פרשת המניפולציה בריבית מתרחבת: יותר מ-12 בנקים גדולים במעקב
לפי דיווח של סוכנות הידיעות רויטרס, הרגולטורים בגרמניה כבר החלו לחקור את דויטשה בנק בעוד שגם כנגד בנקים גדולים ביפן, באירופה ובארה"ב מתנהלת חקירה דומה
חקירת הונאת הריבית חוצה גבולות ויבשות ומגיעה גם לארה"ב וליפן. לפי דיווח של סוכנות הידיעות רויטרס, הרגולטורים בגרמניה הורו להתחיל בחקירה על הונאת ריבית הליבור בדויטשה בנק.
אולם, הבנק הגרמני הוא לא היחיד שנמצא תחת מעקב. לפי הדיווח יותר מ-12 בנקים גדולים ביפן, באירופה ובארה"ב נמצאים תחת מעקב דומה לזה של דויטשה בנק.
נכון לעכשיו, ברקליס, הוא הבנק היחידי שהודה בכך ששיחק עם הריבית הבין בנקאית (LIBOR) ובתוך כך התחייב לשלם קנס של 450 מיליון דולר.
לפי הדיווח, תוצאות החקירה צפויות להתפרסם באמצע יולי, בעוד שהרגולטור הגרמני סירב להתייחס לשאלה האם מתנהלת חקירה נגד הבנק, אולם ציין כי מתנהלת חקירה לגבי חשדות לביצוע מניפולציה בריבית הליבור על ידי בנקים. בדויטשה בנק סרבו להגיב על הידיעה.
מוקדם יותר השבוע, מנכ"ל ברקליס הפורש בוב דיימונד התייצב לשימוע בפני ועדה פרלמנטרית של משרד האוצר הבריטי במסגרת החקירה לנסיבות המניפולציה שביצע הבנק בריבית הליבור.
במוקד השימוע עמד מזכר שכתב דיימונד ב־29 באוקטובר 2008 בעקבות שיחה שקיים עם סגן נגיד הבנק המרכזי פול טאקר. לטענת דיימונד, טאקר רמז בשיחה עמו כי רצוי שברקליס ידאג להנמכת ריבית הליבור - כך דיווח אתמול "הטלגרף". הצעתו של טאקר עלתה בעקבות שאלות שעלו מכיוון "גורמים בכירים בווייטהול (הממשלה)" שתהו מדוע ברקליס נאלץ לשלם ריבית כה גבוהה על הלוואותיו, כך לפי המזכר.
"אני אוהב את ברקליס. אני אוהב את הבנק בגלל האנשים. העברתי פה 16 שנים מהנות. אני חושש מכך שהעולם בוחן את ברקליס לפי קבוצה קטנה של סוחרים שלא התנהגו כראוי. הם אינם מייצגים את ברקליס שאני מכיר. עשינו שגיאות, התנהגות שלא הייתה מקובלת. בשלוש השנים האחרונות עבדנו עם 3 סוכנויות פיקוח שבחנו מיליוני מסמכים, ושיבחו את ברקליס על שיתוף הפעולה. ההיסטוריה תשפוט את ברקליס כמוסד מהימן בגלל העובדים", אמר דיימונד, מנכ"ל ברקליס המתפטר בעדותו.