הכשרה אנרגיה: הקדיחה בסטייה במירה מתבצעת למטרת הגז בלבד
על פי הודעתה לבורסה מציינת הכשרה אנרגיה שמטרת הנפט נמצאת מערבה למטרת הגז ואם היא תחליט לבצע את הקידוח למטרת הנפט הוא יתבצע באמצעות אלטרנטיבות אחרות שהיא בוחנת
אחרי שאתמול קיימה הכשרה אנרגיה מסיבת עיתונאים כדי להרגיע את המשקיעים המבוהלים והחוששים, סיפקה החברה אמש באישון לילה הודעת הבהרה לא אופטימית במיוחד בנוגע לשינוי בתוכנית הקידוח המקורית ברשיון מירה.
החברה שדיווחה בתחילת השבוע שעבר על שינוי תוכנית הקידוח בשל תופעה המכונה CAVREN בעומק של 4,600 מטר, הודיעה אמש כי הקדיחה בסטייה שהיא מבצעת נועדה למטרת הגז בלבד ולא למטרת הנפט, מאחר והאחרונה מצויה מערבה ממטרת הגז. הכשרה מציינת שאם היא אכן תחליט לבצע גם את הקידוח למטרת הנפט הוא יבוצע באמצעות אלטרנטיבות קידוח אחרות אשר נבחנות על ידי המפעילים והשותפים ברשיון שלה ורק לאחר השלמת הקידוח למטרת הגז.
הפער בין עומקי המטרות החזויים של שכבות המטרה לבין העומקים שדווחו בדוח המיידי מה-10 באוגוסט, נובעים לטענת הכשרה אנרגיה מפער בין אומדנים סייסמים לנתוני הקידוח בפועל וכן ממיקום המטרה בקידוח הסטייה שהוא בנקודה עמוקה יותר מאשר היה אמור להימצע הקידוח המקורי.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
"נתקלנו בתקלה בעומק של 4,600 מטר. הפתרון הכי טוב שהובא בחשבון הוא לעצור את הקידוח ולעבור לקידוח אלכסוני. תקלות קורות וזה חלק מהביזנס, בוודאי בקידוחי מים עמוקים. אני מזכיר שרק בשנה האחרונה קרו שני מקרים דומים, אחד ברישיון שמשון והשני ברישיון לווייתן, ובסופו של דבר הגיעו בשני הרישיונות הללו לממצאים יפים. אנחנו מחזיקים ברישיונות מצוינים, ולכן השקענו המון כסף בקידוחים", אמר אתמול אוהד מראני, מנכ"ל הכשרה אנרגיה במסיבת עיתונאים שקיימה השותפות.
עוד מדגישה החברה בדיווח כי אין כל וודאות בדבר הימצאם של "חולות תמר" בעומקים המעודכנים וכשהקידוח יגיע ל"חולות תמר" אין כל וודאות שיימצא בהם גז או חומר הידרוקרבוני.
אתמול התכנסו אוהד מראני, מנכ"ל הכשרה אנרגיה, צחי סולטן, מבעלי מודיעין, ומולי רבינא, מנכ"ל IPC, מתוך רצון לשלול באופן רשמי את השמועות שנפוצו בשוק. הם גם הבהירו שאין שינוי בפוטנציאל הפקת המאגרים ולו בשל העובדה הפשוטה שטרם הגיעו אליהם בקידוח.
ביום חמישי האחרון התפרסמו בתקשורת כאילו קידוח מירה הגיע לשכבת המטרה שלו ולא נמצאו שם סימני גז. הפרסום בא לאחר החלפה ברגע האחרון של משקיע בהכשרה אנרגיה. בתחילת אוגוסט פרשה הקרן השוויצרית VNG מהשותפות עם ההבטחה להביא 80 מיליון שקל, והוחלפה על ידי האוליגרך הרוסי־ישראלי מיכאיל מירילשוילי.
רישיונות שרה ומירה נחשבים להבטחה הגדולה בשוק הגז, והערכות מוקדמות מדברות על פוטנציאל הפקה של כ־6.5 TCF (טריליון רגל מעוקב) של גז טבעי ועוד כ־150 מיליון חביות נפט. לשם השוואה, מדובר בנפח גז ששווה לכ־70% מגודלו של מאגר תמר. בתחילת אוגוסט הופסקו עבודות הקידוח בשל פגיעה בכיס גיאולוגי (CAVERN), מה שגרם להפסקת העבודות ולהתרוצצות שמועות שלפיהן "ההר הוליד עכבר".