פרסום ראשון
"מחטף השכר" של ניר גלעד מגיע לבית המשפט בדרישה לבטלו
את התביעה הגיש בעל מניות החברה לישראל בטענה כי "אישור השכר איננו סביר ואיננו ראוי על אף ידיעת החברה על קיומו של תיקון מס' 20 לחוק החברות"; הדירקטוריון אישר לגלעד שכר של 196 אלף שקל לחודש, בונוס בהתאם לרווחים ואופציות בשווי של 25 מיליון שקל
פרשת הארכת ועדכון האופציות של מנכ"ל החברה לישראל ניר גלעד, מגיעה לבית המשפט. ל"כלכליסט" נודע כי לפני שעה קלה הוגשה תביעה נגזרת לבית המשפט המחוזי בת"א, נגד החברה ובעלי השליטה והידרקטורים שלה, ודורשים שבית המשפט יחליט על ביטול ההסכם החדש עם גלעד.
- מחטף האופציות של דירקטוריון החברה לישראל: "אי־נוחות" מפנקת
- רגע לפני מגבלות הרגולציה: מחטף האופציות של גלעד ואלשטיין בחברה לישראל
- רשות ני"ע הזהירה חברות שאישרו שכר לבכירים ערב תיקון החוק
ב-12 בדצמבר נכנס לתוקף תיקון 20 לחוק החברות להסדרת שכר הבכירים בחברות ציבוריות. בשלושים יום שעברו מאז אישור התיקון ועד כניסתו לתוקף ביצעו מספר חברות ציבוריות "מחטפים" בהם אישרו דירקטוריונים של חברות ציבוריות לבכיריהם שכר, מענקים ואופציות, מבלי שיצטרכו להביא אותם לאישור האסיפה הכללית.
דירקטוריון החברה לישראל אישר לפני שלושה שבועות את ההארכה ועדכון הסכם השכר של המנכ"ל. גלעד שיקבל שכר של 196 אלף שקל לחודש, בונוס על פי שיקול דעתו של הדירקטוריון בהתאם לרווחי החברה, ואופציות בשווי כלכלי של 25 מיליון שקל.
את התביעה הגיש בעל המניות רועי ברנדייס (מחזיק במניות בשווי כ-10,000 שקל) באמצעות שני משרדי עורכי דין המתמחים בתביעות נגזרות, משרד רונן להב ומשרד עמית מנור ויוקי שמש. "אישור השכר איננו סביר ואיננו ראוי וזאת, בהתחשב בתנאי שכרו המופלגים הקיימים של המנכ"ל, בביצועי החברה הנוכחיים, כמו גם לא ברצון להבטיח שיפעל ויתרום לחברה כמנכ"ל.
אישור הדירקטוריון ניתן במועד ובאופן שניתן, על אף ידיעת החברה והמשיבים האחרים, על קיומו של תיקון מס' 20 לחוק החברות, השלכותיו וכניסתו הצפויה לתוקף תוך מספר ימים. מדובר בפעולת מחטף נפסדת, שכל מטרתה להימנע מהצורך באישור בהתאם לתיקון מס' 20 לחוק, להימנע מלהחיל נורמות אישור ראויות, והכול מתוך חשש שהחלת הנורמות הראויות ונקיטת בהליך אישור ראוי, תסכל את אישור הקצאת האופציות או תביא לשינוייה", מציינים התובעים.
כזכור גלעד והחברה לישראל ספגו אש על הניסיון להקדים את כניסתו לתוקף של תיקון 20 לחוק החברות, ולהימנע מהצורך להעביר להכרעת בעלי מניות המיעוט את תנאי שכרם של בכירי החברה. תשומת לב פחותה הוקדשה לתנאי ההעסקה ולשאלה עד כמה ביצועי החברה לישראל מצדיקים אותם.
התביעה הוגשה נגד אמיר אלשטיין, יו"ר הדירקטוריון, עידן עופר בעל השליטה בחברה, והדירקטורים: אמנון ליאון, איתן רף, זאב נהרי, קון מושקוביץ, זהבית כהן, יואב דופלט, אביעד קאופמן, דן זיסקינד, עופר טרמצ'י, גדעון לנגהולץ ומיכאל ברקת, וכן נגד ניר גלעד עצמו והחברה לישראל כחברה.