בלעדי לכלכליסט
סבן רוצה את שלמה רודב כיו"ר פרטנר
רודב שכיהן כיו"ר בזק תחת שליטתו של סבן, יחליף את אילן בן־דב לאחר מכירת השליטה בפרטנר; פרטנר פנתה לבנקים זרים לבקש הערכת הוגנות לעיסקה
איש העסקים חיים סבן כבר מתכונן ליום שאחרי השלמת העסקה לרכישת השליטה בחברת הסלולר פרטנר. ל"כלכליסט" נודע כי סבן כבר סימן שלמה רודב כמועמד המועדף עליו לתפקיד יו"ר דירקטוריון פרטנר. רודב, שכיהן כיו"ר בזק בתקופה שבה פעלה הקבוצה תחת שליטתם של סבן, קרן אייפקס ומורי ארקין, יחליף בתפקיד את היו"ר הנוכחי אילן בן־דב, אם וכאשר תיחתם העסקה לרכישת השליטה.
עוד נודע ל"כלכליסט", כי במקביל פנה דירקטוריון פרטנר לארבעה בנקים זרים וביקש מהם להכין חוות דעת על "הוגנות העסקה", שכחלק ממנה אמורה פרטנר להקצות מניות לסבן. חוות דעת כזאת נדרשת לפי כללי המסחר בנאסד"ק, שם נסחרת פרטנר. תנאי העסקה אינם ידועים אבל לבנקים נאמר כי המתווה שנחשף ב"כלכליסט" הוא המתווה המדובר, וכי הפרטים המלאים יינתנו לחברה ולבנקים עם חתימת העסקה.
כפי שנחשף "בכלכליסט" ביום ראשון, עסקת מכירת השליטה בפרטנר מידי חברת סקיילקס שבשליטת בן־דב לידי חיים סבן, נמצאת כעת על סף חתימה והצדדים כבר הגיעו להבנות בנוגע לרוב המכריע של מרכיביה, כולל מתווה העסקה. עוד נודע "לכלכליסט" כי עדיין נותר פער קטן בסוגיית המחיר, והעליות במחיר מניית פרטנר בימים האחרונים עלול להפריע להמשך התהליך. הפער בין הצדדים, בנוגע למכירת 16.6% ממניות פרטנר שאינן משועבדות, עומד על שקל אחד למניה.
רודב שימש כיו"ר בזק בתקופה שהשליטה בה היתה בידי קבוצת סבן־אייפקס־ארקין, ונחשב כמי שמילא את תפקידו בצורה משביעת רצון. מאז שמר על קשר הדוק עם סבן וליווה אותו לאורך המו"מ מול בן־דב. רודב מונה לתפקיד יו"ר לבזק ב־2007, מיד עם תום פרשיית האופציות, שבגינה נאלצו לעזוב את החברה המנכ"ל יעקב גלברד והיו"ר דוב וייסגלס. במסגרת תפקידו ייצב רודב את החברה.
רודב הוביל בחברה מהלך התייעלות שבזכותו נחשבה בזק לכמעט "נס תפעולי", עם שיעור EBITDA חריג של 45%. בתקופת כהונתו השיגה מניית בזק תשואה של כ־40% והחברה חילקה דיבידנדים בכ־6 מיליארד שקל. למעשה, רודב הפך את ההשקעה של קבוצת איפקס־סבן־ארקין, לאחת המשתלמות במשק הישראלי בשנים האחרונות. סבן הרוויח בתקופה זו 2.2 מיליארד שקל לפני שמכר עם שותפיו את השליטה בבזק לשאול אלוביץ'. רודב עזב בסוף 2010 את בזק לאחר שהחברה נמכרה ובאוקטובר 2011 מונה לתפקיד יו"ר תנובה במקומה של זהבית כהן. כעבור חצי שנה בלבד הוא עזב את התפקיד לאחר חילוקי דעות מהותיים עם אנשי אייפקס.