כלל פיננסים בונה תיק השקעות למלחמה
על רקע הדיון הגובר בישראל על תקיפה אפשרית באיראן מנסה אמיר כהנוביץ' לבנות תיק השקעות ליום שאחרי התקיפה הישראלית: "לרכוש אג"ח ממשלתי וחברות תרופות"
על רקע הדיון הגובר בישראל על תקיפה אפשרית באיראן וההתבטאויות החריפות מצד הנשיא מחמוד אחמדינג'אד, מנסה אמיר כהנוביץ' מכלל פיננסים לבנות תיק השקעות אם וכאשר יתפתח עימות איזורי במזרח התיכון.
"ההיסטוריה לימדה אותנו שאין לבצע השקעות מתוך פחד. יתכן שמי שיגן על עצמו יותר מידי עלול למצוא את עצמו נשאר הרחק מאחור אם תרחיש הבלהות שלא התממש", כותב כהנוביץ' וממליץ לחלק את תיק ההשקעות לפי החלוקה של 50% בפיזור בין אג"ח ממשלתיות בדירוגים גבוהים. כ-10% במניות של חברות בטחוניות, תרופות ומזון. עוד 10% במדד התנודתיות VIX, כ-15% במתכות יקרות כהגנה מאינפלציה והשאר מתחלק בין דולר ניו זילנדי (הגנה פיזית - מקלט גיאוגרפי), 5% בפרנק השוויצרי ו-5% בשורט על מדד ת"א 25.
עם זאת כותב כהנוביץ' כי אין יכולת לדעת מי יצטרף לכל צד ומה הארסנל שישתמשו בו, כמה זמן תמשך המלחמה, מה תהיה הפגיעה ועוד. "למעשה, גם אירועים גיאו-פוליטים פשוטים הרבה יותר בהיסטוריה הביאו לעיתים לתוצאות הפוכות מצפוי".
"כלומר", מסביר כהנוביץ', "גם אם צדקתם בחיזויה של התקפה באיראן אף אחד לא מבטיח לכם שמחיר הנפט אכן יזנק ולא יפול. קבלו תסריט שבו איראן גוררת את ארה"ב למלחמה, באמצעות שיגור טילים לבסיסים אמריקאים באפגניסטן, בערב הסעודית ובתורכיה, מה שגורר גם את סין כדי להגן על מקורות האנרגיה שלה (באיראן). כמו אש בשדה קוצים כלכלת העולם תעצר בחריקת בלמים והביקוש לנפט יקרוס. משקיעים באג"ח אמריקאי יחששו מאיבוד שליטה על התקציב וימשכו את כספם, מה שיגרום לעליית תשואות ולקריסת הדולר".
"לסיכום, מי שרוצה להגן על עצמו אולי יסמוך על מבנה תיק ההשקעות שלא רק משתמש בכלל הפיזור להקטנת סיכון, אלא מפזר בין אפיקים בעלי הסתברות גבוהה לדפנסיביות בימי מלחמה", כך לפי כהנוביץ'.