$
בורסת ת"א

בלעדי ל"כלכליסט" - נציגות אג"ח ד' לדלק נדל"ן: תספורת של עד 17% בלבד

הצעת נציגות סדרת אג"ח ד' הקצרה להסדר חוב בדלק נדל"ן, כוללת דרישה מבעל השליטה יצחק תשובה לערבות אישית לפירעון של 83% מהחוב לפחות, גם במקרה של פירוק, וכן העברה זמנית של השליטה והזרמות הון לאורך 14 שנה

לירוי פרי 07:0503.01.12

מחזיקי איגרות החוב מסדרה ד' של דלק נדל"ן דורשים מבעל השליטה יצחק תשובה להוציא מכיסו 1.1 מיליארד שקל לטובת גיבוש הסדר החוב, כך נודע ל"כלכליסט". מתווה ההסדר שגובש על ידי נציגות אג"ח ד' יוצג לבעלי האג"ח באסיפה שתתקיים היום בצהריים. אג"ח ד' של דלק נדל"ן נחשבת לסדרה הקצרה והקטנה ביותר מבין סדרות האג"ח. היקפה כ־140 מיליון שקל (קרן וריבית) והיא אמורה להיפרע במלואה בסוף מאי הקרוב.

 

על פי המתווה המוצע, ייקחו בעלי האג"ח את השליטה בחברה מתשובה בשלב הראשון, אך בכפוף להזרמות הון שנתיות במסגרת הנפקות זכויות, תוחזר אליו השליטה בהדרגה עד ל־55% ממניות דלק נדל"ן. תשובה אף נדרש להעמיד ערבות אישית שתבטיח פירעון של לפחות 83% מהחוב לבעלי האג"ח.

 

 

הנפקת זכויות יצירתית

 

חברי הנציגות - עופר גזית, מנחם מרדר ועו"ד גידי קירש - מציעים למחוק את סדרות האג"ח הקיימות של החברה בהיקף של כ־2.15 מיליארד שקל ולהנפיק במקומן שלוש סדרות חדשות בהיקף של 1.3 מיליארד שקל, צמודות למדד המחירים לצרכן. האג"ח החדשות יישאו ריבית ממוצעת של 7%, גבוה מהריבית שהוצגה במתווה ההסדר שהזמין תשובה מפרופ' אמיר ברנע, שעמדה על 4%. בנוסף, תשובה יידרש לוותר על החזקותיו באג"ח מסדרה ב' בהיקף של 80 מיליון שקל ערך נקוב, שתמורתן ייתכן שיוקצו לו מניות בחברה.

 

תשובה מתבקש על ידי הנציגות להזרים לחברה כ־1.13 מיליארד שקל בדרך יצירתית למדי, שנועדה להתמודד עם טענות מקורבי תשובה, שלפיהן ייתכן שסכומי הכסף הנדרשים כלל לא מצויים בחשבונו.

 

גזית ומרדר מציעים כי דלק נדל"ן תבצע הנפקת זכויות שבה תשובה יתחייב להזרים 300 מיליון שקל, כש־215 מיליון שקל מתוכם יוזרמו ישירות לחשבונות מחזיקי האג"ח בשנתיים הראשונות להסדר. 85 מיליון שקל הנותרים יוזרמו לקופת החברה. יחס ההזרמה ייקבע בהתאם לגודל הסדרות והמח"מ שלהן.

 

 

במקביל מתבקש תשובה להזרים לקופת החברה 750 מיליון שקל נוספים בדרך של הנפקת זכויות, וזאת על פני 14 שנה: 100 מיליון שקל כבר בתום השנה הראשונה להסדר, ולאחר מכן עוד 13 תשלומים שנתיים של 50 מיליון שקל כל אחד.

 

"מחויבות ארוכת טווח"

 

במסמך ששלחה הנציגות לחברה נכתב כי "הסכום השנתי של 50 מליון שקל יסייע לחברה לעמוד בהתחייבויותיה, לרבות תשלומי הריבית הצפויים למחזיקי האג"ח. מצד שני, פיזור סך ההשקעה הנדרשת על תקופה ארוכה יאפשר לתשובה להסתייע במקורות שיבשילו מעסקיו האחרים", תוך רמיזה לקידוחי הגז והנפט שבהם מעורבת דלק אנרגיה שבשליטתו.

 

מבחינת מחזיקי האג"ח, "הפריסה מבטיחה למחזיקים מחויבות ארוכת טווח של בעל השליטה לשיקום והצלחת החברה, כפי שנוצר בהסדר אפריקה עם לב לבייב, ולא בשיטת זבנג וגמרנו, שתאפשר למר תשובה להיפטר מהשקעתו הכושלת", כך נכתב במסמך.

 

עוד דורשת הנציגות את העברת השליטה לידי בעלי האג"ח , כך שיקבלו בתחילה 90% מהמניות בעוד שתשובה ייוותר עם אחזקה של 10%. לכאורה, בעלי האג"ח משחררים את תשובה מהבעלות על חברה שנושאת על גבה גירעון של 1.8 מיליארד שקל בהון, אלא שסדרת הנפקות הזכויות של תשובה יגדילו את חלקו בהדרגה עד ל־55% בתום תקופת ההסדר ובעלי האג"ח ייוותרו עם 45% מהחברה.

 

 

ערבות אישית של תשובה

 

שווי המניות שיישארו בידי בעלי האג"ח בתום תקופת ההחזר צפוי לעמוד, לפי נתוני החברה כיום, על כ־270 מיליון שקל. זאת לפי שווי החברה בתום השלמת ההסדר. הגירעון בהון של דלק נדל"ן עומד כיום, כאמור, על 1.8 מיליארד שקל. אם מורידים ממנו את הגירעון החשבונאי בסכום של 600 מיליון שקל ומוסיפים את הזרמות ההון לפי המתווה של נציגות אג"ח ד', שווי החברה החדשה עומד על כ־500–700 מיליון שקל.

 

כדי להבטיח את התשלום לבעלי האג"ח, תשובה נדרש להעמיד ערבות אישית עבורם, בנוסף לשעבוד ראשון על מניות החברה־הבת, אלעד מגורים (לאחר פירעון החוב של דלק נדל"ן להפניקס שישחרר את השעבוד עליהן) ושעבוד שני על מניות החברה־הבת, DGRE. "בדרך זו", מסבירה הנציגות, "תהיה לתשובה מספיק גמישות לתמרן בין הבטוחות שהוא יבחר להציע למחזיקים, ומנגד, הערבות האישית תהווה ערובה מספיק חזקה להזרמות הנדרשות ממנו מבלי להגביל את המחזיקים לבטוחה כזו או אחרת שעלולה להתגלות כמשענת קנה רצוץ בעתיד".

 

לבסוף, הנציגות דורשת כי אם דלק נדל"ן תיכנס להליך של הקפאת הליכים ופירוק, תשובה יתחייב להזרים את כל ההשקעות שמיועדות לקופת החברה, ישירות לבעלי האג"ח, כנגד קיזוז תשלומי קרן וריבית.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x