$
בורסת ת"א

בלעדי ל"כלכליסט": פישמן מחפש מקור מימון חלופי אצל עמיתים ופסגות

מבני תעשיה במו"מ מתקדם לקבלת הלוואה פרטית של 350 מיליון שקל משני הגופים המוסדיים שכנגדה תשעבד נכסים בישראל ובאירופה

גולן חזני 07:4511.06.12
שוק האג"ח מושבת כמעט לחלוטין והחברות הציבוריות ממשיכות לפנות יותר ויותר למקורות מימון חלופיים, ובעיקר לקבלת הלוואות פרטיות. ל"כלכליסט" נודע כי מבני תעשיה, חברה בת של כלכלית ירושליםשבשליטת אליעזר פישמן מנהלת מו"מ מתקדם לגיוס 350 מיליון שקל מקרנות הפנסיה הוותיקות, עמיתים ומפסגות.

 

על פי המתווה המסתמן, עמיתים תעניק למבני תעשיה הלוואה של 200 מיליון שקל ופסגות הלוואה של 150 מיליון שקל. המו"מ נמצא בשלבים מתקדמים, אך טרם הבשיל לכדי עסקה. בתמורה תשעבד מבני תעשיה נכסים שלה בישראל ובאירופה.

 

מבני תעשיה היא חברת נדל"ן מניב שעיקר פעילותה מרוכז בישראל אך גם בארה"ב, קנדה, גרמניה, צרפת, שוויץ, הולנד, סרביה ותאילנד.

 

הרווח נטו מהשכרת נכסים מניבים (NOI) של החברה ברבעון הראשון הסתכם ב־131 מיליון שקל. נכון לסוף מרץ לחברה נכסים לא משועבדים בשווי של 2.08 מיליארד שקל בישראל ובשווי של 313 מיליון שקל בחו"ל.

 

הסיבה העיקרית שבעטייה פונות חברות לשוק ההלוואות הפרטיות היא התשואות הגבוהות יחסית של האג"ח שבמסחר, המונעות אפשרות לגייס בהנפקות אג"ח בתשואה ריאלית. התשואות לפדיון באג"ח של מבני תעשיה נעות בטווח של 4%–8.4%.

 

סיבה נוספת היא חשיפת הענק של הבנקים לנדל"ן, שהביאה אותם עד לגבול מגבלת האשראי לענף. אשראים בהיקף של 460 מיליארד שקל גרמו לסגירת ערוץ האשראי הבנקאי בפני חברות נדל"ן, כשרק החברות הגדולות יכולות לנסות לגייס מבנקים. גם המחיקות הגדולות שביצעו הבנקים על הלוואות קיימות לאחר ששוויים של ביטחונות שהעמידו החברות, נשחק, סייע להתרחבות התופעה. החלטות ועדת חודק הפחיתו במידה ניכרת את האטרקטיביות של הגיוסים באמצעות הנפקות אג"ח חדשות בשל דרישות לביטחונות בשווי גבוה יחסית, והגבלות נוספות.

 

בשונה מהנפקות אג"ח המבוצעות דרך מכרז מוסדי וציבורי, ההנפקות הפרטיות נעשות ללא פרסום תשקיף, ונסגרות מול גוף מוסדי מבלי שהציבור לוקח בהן חלק. היתרון בדרך זו הוא שהמנפיק מבטיח את הביקושים מראש, ואינו מסתכן בחוסר היענות כתוצאה מסנטימנט שלילי.

 

ממבני תעשיה נמסר: "במסגרת פעילותה השוטפת מגייסת החברה מעת לעת כספים ממקורות שונים ומגוונים, וזאת לצורך המשך צמיחתה ופעילותה המניבה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x