ברן חוששת שבטר פלייס לא תעמוד בתשלום של 54 מיליון שקל
חברת ההנדסה מקימה בישראל את תחנות ההחלפה של סוללות הרכבים של בטר פלייס בתמורה ל-162 מיליון שקל שיסתיים בסוף השנה. כ-54 מיליון שקל אמורה בטר פלייס לשלם בעוד 4 שנים. דירקטוריון ברן "עוקב מקרוב אחרי האירועים"
18:4628.11.12
חברת ההנדסה והפרויקטים ברן שבשליטת מאיר דור ואלכסנדר נסיס (46.6%) מביעה חשש מהשפעת מצבה של בטר פלייס על ברן. כך עולה מדו"חות החברה שהתפרסמו אתמול בערב. ברן חושפת כי היא מקימה לבטר פלייס את תחנות החלפת הסוללות של רכבי בטר פלייס. הפרויקט בהיקף של 162 מיליון שקל, החל ב-2011 וצפוי להסתיים בסוף השנה. כחלק מהסכם בין החברות, כשליש מהסכום, 54 מיליון שקל ישולמו לברן בעוד כ-4 שנים.
מה דעתך על מניית ברן:
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
קראו עוד בכלכליסט:
- בזכות צים: עלייה של 5% ברווח הנקי של החברה לישראל ל-159 מיליון דולר
- נמשך גל העזיבות בבטר פלייס: סמנכ"ל הכספים תמיר פוליקר פורש
- רשות החשמל בוחנת פיקוח על מחירי בטר פלייס
הסכום שאותו חייבת בטר פלייס לברן מוצג במאזן ברן במסגרת סעיף "השקעות אחרות, הלוואה ויתרות חובה לזמן ארוך". ברן מציינת כי החוב הינו צמוד למדד ונושא ריבית, המשולמים בסוף כל רבעון. ברן מדגישה כי התשלומים, "התבצעו ומתבצעים בדייקנות ובמלואם, כך גם התבצעו ומתבצעים עד כה כל התשלומים במסגרת הסכם הביצוע".
מנגד, הנהלת ברן מציינת כי "בשל סכום החוב מחד, ואירועים שדווחו בתקשורת בנוגע לבטר פלייס, לרבות החלפת (או פרישת) מנהלים בכירים בארגון וספקות לגבי עמידת בטר פלייס ביעדיה העיסקיים מאידך, עוקב דירקטוריון החברה והנהלתה מקרוב אחרי האירועים". מדובר בחוב משמעותי לחברה, שהונה העצמי עמד נכון לסוף הרבעון השלישי על 266 מיליון שקל.
חובה של בטר פלייס בעיקר בהתייחסות להתנהלות מערכת היחסים השוטפת שבין הצדדים ולרבות התייחסות לדוחות הכספיים של החברה לישראל בכל הנוגע להשקעתם במיזם ולתוצאותיו הכספיות, התחייבויותם להלוואות או גיוסים נוספים, התייחסות רואי החשבון המבקרים, ועוד. ככל שישתנה המצב, יבחנו אותו הנהלת החברה והדירקטוריון, יפעלו ויקבלו את ההחלטות הדרושות או המתאימות.
בשאר הפרטמרים, ברן ממשיכה להציג תוצאות יפות. הכנסות ברן ברבעון טיפסו ב-8% לעומת הרבעון המקביל והסתכמו ב-278 מיליון שקל. ברן מציגה המשך שיפור ניכר ברווחיות הגולמית שטיפסה ל-60 מיליון שקל, המהווים שיעור רווח גלומי של 22% לעומת שיעור רווחיות גולמי של 19% ברבעון הקודם, ושיעור רווחיות גולמי של 16% ברבעון המקביל. ברן מסבירה את השיפור בפשטות כי הוא נובע משיפור ממוצע ביחס העלויות להכנסות הביצוע.
עיקר התרומה לרווח נבע ממגזר התקשורת של ברן, שהציג רווח תפעולי של 14.3 מיליון שקל ברבעון – פי 20 מהרבעון המקביל, עם שיעור רווחיות תפעולית של 10%, לעומת 1% בלבד אשתקד. מגזר התקשורת פיצה על הירידה ברווחת התפעולי של מגזר ההנדסה שנחתך בחצי לעומת אשתקד ל-5 מיליון שקל ברבעון. גם מגזר שיווק ומחזור מוצרי מזון לבע"ח הציג שיפור עם רווח תפעולי של 5.8 מיליון שקל. פרויקט הנדל"ן בקנדה, שהחברה צפויה להכיר בהכנסות בגינו עד תום השנה, הניב ברבעון רווח צנוע של 618 אלף שקל בלבד. מתחילת השנה הכירה כבר החברה בגין פרויקט הנדל"ן ברווח של כ-20 מיליון שקל. בתום השנה תפרד החברה ממגזר זה.
בשורה התחתונה רשמה רווח של 7 מיליון שקל, בדומה לרבעון המקביל. על השורה התחתונה העיבו שתי הוצאות חד פעמיות ברבעון – מחיקת מוניטין בחברת הבת בארה"ב בהיקף של 5.2 מיליון שקל והוצאה משפטית בהיקף של 5 מיליון שקל.
בטר פלייס, אולם תצוגה פי גלילות