הממשלה חתמה על הסכם קבע עם כיל בעניין קציר המלח
ההסכם מבוסס על העקרונות שנחתמו בין הצדדים בתחילת השנה, לפיהם כיל תישא ב-80% מהמימון
כיל הודיעה היום (ב') כי החברה חתמה עם ממשלת ישראל על הסכם לגבי מימון הגנות ים המלח - קציר המלח והעלאת התמלוגים שתשתלם החברה למדינה.
הסכם הקבע מבוסס על הסכם העקרונות שנחתם בין הצדדים בינואר האחרון לפיו, כיל תישא ב-80% ממימון קציר המלח, שהצטברותו יוצרת סכנת הצפה של המלונות באזור, בעלות של 3.04 מיליארד שקל. כמו כן התמלוגים שהיא משלמת יועמדו על 10% על כל כמות אשלג שתמכור מעבר ל-1.5 מיליון טונות.
עוד נקבע כי ביצוע הפרויקט ייעשה על ידי מפעלי ים המלח ועל אחריותה, הן בהיבט הפיסי והן בהיבט הכלכלי. חריגה מעלות הפרויקט, העומד על כ- 3.8 מיליארד שקל (מהוון), שאינה נובעת משינויים של מוסדות התכנון, תמומן במלואה על ידי מפעלי ים המלח.
שר האוצר, יובל שטייניץ אמר בסמוך לחתימה על הסכם העקרונות כי "אני מברך על החלטת הממשלה לאשר את ההסכם ההיסטורי באשר למשאבי הטבע בים המלח. ההסכם, ביחד עם התיקון לחוק עידוד השקעות הון שביצענו לאחרונה, יכניס למדינה סכום נוסף של מאות מיליוני שקלים עד מיליארד שקל בכל שנה. דין ים המלח כדין הים התיכון. השלמנו בהסכמה מהלך של העלאת חלקה של המדינה במשאבי האשלג לרמה המקובלת בעולם המערבי, כפי שעשינו באמצעות ועדת ששינסקי לגבי משאבי הגז והנפט. בזאת תיקנו עיוות של שנים והוספנו מיליארדי שקלים לטובת הציבור".
השר להגנת הסביבה גלעד ארדן התייחס גם הוא לפני מספר חודשים להסכם וטען כי "צר לי על ההחלטה, זהו פספוס היסטורי. כיל קיבלה משאב טבע ייחודי ובעלי המניות הרוויחו ממנו סכומי עתק ואילו חלקו של הציבור היה קטן מאוד. היום היתה הזדמנות היסטורית עם פתיחת המו״מ להגדיל משמעותית את חלקו של הציבור ולצערי לא עשו זאת".