$
בורסת ת"א

בלעדי ל"כלכליסט" - יום אחרי לומניס: גם המתחרה אלמה לייזרס מחפשת רוכש

תעשיית האסתטיקה הרפואית הישראלית עולה על המדף: בעלי המניות הגדולים של אלמה שכרו בנק השקעות בינלאומי כדי לנסות ולמכור את חברת המכשור הרפואי ב־250 מיליון דולר. אתמול פורסם כי גם המתחרה הישראלית לומניס עומדת למכירה

גולן חזני 06:5201.05.12

שינויים בתעשיית האסתטיקה הרפואית הישראלית. לאחר שאתמול נחשף ב"כלכליסט" כי חברת המכשור הרפואי לומניס מוצעת למכירה, מתברר כי גם המתחרה אלמה לייזרס עומדת על המדף. החברה שכרה בנק השקעות בינלאומי גדול, כדי שיטפל במציאת רוכש, כשהמחיר המבוקש עבורה עומד על כ־250–300 מיליון

דולר, כך נודע ל"כלכליסט".

 

אלמה לייזרס עוסקת בפיתוח וייצור מוצרים מבוססי לייזר, אור וגלי רדיו לטיפולים רפואיים ואסתטיים. הטכנולוגיה של החברה מיועדת לטיפול במגוון בעיות עור ובהן אקנה דלקתית, פסוריאזיס ויבלות. מנוע הצמיחה של החברה הוא טכנולוגיית הלייזר להסרת שיער. עם זאת, הפוטנציאל הגדול שלה נמצא דווקא בתחום חיטוב הגוף, שוק שמוערך ב־5 מיליארד דולר.

 

אלמה לייזרס היא תולדה של מיזוג שבוצע ב־2005 בין חברת MSQ הישראלית של ד"ר זיו קרני לאוריון לייזרס האמריקאית, כשבחברה הושקעו עד היום כ־150 מיליון דולר. ב־2008 הגישה החברה תשקיף להנפקה בנאסד"ק לגיוס של 90 מיליון דולר, אבל המשבר בשווקים עצר את ההנפקה. את 2011 סיכמה החברה עם הכנסות של 100 מיליון דולר ו־EBITDA של כ־30 מיליון דולר - הכנסות הנמוכות מאלו של המתחרה לומניס, שעומדות על כ־250 מיליון דולר בשנה.

 

בעלי המניות הגדולים של אלמה לייזרס הם קרן הפרייבט אקוויטי האמריקאית TA Associates, שמחזיקה ב־65% ממניותיה, והמנכ"ל זיו קרני שמחזיק ב־15%, כשיתר המניות מוחזקות על ידי המייסדים האחרים של החברה. האמריקאים רכשו את המניות ב־2006 תמורת כ־90 מיליון דולר.

 

על פי הערכות, בעלי המניות הגיעו למסקנה שרק באמצעות מכירה לגורם גדול בתחום תוכל אלמה להאיץ את הצמיחה האורגנית שלה, כשרוכשת פוטנציאלית היא חברת ליפסוניקס, המייצרת, על פי הערכות, הכנסות של 300 מיליון דולר בשנה, ומתמקדת באלטרנטיבה לא פולשנית לניתוחי שאיבת שומן.

 

בין לומניס לאלמה לייזרס קיימים יחסים מתוחים. ב־2008 תבעה לומניס 200 מיליון שקל ממייסידי אלמה לייזרס בגין גניבת פטנט, תביעה שהסתיימה בפשרה של 6.5 מיליון דולר. אתמול, כאמור, פורסם כי בעלי המניות הגדולים של לומניס, ויולה־LM ועופר הייטק, שכרו את שירותי בנק השקעות זר כדי למצוא לה רוכש, והם מקווים להשיג מחיר של 400–500 מיליון דולר, שאותו הם מאמינים שיוכלו לקבל במכירה נפרדת של שלוש החטיבות בחברה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x