טבע: "השילוב בין הקופקסון לליקווינימוד אפשרי, בקרוב נתחיל במחקר"
כך הודיעה טבע בכנס השנתי ה-28 של האגודה האירופית לטיפול ומחקר בטרשת נפוצה המתקיים בליון, צרפת. עוד הודיעה טבע כי היא מתכננת להגיש בקשה לשווק את הקופקסון במינון של 3 פעמים בשבוע כבר ברבעון הראשון של 2013
"השילוב בין הליקווינימוד לבין הקופקסון אפשרי - בקרוב נתחיל במחקר". כך הודיעה היום ענקית הגנריקה הישראלית, טבע, במושב מיוחד בכנס השנתי ה-28 של האגודה האירופית לטיפול ומחקר בטרשת נפוצה (ECTRIMS) המתקיים השבוע בליון, צרפת.
- טבע דחתה את השלב השלישי בניסוי בתרופה עם מכירות של 6.6 מיליארד דולר
- טבע מוכרת את חטיבת בריאות בעלי החיים לבאייר ב-145 מיליון דולר
- טבע תציג נתונים חיוביים בניסוי על החומר הפעיל בקופקסון
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
כמו כן טבע ציינה כי היא מתכננת להתחיל בעבודת המחקר לגבי השילוב בין הליקווינימוד לבין הקופקסון כבר ב-2013.
בנוסף הודיעה החברה בניהולו של ג'רמי לוין כי כבר ברבעון הראשון של 2013 תגיש בקשה לשיווק הקופקסון במינון של 3 פעמים בשבוע, בהשוואה למינון היום של פעם ביום.
לפני כשנה אמר ל"כלכליסט" יצחק פטרבורג, סמנכ"ל בכיר של חטיבת המוצרים הממותגים הגלובליים של טבע כי "האפשרות לשילוב הליקווינימוד עם הקופקסון קיימת כמו שילובים אחרים. אנו נבחן אפשרות זו". פטרבורג אמר את הדברים בסמוך לדיווח של טבע כי השיגה תוצאות חיוביות בשלב 3 של הניסוי בליקווינימוד לפיהם התרופה הדגימה הפחתה מובהקת סטטיסטית של 23% בשיעור ההתקפים השנתי - יעד המחקר הראשי, במקביל להפחתה מובהקת של 36% בסיכון לנכות מצטברת.
נתונים חיוביים בחומר הפעיל בקופקסון
אתמול דיווחה טבע כי תציג בכנס נתונים חיוביים במחקר שמטרתו להעריך את היעילות, הבטיחות והסבילות של glatiramer acetate - החומר הפעיל בקופקסון. המחקר נועד להעריך מתן מינון חלופי של קופקסון במינון של 20 מ"ג - טיפול שרופאים וחולים מסתמכים עליו היום.
"אנו מלאי התרגשות לנוכח האפשרות להציע לחולי טרשת נפוצה טיפול נוסף בטרשת נפוצה התקפית-הפוגתית (RRMS), בטוח ויעיל, למחלה כרונית ומגבילה זו" אמר ד"ר מייקל היידן, נשיא חטיבת המחקר והפיתוח הגלובלית והמדען הראשי של טבע. "מחקר ה-glatiramer acetate מדגים את מחויבותה המתמשכת של טבע למחקר ולפיתוח של מוצרים אשר מטרתם לענות על הצרכים הייחודיים של קהילת חולי הטרשת הנפוצה", הוסיף היידן.
"השילוב ביניהן יכול להתברר כשילוב מנצח"
סטיבן טפר, אנליסט הפארמה והביומד של הראל פיננסים, התייחס לפרסום של טבע וכתב כי "מדובר בבשורה חיובית ומתבקשת, שכן לשתי התרופות פרופיל בטיחותי גבוה, כאשר הקופקסון יעיל בהורדת מספר ההתקפים השנתי והלוקווינימוד בהורדת קצב ההידרדרות לנכות".
"כיוון ששתי התרופות פועלות במנגנונים שונים, השילוב ביניהן יכול להתברר כשילוב מנצח שבו מצד אחד יש ירידה אדטיבית במספר ההתקפים השנתי, לרמות שדומות ל-BG-12 וגליניה, ומצד שני יש הורדה בקצב ההידרדרות לנכות, יתרון בולט על פני התרופות הקיימות", הוסיף טפר.
"למרות שהשילוב, אם יאושר, לא צפוי לפני 2017, מדובר בידיעה חיובית שממשיכה להדגיש את מנהיגותו של המנכ"ל החדש ומחויבותו להמשך פיתוח של מוצרים אינובוטיביים בתחום הניורולוגי, ובפרט למחלת הטרשת הנפוצה", סיכם טפר.