אי הוודאות מערערת את בבילון: צניחה של 28% בחודש וחצי
מניית חברת התרגום באינטרנט איבדה אתמול 4.9% והיא נסחרת לפי שווי של 1.1 מיליארד שקל בלבד. המשקיעים חוששים: הנפקת המניות המתוכננת בארה"ב, שנדחתה לתחילת 2013, לא תצא לפועל
בחודש יולי האחרון חיככו משקיעי בבילון את ידיהם בהנאה. ב"כלכליסט" נחשף כי בכוונת חברת התרגום באינטרנט לבצע הנפקה בנאסד"ק, כשמנהלי בבילון ביקשו לבצע את הגיוס לפי שווי של מיליארד דולר, גבוה בהרבה מהשווי שבו נסחרה אז המניה בישראל - 1.85 מיליארד שקל. אלא שמאז צנחה מניית בבילון בכ־45%, כשמתחילת נובמבר היא איבדה 28%.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
- "במידה ובבילון תבטל את ההנפקה - המניה תצנח בחדות בבורסה בישראל"
- בבילון דחתה הרוד שואו; ההנפקה בנאסד"ק - בינואר
- גוגל גילתה ליקויים בפעילות המשותפת שלה עם בבילון
עיקר הנפילה במניית בבילון התרחש בשני גלים - הראשון מסוף יולי ועד 22 באוגוסט, אז ירדה המניה ב־39%. לאחר מכן, מ־22 באוגוסט ועד לתחילת חודש נובמבר עלתה המניה ב־25%, כשמאז ועד היום צללה המניה ב־28%, כאמור, למחיר המניה הנוכחי - 23.4 שקל, המשקף לחברה שווי של 1.1 מיליארד שקל בלבד. אתמול איבדה המניה 4.9%.
על מניית בבילון מעיבים כמה חששות, ובראשם החשש כי ההנפקה המתוכננת בנאסד"ק לא תצא לבסוף אל הפועל. גושפנקה לחשש זה נתנה בבילון בעצמה, כשרק לפני שבועיים הודיעה על דחיית ההנפקה לתחילת 2013, וגם זאת בכפוף לשיפור בתנאי השוק.
בני דקל, אנליסט בבנק אגוד, אמר ל"כלכליסט" כי "המשקיעים קיוו שהמניה תיכנס לנאסד"ק ותקבל מכפיל גבוה יותר, מה שיוביל לעליית מחיר המניה גם בישראל. אני עדיין חושב שהחברה תציג ביצועי יתר, והשווי הכלכלי האמיתי שלה לא השתנה, אבל בטווח הקצר נכנסו שיקולי מסחר, מאחר שהשוק האמריקאי לא יהיה מוכן לתת למניה שווי גבוה מהשוק בישראל. ככל שהנייר יורד - ככה הסיכוי שההנפקה תצא לפועל קטן. בטווח הארוך, המחיר של המניה כיום משקף הזדמנות, אבל בטווח הקצר יש חששות".
גורם נוסף שמעיב על מניית בבילון הוא העובדה שלראשונה זה שלושה רבעונים לא חשפה החברה את היקף ההכנסות העתידיות הצפויות ממשתמשים קיימים בעקבות רכישת שטחי פרסום.
בבבילון יש קשר ישיר בין רכישת שטחי הפרסום לבין ההכנסות. החברה נהגה לפרסם את הנתון עד לרבעון האחרון, אולם בעקבות ההנפקה המתוכננת בנאסד"ק היא נאלצה להפסיק לפרסם את הנתון, מה שהקטין את השקיפות לגבי הכנסותיה העתידיות. לבסוף, קיים חשש שהסכם חלוקת ההכנסות בין בבילון לגוגל אינו בטוח כפי שהראשונה מנסה לצייר. לפני שבועיים פרסמה בבילון כי גוגל פנתה אליה כדי שזו תתקן ליקויים הנוגעים למשתמשים שהגיעו לאתר גוגל דרך בבילון, כשעיקר ההכנסות של בבילון (80%) נובע מההסכם עם גוגל.