$
בורסת ת"א

אנטרופי מתרצת את הזיג זג: "הלקוחות שלנו פנו אלינו וביקשו שנציג גם את חלופת הפירוק"

במכתב ששיגרה ללקוחותיה הגופים המוסדיים מסבירה אנטרופי כי החליטה לשנות את דעתה לאחר מידע שקיבלה מאמפל לגבי משמעויות הפירוק על פני קבלת מתווה ההסדר. "למרות שמימן לא הזרים הזרמה משמעותית הוא יכול לקומם את החברה"

רחלי בינדמן 12:3106.08.12
חברת הייעוץ אנטרופי המספקת המלצות לגופים המוסדיים בדבר אופן הצבעה באסיפות הכלליות מגיבה לראשונה לביקורת הציבורית נגדה. אנטרופי פרסמה בשבוע שעבר חוות דעת סותרת לחוות דעת שפרסמה ימים ספורים קודם לכן בכל הנוגע למתווה הסדר החוב של מחזיקי האג"ח של אמפל. בחוות הדעת המקורית טענה אנטרופי כי יש להתנגד למתווה ההסדר וכי יש לחקור את המנהלים של אמפל, שנשלטת על ידי יוסי מימן. בחוות הדעת המעודכנת נהפכה הקערה על פיה ואנטרופי המליצה לפתע לאשר את מתווה ההסדר בטענה שהוא עדיף למחזיקי האג"ח על חלופת הפירוק.

 

"לאור התגובות בתקשורת בימים האחרונים שחלקן לדעתנו אף היו קשות ולאור חובתנו כלפיכם כלקוחותינו נבקש להציג בפניכם את אופן ההתנהלות בנושא ההסדר המוצע" כתבה אנטרופי במכתב ששיגרה ללקוחותיה, הגופים המוסדיים ובכללם חברות הביטוח ובתי ההשקעות. "חוות הדעת המקורית התבססה על ניתוח של הנתונים כפי שהובאו לידינו מתוקף השתתפות נציגנו באסיפות מחזיקי האג"ח ועל בסיס המידע הפומבי שנמסר לכלל המחזיקים", נכתב. עוד מוסיפה אנטרופי "התנגדנו להסדר בשל חוסר השקיפות בו נהגה החברה כלפי המחזיקים, קיומו של פטור מתביעות, העדר תרומה מהותית של בעלי החברה בדמות הזרמת הון ממשית לחברה". באנטרופי מסבירים כי חוות הדעת המקורית כללה רק את הצגת חלופת ההסדר המוצע ללא חלופת הפירוק מאחר "שבשלב זה לא היה ברשותנו המידע הרלבנטי לניתוח חלופת הפירוק".

 

יוסי מימן, בעל השליטה באמפל יוסי מימן, בעל השליטה באמפל צילום: אוראל כהן

 

אנטרופי מודים במכתב כי שינוי חוות הדעת הגיע לאחר שקיבלו פנייה מ"חלק מלקוחותינו" שהעירו לאנטרופי הערות "שבדיעבד מצאנו אותן כמוצדקות" כי היה, כך לפי המכתב "ראוי שנציג גם ניתוח של חלופת הפירוק בצד חלופת ההסדר, לצורך מתן היכולת לשקול את האלטרנטיבות ולצורך קבלת החלטה מושכלת באשר לחלופה המועדפת".

 

לטענת אנטרופי בכל הנוגע לנושא השקיפות "שוכנענו כי חשיפת פרטי התזרים המלאים לתקופת הדחייה יכולה להזמין לחצים לא רצויים על החברה למימוש נכסים במחירים שאינם ממקסמים ערך עבור החברה". אגב, חשוב לציין כי אנטרופי ביססה את כל ניתוח חלופת הפירוק שהתברר לטענתה כפחות טוב מחלופת ההסדר על בסיס מידע שקיבלה מהחברה. אם לא די בכך, האפשרות ללחצים על החברה למימוש נכסים היתה ידועה מן הסתם לאנטרופי גם בכתיבת חוות הדעת הראשונה.

 

אנטרופי מסבירה גם את סיבוב הפרסה שלה בכל הנוגע לדרישתה כי הבעלים מימן יזרים עוד כסף לחברה: "לאור העובדה שמתקופת הדחייה ייוותרו ממועד אישור ההסדר 13 חודשים בלבד, ולאור העובדה שלבעל השליטה עניין אישי בהצלחת התביעה בEMG וקיימת לו מעורבות גבוהה בנושא, הערכנו שלמרות שאין למעשה הזרמה חיצונית משמעותית, עדין בשקלול כל הגורמים קיים הגיון רב במתן ארכה של 13 חודשים לבעל השליטה לקומם את החברה".

 

לקראת ההצבעה על הסדר החוב, נראה שאמפל לא תצליח לגייס רוב של 75% מכל סדרה, הנדרש לאישורו. "כל עוד לא יהיה שיפור בהסדר שיענה לדרישה שלנו - אנחנו נתנגד", הדגיש שלומי ברכה, מנכ"ל הפנסיה והגמל של פסגות, ומי שעד לאחרונה כיהן כמנהל ההשקעות הראשי.

 

בראיון משותף ל"כלכליסט" הסבירו ברכה ומנכ"ל פסגות חגי בדש את הקו הנחרץ שהם נוקטים, הן באמפל והן במקרים אחרים. "ההתייחסות שלי כמנכ"ל פסגות", אמר בדש, "היא התייחסות עניינית ולא פרסונלית, גם באמפל, גם בסקיילקס וגם בדסק"ש".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x