$
שוקי חו"ל

לנדא מקדיש את עיקר זמנו להמצאות

מאז האקזיט הקים לנדא זרוע להשקעות הון סיכון בשם לנדא ונצ'רס, ובאמצעותה השקיע בחברות שעוסקות בפיתוחים עתירי דמיון, כגון מנועים שמבוססים על גז מימן ופטמת סיליקון שעוקבת אחר כמות החלב שהתינוק ינק

מאיר אורבך 07:0515.10.12

בני לנדא (65) הוא ממציא הדפוס הדיגיטלי. המצאה שלדעת רבים שינתה את פני הדפוס כפי שהוא מוכר לנו. את ההמצאה שאותה טיפח מ־1977 במשך שלושה עשורים הוא מכר ב־2001 לחברת HP בתמורה לכ־830 מיליון דולר.

החטיבה שנולדה כתוצאה מכך, HP Indigo, היא מהחטיבות המצליחות והרווחיות בחברת

HP שנמצאת בקשיים כיום.

 

מאז האקזיט הקים לנדא זרוע להשקעות הון סיכון בשם לנדא ונצ'רס, ובאמצעותה השקיע בחברות שעוסקות בפיתוחים עתירי דמיון, כגון מנועים שמבוססים על גז מימן ופטמת סיליקון שעוקבת אחר כמות החלב שהתינוק ינק. לנדא גם נמנה עם עשרת הפילנתרופים הגדולים בישראל, והקדיש כמעט 1% מהונו לתרומות, בעיקר דרך קרן לנדא שמחלקת מלגות לבני נוער וסטודנטים. במקביל, הוא שימש במשך כמה שנים כיועץ אסטרטגי להנהלת HP. במסגרת הסכם מכירת אינדיגו התחייב לנדא שלא להתחרות בחברת HP ובפעילות של אינדיגו.

 

את עיקר זמנו מקדיש לנדא למה שהוא אוהב לעשות יותר מכל וזה להמציא. בעזרת צוות של חוקרים ומומחים בלנדא לאבס הוא גילה את הדפוס הננוגרפי. המכירה של אינדיגו לחברת HP הפכה את לנדא לאיש עשיר מאוד שיכול היה לממן לבדו את שלביה הראשונים של החברה החדשה לנדא לאבס. בראיון ל"כלכליסט" מתחילת השנה אמר לנדא שהוא אינו יזם סדרתי אלא תעשיין שעוסק ביצוא. כאשר מכר את החברה ל־HP דרש שישאירו את הפעילות בישראל. כיום החברה שאותה מכר מעסיקה בישראל כ־2,500 עובדים.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x