פלסטו־שק: רכישת אקסטרא תגרור תספורת של 45%
פלסטו־שק הציעה לרכוש את השליטה בחברת הפלסטיק אם נושיה יוותרו על חלק מחובה אליהם
לפני שבוע פירסמה פלסטו־שק, חברת ייצור יריעות הפלסטיק, כי היא נמצאת במגעים לרכישת פעילותה של אקסטרא פלסטיק, כאשר המתווה שהסתמן אז היה כי פלסטו0שק תיקח על עצמה את חובותיה של אקסטרא פלסטיק לבנקים ובמקביל מחזיקי האג"ח של אקסטרא פלסטיק יצטרכו לספוג תספורת על חובותיה של החברה כלפיהם.
כעת, מפרסמת החברה את היקף התספורת: מחזיקי איגרות החוב יצטרכו לוותר על 45% מחובותיה של אקסטרא פלסטיק כלפיהם, כאשר יתרת החוב תיפרס מחדש. מחזיקי איגרות החוב של אקסטרא פלסטיק יקבלו בתמורה לחובם איגרות חוב של פלסטו־שק, שיישאו ריבית שנתית של 7%, כאשר הקרן תעמוד לפירעון ב־12 תשלומים שווים פעמיים בשנה, ב־30 בדצמבר וב־30 ביוני, החל מיולי 2013.
הבנקים יספגו תספורת
במקביל, הנושים המובטחים של אקסטרא, קרי, הבנקים, יספגו הפחתה של 5 מיליון שקל מחובותיה של החברה כלפיהם, אך עם זאת, פלסטו־שק טרם קיימה דיון עימם.
חובותיה של אקסטרא פלסטיק לבנקים עומדים על 43.3 מיליון שקל, ואילו החוב למחזיקי איגרות החוב עומד על 16.4 מיליון שקל, כאשר החוב לספקים עומד על 21.4 מיליון שקל. גם הספקים ייאלצו לספוג תספורת ולקבל במקום איגרות חוב של פלסטו־שק במקום מזומן, על פי המסמך שפורסם.
במסגרת ההסדר תמשיך פלסטו־שק להעסיק כ־80% מעובדי אקסטרא. פלסטו־שק עצמה עוסקת בייצור בייצור ושיווק יריעות פלסטיק ואריזות פוליאתילן למזון, שעוזרות להאריך את חיי המדף שלו, כאשר אקסטרא פלסטיק אף היא בייצור אריזות ושקיות מפלסטיק, כך שבין החברות יש סינרגיה.
במקביל להסכמה על ההסדר, מבקשת פלסטו־שק כי יינתן לה פטור מלא מכל טענה או תביעה כלפיה, אך נדמה כי עוד לפני אישור בית המשפט להסכם, ולפני הסכמתם של מחזיקי איגרות החוב, תצטרך אקסטרא פלסטיק להתמודד עם בקשה לתביעה ייצוגית שהוגשה כלפיה אתמול במקביל לפרסום על ההסדר המתגבש.
על פי הנטען בכתב התביעה, שהוגש על ידי משרד עורכי הדין אמיר שאשא וליאור צמח, דו"חות החברה לבורסה ברבעון השני והשלישי של 2011, כללו מצגים מטעים בנוגע להלוואה של 25 מיליון שקל שנטלה החברה מאחד הבנקים. על פי כתב התביעה, הכסף הוצג תחת סעיף המזומנים ושווי מזומנים אך למעשה היה צריך לסווגו כפיקדון מוגבל לשימוש.
בנוסף, את ההתחייבות לבנק החברה היתה אמורה לסווג כהתחייבות שוטפת, ולא התחייבות לטווח ארוך, ורק בסוף מרץ הודיעה החברה על תיקון רטרואקטיבי של הדו"חות, כאשר בעקבות התיקון עברה החברה ממצב של הון חוזר חיובי להון חוזר שלילי, כאשר שרשרת זו הובילה גם לכך שרואה החשבון של החברה הצמיד לדו"חות אקסטרא הערת "עסק חי".
"הטעיה חמורה"
לטענת התובע, מדובר בהטעיה חמורה ממנה נפגעו מחזיקי האג"ח, שכן בעוד החברה הציגה מצג כאילו עומדים לרשותה מקורות כספיים נזילים של 25 מיליון שקל (סכום שעולה משמעותית על כל שווי אגרות החוב שבמחזור), הרי שבפועל הסכום הזה היה מוגבל ומותנה בתנאים ולפיכך החברה לא יכלה לעשות בו שימוש לצרכיה לפי שיקול דעתה, ולאחר שהפיקדון התברר כחסר שימוש והחברה הג יעה למצב שבו היא אינה מסוגלת לפרוע את תשלומי האג"ח.
פלסטו־שק סיימה את הרבעון הראשון של 2012 עם רווח נקי של 1.5 מיליון שקל לעומת 3.6 מיליון שקל ברבעון המקביל. הכנסות החברה הסתכמו ב־98 מיליון שקל בדומה להכנסותיה ברבעון המקביל.
פלסטו־שק כבר ניהל בעבר מגעים למיזוג עם חברה אחרת בתחום, סלינה תעשיות מנצרת עילית, העוסקת אף היא בתחומים משיקים, אך הם לא צלחו, מה שהוביל את החברה לחפש אפשרויות אחרות לעלייה בהיקף פעילותה.