$
שוקי חו"ל

אסיה ננעלה במגמה מעורבת על רקע חשש מהאטה עולמית

ניקיי ביפן צלל ב-2%, האנג סנג בהונג קונג עלה ב-0.1% והבורסה בסין עלתה ב-0.2%; ברקע למסחר: דו"ח קודר במיוחד של קרן המטבע הבינלאומית על הצמיחה העולמית בשנתיים הקרובות

סוכנויות הידיעות 11:3710.10.12

המסחר בבורסות אסיה ננעל הבוקר (ד') במגמה מעורבת על רקע המגמה השלילית שנרשמה אמש בוול סטריט לאחר הדו"ח הקשה של קרן המטבע הבינלאומית.

 

ניקיי האנג סנג שנגחאי בומביי

 

"הסיכון בשווקים עלה בכל העולם. המשקיעים קיבלו תמונה ברורה על כלכלת העולם בנוסף לכך שעונת

הדוחות לרבעון השלילי צפויה להיות חלשה יותר בהשוואה לרבעונים הקודמים", כך לפי מיטוי קוצ'סה, אסטרטג בכיר בקרדיט אגריקול.

 

בעקבות הדו"ח הקודר במיוחד של קרן המטבע הבינלאומית שלשום, שחתך את תחזית הצמיחה העולמית לשנת 2013 מ־3.9% ל־3.3%, הכלכלן הראשי של הקרן טען לחישובים לקויים שבוצעו על ידי המדינות הנסקרות ואשר השפיעו על ניתוחי הקרן עד כה.

 

בראיון ל"פייננשל טיימס" הבריטי שפורסם אתמול אומר אוליבייה בלנשארד כי נתונים מ-28 מדינות מראים כי המכפילים הפיסקאליים, המשמשים את הממשלות כדי לחשב את השפעתם של צעדי צנע פיסקאליים על הצמיחה - המעיטו בהערכת חומרת הנזקים. "המכפילים המשמשים לחישוב תחזיות צמיחה היו באופן שיטתי נמוכים מדי מאז פרוץ המשבר הגדול", אמר בלנשארד. מכפיל נמוך מדי פירושו מסירת הערכה נמוכה מדי לגבי השפעת הקיצוצים.

 

בראיון ציין בלנשארד כי הנתונים הללו השפיעו על מדיניות קרן המטבע בכל הנוגע לקביעת אסטרטגיות הבראה למדינות השונות. לפי קרן המטבע, מסמכי מדיניות שנסקרו על ידי גורמים רשמיים מטעמה מראים כי הממשלות השתמשו בדרך כלל במכפילים פיסקאליים של 0.5 כדי לחשב את השפעת הצנע על הצמיחה. מכפיל של 0.5 פירושו כי על כל דולר שהולך לאיבוד במסגרת הוצאות ממשלתיות, 50 סנט נמחקים מהתמ"ג. "התוצאות שלנו מצביעות על כך שהמכפילים היו בעצם בטווח של 0.9 עד 1.7 מאז המיתון הגדול", ציינה הקרן.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x