי נרחב, והיכרות מקיפה עם החברה, והנה בקיאה בתחומי פעילותה, לרבות אופי העסקאות שבהן החברה מתקשרת, הטעונות ליווי משפטי שוטף. עוד קבעו ועדת הביקורת ודירקטוריון החברה, כי שכר הטרחה האמור הנו שכר סביר ואף נמוך ממחירי השוק לאור ניסיונה וכישוריה של עו"ד דורה מר.
ההכרעה: בעלי העניין בחברה מחזיקים בכ־65% מהון המניות ועיקר הכוח בהצבעה נמצא בידי המשקיעים המוסדיים שמחזיקים ב־16.5% - מחצית בידי ילין לפידות ומחצית בידי הראל.